Wednesday, September 12, 2018

Happy Bubble Shower Gel by Therapybalmpuerskidsdom

Si bambam Aaira Sophea tu kulitnya memang sensitif sikit. Kalau salah guna produk, mulalah merah-merah naik ruam kat kulit dia. So kalau nak mandikan dia, memang aku pilih produk yang lembut untuk kulit dia. 


Salah satu produk yang aku guna inilah dia - Happy Bubble Shower Gel by @therapybalmpuerskidsdom . 

Antara kelebihan shower gel ni adalah : 
NATURAL
TIDAK MELEKIT
KULIT MENJADI LEMBAB
SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF


Bahannya pula terdiri daripada :
LAVENDER
JASMINE
BERGAMOT
ROSE

Ada ROSE, patut lah baunya wangiiiii sangat. Actually bukan setakat Aaira, mama Aaira pun pakai shower gel ni jugak. Even dah bilas pun, wangi rose tu melekat tau, sedap sangat.

Kalau ada yang nak cuba, boleh beli Trial Pack dulu. Baru RM15 je uolsss! Murah!

Trial set ni termasuk shower gel dan lotion. Memang berbaloi sangat!

Ok, cuba jangan tak cuba tauuuu...

Instagram : @therapybalmpuerskidsdom
Whatsapp : 011-28556016




Serbuk Cheese Segera Cheeza’s

Siapa aje yang tak suka cheese kan? Lagi-lagi si Saif, memang gila cheese. Kalau pergi KFC, cheezy wedges tu memang dia hadap satu box sorang. Siap ngendeng orang lain punya lagi. Tapi kalau hari-hari nak pi beli cheezy wedges kat KFC, memang tak mampoooo la mak.

Mujur la ada alternatif untuk gunakan serbuk cheese segera Cheeza's ni. Sonang baitu aiihhh tinggal tuang serbuk dan tambah air panas je, SIAP!! 



Senang sangat, anak pun boleh buat sendiri. Rasa pun sedap, terasa cheese nya tu. 

Senyum lebar la Saif lepas ni boleh la makan cheeza's hari-hari. Makan dengan kentang sedap, dengan ayam sedap..hari tu aku buat cicah roti lagi hahaha..punyalah sedap kan. Serius tak tipu.

Hanya 200gram CHEEZA’S CHEESE POWDER anda akan dpt hampir 750ML sos cheese..
BANYAKKKK TUUUU!!!

Nak Order?? Borong @ runcit
Cheeza's ada rangkaian stokis seluruh Malaysia / Brunei / Singapore. 

ATAU

Idea Untuk Goodies Bag

Alhamdulillah..selesai sudah Family Day GBSB 2018 kat Cyberview Resort & Spa. Kalau dah kata family day, tak sah kan kalau takde goodies bag. Syok sangat mak-mak gojes dapat macam-macam goodies. So ni nak share sikit idea nak letak barang apa dalam goodies bag tu.


Ni lah himpunan goodies bag untuk mak-mak gojes masa family day hari tu



 Macam-macam hadoooo!!

1. POPCORN



Popcorn bucket serendah rm1.20 untuk bucket size kecik dan sehingga rm2.50 untuk bucket size sederhana. Yang bestnya harga yang ditawarkan dah termasuk dengan thank you sticker. wow! Jenis popcorn mushroom bulat2 berperisa caramel. Memang sedap la kan kalau caramel ni. Budak2 suka, mak ayah lagi suka. 

