Thursday, November 26, 2009

KoSoNG DaN KaCau..

Hati kosong. Jiwa kacau. Hidup bosan. Sume staf senior da balik, tinggal la kami staf junior kat dalam opis ni. opis ni bagaikan kami yang punye. keja sume da setel, xtau nak buat ape. aku da naik boring layan forum. layan lagu pun ntah da berapa ratus lagu ntah. naik kering tekak aku karaoke sorang-sorang depan laptop. xtau nak watpe, tu pasal untuk kesekian kalinya aku wat posting lagi kat blog ni. xtau nak buat ape sebenarnya. boring lagi..layan tengok gambar lama2 zaman belaja. teringat kawan2 yang happening. really miss them so much..

Aku rasa aku ada syndrome tak ble tak buat ape-ape. bila xde ape nak buat, start la aku mengantuk dan nak tido. at least aku kena buat something tak kira la pi berborak ke, menyanyi sorang2 ke, main rubic cube ke..kalau x, comfirm mata layu. kalau drive pun camtu, kalau terpaksa menunda slow belakang lori, start la mengantuk. selalunya nak hilangkan ngantuk, aku nyanyi je la sorang2. pitching lari belakang kira, yg penting enjoy. payah wei kalau tertido. tambah plak aku ni spesis ble tido di mana2 jek. kisah benar-aku penah tido kat stesen komuter selama lebih 2 jam. masa tu pukul 7 lebih, aku tunggu orang jemput aku. orangnye tak sampai2, aku xtau nak watpe, mata makin layu so apa lagi terus tido. beg baju jadik bantal kepala, handbag jadik bantal peluk pastu tutup muka ngan sweater. perghh..memang tido tak hengat dunia. naseb baik tak kena halau. mana la tau kot ada yg ingat aku ni pengemis ke apa, tido merata2. huhu..

(agak2 kenal tak sape ni? standard la kan tido dalam bas..)


Ooo..please..cepat la masa berlalu. bila nak pukul 4.59 ni. arghhh!!

uNTuK SeMua..

(kredit to burujutimur..)

Kepada yang masih SINGLE...
Cinta ibarat kupu-kupu.
Makin kau kejar, makin ia menghindar.
Tapi, bila kau biarkan ia terbang, ia akan
menghampirimu di saat kau tak menduga.
Cinta mampu membahagiakanmu
tapi sering pula ia menyakiti,
Tapi cinta itu hanya istimewa
apabila kau berikan cinta
kepada seseorang yang layak menerima.

Kepada yang ragu-ragu dengan PERNIKAHAN...
Cinta bukannya mencari seseorang yang
"SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang
yang mampu menjadikan dirimu sempurna.

Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...
Jangan katakan "AKU CINTA PADAMU!"
bila kau tidak benar-benar peduli.
Jangan bicarakan soal perasaan
bila itu tidak benar-benar ada.
Jangan kau sentuh hidup seseorang
bila kau hanya berniat main-main dengannya.
Jangan menatap ke dalam mata seseorang
bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan.
Hal paling kejam yg dilakukan ialah
membuat seseorang jatuh cinta,
sedangkan kau tdk berniat langsung
"UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.

Kepada yang PATAH HATI...
Sakit... luka.. patah hati...
bertahan selama kau menginginkannya
dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya.
Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu,
tetapi adalah apa yang boleh diambil dan di hayati
sebagai pengajaran dan hikmahnya.

Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA...
Bagaimana kalau jatuh cinta?
Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus.
Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.
Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermakna
tidak boleh meminta apa2.
Bersedialah untuk terluka dan menderita,
tetapi jangan simpan semua rasa sakit
jika itu yang benar2 dialami.

Kepada yang ingin MENGUASAI...
Hatimu patah melihat orang yang kau cintai
berbahagia dgn org lain,
tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui
bahawa orang yang kau cintai ternyata
tidak bahagia dengan mu.

Kepada yang takut MENGAKUI...
Cinta menyakitkan bila anda
putuskan hubungan dengan seseorang.
Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang
memutuskan hubungan dengan mu.
Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila
Orang yang kau cintai langsung tidak
mengetahui perasaanmu terhadapnya.

Kepada yang masih bertahan
MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI...
Hal menyedihkan dalam hidup ialah
bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.
Kemudian akhirnya menyedari bahawa
dia bukanlah jodohmu dan kau telah
mensia-siakan masa bertahun-tahun
untuk seseorang yang tidak layak.
Kalau sekarang dia sudah tidak layak,
10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak.
Biarkan dia pergi dan lupakan..

HaNDPHoNe KaTaK

Semalam adik aku mesej guna hp ayah aku. tak pernah-pernah pun diorang kalau nak mesej guna hp ayah aku.selalunya guna hp mak aku. so adikku si Zati yang kepoh tu bagitau, rupanya hp mak aku hilang masa pi Kiara Mall. tu ar, shopping tak hengat dunia sampai hp pun ble cicir. mesti mak aku frust sebab hp tu baru lagi, tak sampai setahun pun.

