Thursday, December 24, 2009

BYeBYe 2009 n WeLCoMe 2010..

(aku pun xbaper pasti apakah kaitan gambar di atas dengan entri kali ni. maybe sebab nampak macam sedang merenung masa depan yang fuzzy2 dek kabus genting)

Pejam celik pejam celik, setahun lagi dah berlalu..ayat klise. terasa cepat sangat masa berlalu. 2009 yang penuh memori manis dan pahit kian ditinggalkan. Tapi pada masa sama, aku xsabar untuk melangkah ke tahun baru. And macam biasalah, bila nak masuk tahun baru, macam2 azam baru nak dibuat. azam tahun lepas pun tak terbuat, da nak buat azam baru. sebenarnya aku xingat pun ape azam yang aku da buat. ada ke aku wat azam ek? hilang ingatan lagi..

Maka azam yang aku listkan untuk 2010 adalah..drumroll please...dummdummdummm...:

1) Menjadi pekerja yang lebih berdedikasi. dengan ini aku akan menjadi orang yang lebih gila kuasa supaya cepat naik pangkat.

2) Tak mau tangguh2 keja lagi. Disebabkan suka tangguh ni la, akhirnya keja jadik tergendala sebab aku terlupa yang aku sebenarnya ada keja yg perlu dibuat.

3) Nak exercise hari-hari kat outdoor gym KK. nak kecikkan kaki ku ini. tak mau jadik drumstick cam Fafau. kalau ble nak jadik cam Jessica Alba.ble ka?hahaha..

4) Mengawal nafsu shopaholic. (ble ke? ble ke?ulang 1000x pertanyaan..)

5) OK..aku xmau beli baju2 atau kasut2 atau beg2 atau mekap2 lagi. Maka aku akan fokus untuk beli gadget, barang letrik n barang keperluan umah. ok x?

6) Must have a GPS!! A MUST! penting untuk orang buta arah cam aku.T_T

7) Buku. nak baca lebih banyak buku. dah lama aku tinggalkan alam buku ni. semoga tahun depan menjadikan aku manusia yang lebih berilmiah setaraf ngan A.Samad Said. paling koman pun cam Bill Gates la.ble wat duit juta2.

Dan sebenarnya ada banyak lagi angan-angan..eh azam..yang aku da fikirkan. kalau ada lagi, akan ku update coming soon.

2 comments:

  1. suke gile baca sume azam2 nad! part yg nk exercise kat outdoor gym tu, i sokong. and part 1000x tanye tanak jd shopaholic tu, haaa..pindah dulu rumah baru ye... cube2 ckp kuat2 dlm rumah nnt, kalo rase bergema tu, so kene la spent duit kat rumah tu bagi kedap bunyi :D hihihi

    ReplyDelete
  2. hehe..nanti kita jadik jiran yek.hehe..memang da ada niat nak isi umah baru ngan macam2 barang. berangan jek.duit tarak.haha..asyik hangus kat shopping mall jek.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...