Lokasinya di LORONG HAJI SAID BATU 7 JALAN KEBUN. Dia beroperasi dirumah (homebase)
Kalau nk tempah boleh whatsapp 018202086 atau 0163685367
atau boleh follow ig dia @crunchysweetpopcorn


 2. BROOCH



Haa brooch ni paling sesuai untuk apa2 event. Macam kami haritu family day sah2 la ada anak2 kan? ni nk promote BROOCH COMEL PONY dari Nurul Nabilah. Boleh checkout dia punya FACEBOOK Nurul Nabilah CrafterHa'Na

Ada banyak lagi hasil kraftangan dia yang korang boleh tempah.
Boleh whatsapp dia di 01126216226


3. POMADE


Haa jangan tak tahu sekarang pomade pon boleh dijadikan barangan goodies. Sebab dia bersize comel2 je. Sesuai nak bagi ayah ke anak ke. Tak kisah. Yang penting pomade ni bukan sebarang pomade di pasaran tu. Ni pomade khas yang menggunakan EO. Ada 4 EO dalam pomade tu. ROSEMARY, CEDARWOOD, GERANIUM dan LAVENDER. Apa kelebihan EO dalam pomade ni?

Omg! Banyak la kelebihan dia. Elok untuk otak dan memory. Sesuai pakai kat anak2 yang nak pegi sekolah tu kan? Selain dapat rambut kemas ada kelebihan lain. wow!

boleh follow ig dia @bydolcerina
atau whatsapp iera - 0195205540


4. BEKAS BROOCH


Bekas brooch ni nampak ekslusif kan? yang ni kami dapat sponsor dari tokey cantik @dapurnanafarhana. Thank you nana. Semoga murah rezeki dan sentiasa sukses dalam bisnes baking nana. Korang klau nk merasa kek2, brownies ke apa yang sgt2 sedap boleh usha ig dia. @dapurnanafarhana. Nescaya tak nyesal. 

Ok setakat tu la nk review barangan yang boleh diletakkan dalam bag goodies. Barang pon berguna. Size kecik comel2 aje. Dah tu nak letak dalam apa yang nampak proper sikit utk barang goodies ni?

Haa kami dapat bag cantik dari @letsfunbox
Bagnya cantik, kukuh untuk letak barang banyak. Dan boleh recycle! yay



Ok setakat itu sahaja kalini. 
BYE~


Thursday, January 18, 2018

REVIEW HOSPITAL ANDORRA


Ramai tahu kan saya bersalin baru-baru ni di Andorra Women and Children Hospital Seri Kembangan. Memandangkan ini hospital baru, ramai yang pm minta review hospital ni. Sorry lama sangat pending post ni huhu.. So saya share lah serba sedikit pengalaman saya di hospital ni.

Start awal bulan Dec (masa tu 36 weeks), saya dah start antenatal check up di sini. At least 2 kali check up di sini sebelum bersalin. Ada 2 orang doktor di sini iaitu Dr Khamsiah dan Dr Lily. Pada asalnya staf setkan appointment saya dengan Dr Lily tapi entah macam mana dah last minute tu tukar pulak kepada Dr Kham. Saya ok je sebab both Dr pun bagus.

Oh ye untuk bersalin kat sini, kena book dulu dan bayar deposit minimum RM500 tak kisahlah pakej mana yang kita pilih. Harga promo sampai end of february so siapa nak merasa bersalin kat hospital first class dengan affordable price (while promo) cepat-cepat lah book ye. Saya ambik pakej 4 bedded room je sebab duit lebih nak spare untuk epidural jika perlu (memang perlu pun hahaha). Untuk pakej 4 bedded room harga promo RM2499. Single bed RM2999.

Hari kejadian nak bersalin tu, dalam pukul 2 lebih saya ke hospital, terus bagitau kat kaunter kata nak bersalin. Then staf kaunter tu jugak terus bawa saya ke labor room. Saya naik atas je tengok nama saya dah siap-siap tulis kat pintu labor room tu. Uiks pantas.

Masa mula-mula check in. Masih boleh senyum.

Staf nurse semua sangatlah baik dan penyabor melayan saya punya sakit. Ada nurse sorang tukang pegang tangan saya dan seorang lagi nurse duduk kat sebelah bacakan surah Maryam. Semua pun tak putus2 bagi kata semangat, ingatkan saya macam mana nak bernafas dengam betul walaupun realitinya rasa nak terhenti nafas dah.  Husband masa ni ada jugak dalam labor room.