So, aku pun mengofferkan hp aku lagi satu untuk mak aku pakai. korang tau ape adik aku reply?
"Akak, mak tanya henset yg bunyi ayam atau katak tu ke? mak tergelak tau."

Ooo..demand rupanya mak aku. so aku pun reply..
"Ye la..henset bunyi katak tu la. ok ape, daripada takde langsung."

Zati reply...
"Eee..mak ketawa. mak cakap takkan nak pakai henset tu. selama ni henset mak yang paling canggih kat kawasan ni, mak cakap."

Hahahahha...mak aku memang demand! ok la tu ada gak hp daripada takde langsung. mak aku memang xble blah..seb baik aku tak mewarisi perangai demand mak aku nih.huahuahua...comfirm raya aji ni balik johor mak aku beli henset baru untuk kesekian kalinye.

( ok ape hp katak ni..ble wat torchlight lagi..)

Wednesday, November 25, 2009

Proposal Daisakusen

Lagu dalam ni merupakan OST bagi citer Proposal Daisakusen. Aku suka sangat cerita ni. aku da tengok banyak kali pun tak jemu. lagipun sebab ada Yamapi kan so memang la tak jemu. :p
N lagu ni pun aku suka sesangat.




SiGNs

Aku dapat tau tentang short movie ni daripada sorang forumner. Katanya "for all single lonely bachelors must watch this." Aku single ke? Aku lonely ke? Ntah..tapi aku teringin nak tengok video ni so download. Ehmm..komen aku..nice n sweet.huhu..kalau sape2 tak dapat view video ni, ble la search kat youtube short movie tajuk "SIGNS". aku xble nak bukak youtube sini so tak dapat nak bagi link ye.



p/s : moral of the story, selagi ada peluang di depan mata, grab it. kalau tak, bila da terlepas, menyesal tak sudah.

Tragedi Alamanda..

Semalam aku dan pensyarah-pensyarah baru KKBen dihantar ke Putrajaya untuk menghadiri seminar sempena Sambutan Hari Inovasi KPTM 2009.Kami sampai agak on time tapi dewan dah penuh. Lepas tercari-cari akhirnya dapat gak tempat duduk kat depan. Tapi, bosan memang bosan la sebab dengar orang bercakap je. aku kan mana ble duduk diam tanpa berbuat ape-ape. Kalau dok diam takde buat ape-ape bermakna aku akan tido.maka di saat Khaled berucap pun, aku da ble terlelap. aku cuma bangun bila penyampaian hadiah. then pi minum pagi.

Ternyata diorang memang silap besar la sebab menghantar aku dan rakan-rakan ke suatu tempat yang berdekatan ngan shopping mall. hari tu da hantar aku ke Dataran Pahlawan, ni hantar ke putrajaya yang berapa langkah je ngan Alamanda. Memandangkan dewan tu agak penuh dengan umat manusia sampaikan ramai yang tak dapat tempat duduk, maka kami bermurah hati mendermakan tempat duduk kami kepada orang lain. takpe..takpe..kitorang ble carik tempat duduk lain kat Alamanda ye.
huhuhu...

Maka bermulalah sesi shopping tak hengat dunia. tambah plak gaji baru masuk semalam, memang hidup la kami sumer. Tapi paling takble blah, depan Big Apple masing-masing tolak-menolak tak nak kuar duit. memula pau Zali, dia kuarkan RM2.50 je. kedekut! pastu dia up lagi jadik RM4.50. pastu up lagi jadik RM5.50. pastu Ayu murah hati bagi RM2. then sape lagi manusia paling mudah cair, aku la yang jadik mangsa pau. Imagine this. aku kata kalau ada duit color hijau dalam dompet, baru aku belanja. kalau takde, memang bukan rezeki diorang la. Di saat aku membuka dompet, masing-masing menunggu dengan suspen. aku belum abes bukak dompet lagi, Ayu da jerit.."haa...tu ada duit hijau!" Semua orang menjerit suka sebab ada duit hijau dalam dompet aku. ehmm..memang rezeki diorang la.Maka cukuplah RM12.50 untuk beli Big Apple sekotak untuk 6 orang. aku rasa mesti orang takkan sangka kami ni berjawatan
pensyarah sebab masing-masing perangai cam 'Nates'.

Kesudahannya..hari ni kaki aku sakit. Sebab aku berjalan keliling shopping mall dengan high heels. then panjat plak bukit kat putrajaya tu nak balik ke bas..memang aku redah je tahan sakit kaki. xpe...xpe...beauty is pain..beauty is pain...yang penting aku puas hati dapat shopping mereleasekan tekanan perasaan. huahuahuahua...


