Wednesday, October 21, 2009

Rubic Cube


Ok..menda alah ni memang da agak lama. dolu-dolu aku selalu gak main benda ni tapi ikut sesedap rasa je. xtau pun ada step-step hape sume. so bila masuk keja sini, permainan ni hidup balik.

Puncanya sebab masa perhimpunan bulan september, birthday girl n boy dapat hadiah rubic cube ni. kesudahannya, birthday girl tak main pun menda ni tapi orang lain yang syok main. puncanya si abun la. dengan kereknya dia menunjukkan skill dia meng'complete'kan game nih. disebabkan kitorang dengki (nak terer jugak), maka mulalah sesi belajar step2 nak main benda ni. cik amalina beria-ia berguru dengan encik abun. aku ketinggalan sket ilmu menda ni sebab otak aku lambat sket nak proses benda-benda yang memerlukan penggunaan otak kiri ni. aku banyak guna otak kanan kan.huhu..

So, akhirnya aku telah berjaya mencapai level success. bangga sungguh berjaya menyiapkan rubic cube tu. cuma final step tu masih kena tengok nota lagi la. otak lemau sket nak menghafal2 ni. takpe, akan ku latih otak ku untuk menghafal nota tu sume.

Bagi yang boring-boring, takde menda nak buat. boleh la main menda alah ni. at least ble mengasah otak yang da berkarat tu sket, k.

No comments:

Post a Comment

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...