Tak lama pastu air ketuban dah mula pecah and doc tengok dah bercampur meconium means baby dah berak dalam perut. Masa tu cuak jugak sebab biasanya dengar orang cerita kalau baby dah berak dalam perut tu kena operate. Tapi Dr Kham relax je kata boleh lagi ni normal. Pada masa sama seorang lagi dr paed standby untuk baby. Masa struggle dok push tu, saya dengar Dr Kham sebut Assalamualaikum.. by that time saya tau baby dah keluar, paed pun terus sedut segala lendir and meconium yang dah termakan tu. Then baby di bawa ke nursery untuk diorang observe.

Nurse tengah bersihkan baby

Oh ye lupa pulak, husband diberi peluang untuk cut cord baby. First time nih. Tertanjat husband bila tetiba Dr Kham panggil untuk cut cord. Mujur tak pengsan mamat tu haha. Saya tanya dia masa saya tengah berjuang tu, dia buat apa je kat tepi. Dia jawab, dia baca Yassin. Allah..sabo je la laki aku ni. Then nurse bagi uri yang dah siap basuh kat husband. Bila dah setel semua, Dr Kham ucap tahniah and peluk saya. Memang very motherly lah dr ni. 😍

**edit: husband kita kata Dr Kham yang suruh dia baca Yassin supaya baby mudah keluar. 😌**

Kat labor room ni, boleh nk ambik gambar or rekod video. Sebab suasana dlm tu tertutup. Saya yang tengah nak meneran ni pun ditutup habis semua cuma ada tingkap kecik je untuk Dr masuk tangan keluarkan baby. Even Dr Kham sendiri dok panggil husband ambik gambar tu gambar ni tapi sebab kita faham sangat husband saya tu sebenarnya dah nak putus nafas jugak dalam tu so takde gambar lah yg dia ambik kecuali 4 keping je gambo baby yang dah siap pakai baju 😏.

Saya tunggu je dalam labor room, pukul 10 lebih baru ditolak masuk wad. Seperti dijangka, even saya ambil pakej 4 bedded, tapi cuma saya sorang je dalam tu huhu..dah ibarat ambik pakej single bedroom huhu. Kat tepi katil ada kerusi yang boleh tarik jadi katil, so sesiapa yang temankan boleh tidur kat situ dengan selesa.

Makanan actually saya da order sebelum bersalin. Lepas bersalin dah penat lapar tu tengok ada pulak sirloin steak terhidang fuhhh memang rasa sedap giler lah even da sejuk steak tu huhu.. Menu pelbagai, mostly western. Nasi goreng pun ada. Menu disediakan oleh team Masterchef Zubir kelass kau gituu..

My breakfast. 

Nursery baby dekat je ngan katil saya. Tapi sepanjang malam tu memamg baby dok kat nursery je so saya boleh rehat puas-puas. Dengar suara si Sophea tu melalak tapi buat dek je. Lagipun memang tak boleh nak ambik pun sebab diorang dok bagi oksigen kat dia. Untuk mak mak yang baby xde problem, baby memang akan terus diletak kat maknya. Tapi boleh je nak hantar ke nursery kalau nak rehat.

Day 2 baru lah bebudak ni dapat jumpa adik gugurl diorang. Both excited. 

Esok paginya ada staf nurse yang datang mandikan saya. Ye, mandikan saya, bukan baby. Haha.. Yela ,lepas bersalin kan lemah lagi, nak berdiri pun bergigil2, so ini antara servis diorang, mandikan untuk first day. Next day based on request.

Alhamdulillah.. 31.12.2017 check in bersalin, 1.1.2018 dah boleh discharge. Setahun saya dok hospital haha.. Itupun lambat jugak discharge, patutnya tengahari dah boleh balik tapi kena tunggu sampai asar. Tapi Dr Kham kata no extra charge sebab dia yang lambat. Huhu.. Bestnya Dr tak berkira.

Ambil gambar sebagai kenangan


Panjang pulak ceritanya kan. Huhu..So far, dari segi layanan Dr, nurse, staf, pakcik guard semua memang 5 bintang. Cuma kena bertabah la sometimes diorang lambat sikit sebab ketidakcukupan staf. Tapi semua memang akan bagi servis terbaik. Ada rezeki, pilihlah untuk bersalin kat hospital ni. Sangat selesa, syariah compliance. Very recommended.

Monday, June 5, 2017

REZEKI

Lama hoiii tak update blog ni. Last update 06.06.2016. Hari ni pulak 05.06.2017. Hahaha..lagi sehari genap setahun aku tak update blog huhuhu...

Rasa macam busy sangat, ada je benda nak dibuat. Kat ofis..kat rumah.. weekend pulak kalau tak balik kampung, ada je aktivitinya. Tambah pulak dengan business brownies, memang rasa tak cukup kaki tangan.

Buat masa sekarang, aku stop business brownies tu. Baru ada masa relax-relax sikit. Sebabnya aku tak selera nak masuk dapur. Apasal tak selera pulak? Haaa... paham-paham la bila tak selera masuk dapur tu maknanya mesti ada something wrong somewhere huhuhu...

Ok lah.. pendekkan cerita (sebab aku pun tak de mood pun nak menaip ni sebenarnya), now i am officially 10 weeks pregnant. Alhamdulillah sebab memang plan tahun ni nak beranak lagi, Allah bagi rezeki tu. Tapi aku punya tak larat nauzubillah...dengan muntahnya, dengan sakit kepalanya.. brrrr..ni kira bongsu lah ye. tak kisah la boy ke, girl ke, kira bongsu lah. kalau aku lupa, tolong ingatkan ye..huhu...

So far, baby membesar dengan baik. Dah beberapa kali scan, Alhamdulillah perkembangan seiring usia, heartbeat pun memang nampak. Memang doa je lah semoga semuanya selamat. Aku tulis ni pun actually nak remind kat diri sendiri. Kot satu hari nanti aku lupa moment-moment pregnancy ni, bolehlah refer blog a.ka jurnal peribadi aku ni.

Dengan kehadiran baby ni jugak, banyak rezeki lain yang Allah bagi pada aku sekeluarga jugak. Yang tu, nanti aku share post lain k. Ok, malas dah nak taip ni. Bye.

Monday, June 6, 2016

Projek Oven

Salam 1 Ramadan...

Bersempena hari baik lagi mulia ni, dengan ini aku secara rasminya melancarkan Projek Oven!





Ya..ya.. aku tau lah bulan puasa mana ada orang makan. Tapi waktu malam boleh makan kan?kan? kan? hehehe.. tak pun, kot la korang da mula fikir-fikir nak bawak manisan apa yang untuk balik kampung raya nanti (dah fikir nak raya!)..haaa.. boleh la start order ngan kita.

Aku memang ambil masa lama sebelum berani nak lancarkan projek ni. Ya, aku perlu berekperimen dulu dengan pelbagai jenis resepi. Aku sangat pentingkan kualiti rasa. Kalau aku rasa tak sedap, aku tak nak jual. Memang banyak kali jugak la aku buat ni sampailah dapat yang betul-betul menepati citarasa aku dan InsyaAllah citarasa korang jugak.

Aku juga perlu bereksperimen dengan masa sebab aku buat ni secara part-time iaitu lepas balik kerja so kena ambil kira juga kekangan masa yang ada dengan jumlah order. Masa tu penting sebab aku masih perlu beri fokus utama pada pekerjaan hakiki.

Setakat ni aku fokus kepada 3 projek ini saja :
  • Brownies kedut with melted choc inside
  • Choc n cheese moist cake with melted cheese inside
  • Congo bar
Brownies kedut tu korang boleh request nak topping apa. Nutella, almond, kitkat, strawberries etc..pun boleh.

Ok, bolehlah like instagram kita : Projek Oven


Hahaha..maap ye buat korang terliur di kala puasa ini..

Friday, June 3, 2016

Syoknye Iron Baju!

Aku memang tak pernah suka pun kerja meng'iron' baju ni. Penat dan panas. Baju kerja aku of course la kena iron. Encik suami pulak kerja private memang kena pakai kemeja. Iron lagi. Uniform Saif pun kena iron! Plak tu ada certain types of baju yang spesis susah nak iron tu, mak aiihhh berjam2 iron pun berkedut jugak! Stress mak!!


Setelah sekian lama dok survey sana sini, aku nekadkan hati aku mesti beli iron jenis steam generator. Aku dah test guna kakak ipar aku punya iron, memang syok giler la. Sekali iron, depan belakang licin terus! Kan da jimat masa tu.

Dan kini, segala penderitaan itu telah berakhir! My super power Philips Steam Generator Iron dah sampai!!

Hensem sangat kan iron ni?

Yang ni model SpeedCare GC6611. Tank kecik je 1.2 liter. Aku isi penuh sampai maximum, guna untuk iron 5 pasang baju dan 3 tudung, baru separuh air je luak.  Tengok gambar powerful steam tu. Steam akan tembus sampai ke beberapa lapisan baju, tu yang sekali lalu je terus depan belakang licin tu.

 Ada lampu kat iron ni sebagai indicator on dan kalau air da tinggal sikit, dia akan kelip2. 

Aku nak cerita detail sangat pasal teknikal iron ni, aku tak reti sangat. Aku pun baru sekali je guna iron ni. Yang penting, memang sangat mudahkan kerja aku. Sebelum ni tiap2 malam/subuh aku akan terhegeh2 iron baju. Aku hanya berjaya iron baju 2 pasang je dalam masa sejam. Aku memang slow bab iron ni. Tapi la ni tak sampai sejam aku da dapat iron 5 pasang baju + 3 tudung. Tu pun kira slow tu sebab kejap2 aku check baju tu betul ke da licin. Macam tak caya je sekali lalu terus licin. Huhuhu.. Bila baju da siap iron semua, malam2 seterusnya aku rilex giler tak payah kelam kabut nak tidokan Safir baru nak iron baju. La ni aku lebih rilex, waktu malam boleh spend buat benda lain, baking ke.. homeschool saif ke..layan movie ke.. kan heaven tu.

Promote sket untuk korang yang minat nak beli. Aku beli ni dengan MyBazaarUK. Korang search je FB tu. IG pun ada. Urusan dengan MyBazaarUK ni sangat bagus. Rajin dia melayan aku tanya tu tanya ni. Aku banyak songeh sket sebab pernah kena tipu beli barang direct UK kan. Tapi dengan dia ni ok. Ni beli pre-order tau. Aku order bulan Feb, ETA bulan Mei dan betul-betul bulan Mei tu dapat barang tapi hujung bulan la. Aku pun faham barang kekadang payah nak lepas kat kastam. Bila barang da sampai, dia terus inform. Aku pick sendiri je kat rumah agen dia kat Presint 15, Putrajaya ni. Masa ambik tu, aku memang wowww la sebab kotaknya je memang perfect macam baru keluar kedai. Tak macam barang naik kargo je. Condition barang pun perfect. Memang puas hati sangat.

Harga? RM495 sahaja including shipping semua. Tapi pos dalam Malaysia not included. Aku sebab pick sendiri so memang RM495 tu je la totalnya.

Teruja? Silalah order.. huhuhu..

Tuesday, May 24, 2016

Saif Turns 4 Today!

Happy Birthday Saif!!

Hari ni 24 Mei 2016 - genaplah usia 4 tahun. Alhamdulillah..

Macam biasa. Tak ada big party celebration. Cuma cadangnya malam ni nak makan kat luar je lah. And asalnya nak buat sambutan sket kat school Saif hari ni tapi sebab mama n papa busy sket so kita postpone lah buat hari Khamis nanti.

Untuk sambutan kat school nanti, mama plan nak DIY semuanya! Goodies dan kek semua nak DIY je. Jimat sket. Tengahari ni baru nak pergi beli barang-barang goodies.

Sticker untuk goodies mama design simple aje. Then print je. Printer color sendiri hokey! Tapi printer ni memang sengaja aku letak kat office supaya senang aku nak print apa2 yang perlukan color (personal), so guna printer ni lah. 

Design guna photoshop je

Ni la printer color laser aku. Cap Fujixerox. Sdn Bhd ye. Yang belah kiri tu barulah printer ofis tapi black&white je la.

 
Sticker yang da siap print dan potong. Lenguh tangan potong satu-satu ni. Aku bajet nak buat untuk 70++ budak kat tadika tu termasuk teacher.

Ok. Tu je nak cerita buat masa ni. Nanti kalau tak lupa, aku update rupa goodies n kek DIY aku tu ye. Huhuhu..


Monday, May 23, 2016

New Addiction

Assalamualaikum dan haii...

Lama dah tak update blog. Ni baru balik daripada interview HLP. Letih kot tapi rasa lega sangat la semua da setel. Tunggu result je la. Kalau ada rezeki, Alhamdulillah. Amin.. So sementara nak warm up sebelum sambung buat kerja, marilah kita update blog kejap.

Saje je nak cerita my new addiction. Orang lain kot addict nak collect handbag ke, collect kasut ke.. tapi aku plak dok addict buat kek je sekarang. Haha.. sungguh mak-mak hobi ini.

Actually aku memang suka baking tapi da lama stop sebab kedudukan plug oven yang tak sesuai. Alasan sangat kan.haha.. aku memang gitu, kalau benda tu da tak menepati piawaian aku, aku da terus rasa malas nak buat.

Baru-baru ni, encik suami da menyelesaikan masalah plug oven tu. Pasang extension je pun. Tapi kalau kemalasan didahulukan, memang takkan terpasang la extension tu sampai bila-bila. So plug da ok, so dah takde alasan untuk aku bermalas-malasan membaking.

So sebab aku suka makan brownies, maka aku pun rasmikan semula oven tu dengan membuat brownies. Bahan senang aje cuma mahal sket la tang chocolate tu. Sebab yang menjamin kesedapan brownies tu adalah penggunaan coklat yang berkualiti.

Actually aku takde lah nak share resepi bagai sebab aku cuma nak cerita hobi aku sekarang kan. hahaha.. resepi aku google ja. So inilah beberapa hasilnya.

My first brownies kedut.. nikmat dunia yang tak boleh dinafikan..  rasa chocolate tu heaven sangat.

 Potong-potong bawak ke opis. Licin. haha..

Try buat congo bar. Aku tak pernah makan congo bar so tak tau rasa sebenar macam mana n xtau la jadik ke tak sebenarnya congo bar aku buat ni. Hahaha.. bawak pi opis, licin dengan alas loyang bawah tu lenyap sekali. haha..

Baked macaroni cheese! Adik aku sibuk la suh buat masa dia ngan mak aku datang. So aku buat la. Feveret gak nih.

Ni chocmoist cake yang aku buat untuk bagi budak-budak masa sambutan Hari Guru kat tadika Saif hari tu. Sedap gak. Pandai aku buat.hahaha.. ni Saif ada tolong tabur-tabur hiasan atas tu. Tapi ni versi kukus.

Ni yang semalam buat brownies kedut lagi, test resepi lain. try buat piping. Kira ok la kan. Tang potong bergerigi tu sakit skit mata aku tengok. Tapi aku da beli cutter baru. hope cantik la kejadiannya lepas ni.

 Pasni nak try buat cake decoration plak. La ni asal pegang hp or bukak youtube asyik la dok tengok tutorial kek ja. Hahaha.. ada rezeki mana tau jadi sumber #duakerja plak kan. Nak order boleh, cakap je nak apa, semua aku buat. Hahaha..

Teringin nak jadi macam kak Azlita masam manis tu. Terer giler baking. Gambo plak cantik-cantik. Masa ni aku mula menyesal jual DSLR aku. Sobsss..





Friday, April 22, 2016

Review : Sponsor Fun Family Day GBSB 2.0

Hai korang.. jaga-jaga aku nak update blog ni. hahaha... baru berkesempatan nak buat review sponsor fun family day GBSB 2.0 kat Morib Gold Coast hari tu. Macam-macam khazanah setiap orang dapat bawak balik. Alahaiii murah rezeki korang wahai sponsor sekalian.

Sebahagian khazanah fun family day kali ini. Diulangi lagi, sebahagian saja ye. Yang makanan macam2 lagi ada kat atas meja aku lupa nak snap sekali.

So, aku nak review satu-satu nih. Our main sponsor la yg dalam goodies bag.

  Tissue cover ni comey sangat aiihhh n very praktikal. Aku pun fefeeling eksyen gak bila kuarkan tisu dari handbag siap ada tissue cover haa.. memang sesuai sangat la kalau nak bagi tissue cover ni as gift.

Follow ig : ddsewwithlove
 
Sayang sangat embroidery towel by Aidan Stitch ni sebab ada sulam event kami Gojes FunDay@Morib2015. Kenangan sangat nih. Towel nih sangat berkualiti, tebal dan gebusss.. Cantik siap ikat reben haa.. Sesuai sangat kalau nak buat door gift ke.. request je nak sulam ape pun mesti boleh punya. 

 Follow ig : vanillavendor
Follow FB : AidanStitch
 
 Ini pulak pin tudung bentuk dokoh. Aku memang suka dokoh. Nampak classic yet elegant. Eceehh..

Follow ig : doublek_label

 
 Owhhh.. bawang goreng Projek Niaga ni memang sedap bak hang! Dia da sponsor satu balang ni, aku beli satu lagi balang yang besar buat stok. Huhu.. bawang goreng ni punyelah sedap hinggakan kitorang anak beranak ratah gitu je kruuupp kraaappp macam makan keropok. 

Then Projek Niaga pun ada sponsor inspired perfume. Aku dapat DKNY Blossom. Memang sama la bau dengan yang original. 

Follow FB : Projek Niaga Ent.
Follow ig : projekniaga


 Haaa... ini plak brownies yang tak perlu diperkenalkan lagi. Meletops brownies ni tau. Disponsor oleh blogger kita yang hot sapa lagi kalau bukan si Rara. Dia sponsor one slice untuk setiap sorang budak untuk sambutan besday. Tapi sebab brownies dia sedap, mana la cukup one slice. Of course la aku kena beli lagi yg full set. Memang sedap sangat! Tak manis sangat n then kat dalamnya tu ada plak kepingan coklat. Perghh.. sedap.. sedap.. memang satu kerugian la kalau korang tak merasa. Rasanya brownies ni boleh pos jugak kot, ye ke rara? hahaha..

Follow ig : sugarlandbyrara

 
 Yang ni plak datang jauh dari Johor. Johor memang tak dapat dipisahkan dengan Mee Bandung dan Mee Siput. Ya Allah.. rasa nak menitik air liur terbayangkan kesedapan 2 nikmat dunia nih.

Mee siput follow ig : jjmakpon_official
Perencah Mee Bandung follow FB : Pengedar Mak Pon Perencah Mee Bandung


 Ini pulak muffin yang disponsor oleh kak amy kita. kak Amy ni memang pandai masak macam2, semua sedap. Aku pernah order lasagna. Sedapp hoii.. La ni da makin maju buat frozen food plak. Kalau la aku dok dekat gombak maunya muka aku je yang beli frozen food ni. oh ye.. aku x sempat snap gambo muffin ni sebab anak aku da selamat ngapp dalam kereta. So aku cilok je dari blog ciknaa. Muahaha..


 Design baju untuk tahun ni direka oleh Ekin Jamal. Memang terer bab design nih. 

Follow ig : byekinjamal

 Then t-shirt ni dicetak oleh All About Printing. Tshirt cotton yang berkualiti, cantik terletak. Ngam anak aku pakai ni haa.. mak pak nya pakai pun lagi la ngam.
 
Follow FB : ALLABOUTPRINTING
 




Alhamdulillah... murah rezeki para sponsor sekalian. InsyaAllah panjang umur kita jumpa lagi next family day 3.0 tahun depan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...