(agak-agak ada gaya pensyarah tak?)

( muka gembira sebab da dapat makan Big Apple)

( Tragedi Alamanda..very sorry abun..nanti aku belikan yang baru)

Wednesday, November 18, 2009

a LoT oF LoVe..


"It's better to lose your Ego to the one you Love, than to lose the one you LOVE because of EGO.."
- John Keats

"Love is a temporary madness. It erupts like an earthquake and then subsides. And when it subsides you have to make a decision. You have to work out whether your roots have become so entwined together that it is inconceivable that you should ever part. Because this is what love is. Love is not breathlessness, it is not excitement, it is not the promulgation of promises of eternal passion. That is just being "in love" which any of us can convince ourselves we are. Love itself is what is left over when being in love has burned away, and this is both an art and a fortunate accident. Your mother and I had it, we had roots that grew towards each other underground, and when all the pretty blossom had fallen from our branches we found that we were one tree and not two."
-St. Augustine


“My heart to you is given: Oh, do give yours to me; Well lock them up together, And throw away the key.”
- Frederick Saunders


"Loving someone is like caring for a garden, love it too much or too little and it dies, but love it just right and it will live forever."
- Francisca Lewer


"Meeting you was fate, becoming your friend was a choice, falling in love with you was beyond my control!"
- Gwen


"There is a major difference between like and love."
- Moren

Monday, November 16, 2009

LoNeLy GiRL iN a LoNeLy rOOm Part 4

15/11/2009 (Ahad)

Day 4

Malam tadi tido lena walaupun ke'lonely'an. kak dayang cam besa balik umah hubby dia. housemate lain kak fida n kak shima da balik kedah. so aku sorang2 tinggal dalam apartment tu. seb baik bukan tower 13. kalau tak, takut jugak.huhu..memang aku dok dalam bilik je tak kuar2. seb baik ada sekor lipas, ble la wat teman. pastu layan movie twilight yang da basi sampai tertido.

Paginye pi dataran kol 9 lebih. siap2 angkut barang sumer. idi da kebusanan so dia ajak balik karak awal. aku no hal. aku pun kebusanan tahap gaban kat sini. lepas sarapan, aku merayau sorang2. takkan aku nak merayau ngan idi. laki orang tu. so aku pi ke booth KK Bukit Beruang dengan harapan air da ada untuk wat pedicure. n yes!! ada! ble buat. maka aku pun menunggu turn dengan sabar. ada la dalam sejam gak menunggu. wana n ilun tak sanggup tunggu diorang blah dulu. cuma aku tak puas ati nga sorang mamat ni. ada ke anak dia yang umur 4 tahun nak dibuatkan manicure. kuku budak tu halus lagi dah nak dipolish2 n dicolor2. pastu anak dia yang umur setahun setengah da mengamuk2 busan menunggu kat situ. plaknye anak dia yang kecik tu bila nampak aku, dia tarik2 baju aku sambil panggil "ma..ma.." err...sori ye..ni bukan anak saya. aku xmau diskandalkan ngan laki orang, please.

So, aku wat pedicure. pun melekakan sampai aku tersengguk-sengguk mengantuk. plaknye ada bantal peluk, lagi la aku layannn..sambil2 tu aku tengok mamat tadi sementara tunggu anak dia siap wat manicure, dia plak wat rebonding. tengah2 wat rebonding, blackout. hahaha..nak terguling aku tengok rambut dia bergulung2 lagi tak siap rebonding.hahahahaha...

Tengah-tengah wat pedicure, idi call ajak balik. aiseh.."jap idi, kuku tak siap lagi nih. 10 minit lagi, k" So aku suh dak tu cepat2 siapkan. pastu pi carik urusetia nak pulangkan kunci apartment. hampeh punya urusetia, nak checkout kat mana pun x tau. dua tiga kali aku terpusing-pusing antara booth n stage carik tempat pulang kunci. kejap orang ni kata kat booth stage, pastu yg lain plak kata kat booth vvip. mmm..takpe..saya kan seorang yang penyabar..smilee..cheesseee...

Lepas pulang kunci, tunggu datok kat depan dataran. pastu ternampak plak idi ada beli toothbrush holder yang comel..aku pun berkenan apa lagi turun semula ke dataran beli benda yang sama.huhuhu..ble wat souvenir untuk zati. lupa plak takde beli ape2 lagi untuk dia.

So kami pun bertolak balik dengan gembira. tak kuasa nak tunggu majlis penutup ke, majlis penyampaian hadiah ke. lagipun aku da rasmikan da medal gold untuk pemenang. huahuahua.. walaupun bukan milik aku tapi at least da rasmikan.huhu..aku juz pesan kat pali n encik anas, biar diorang yang standby kat situ kalau2 nama KKBen naik.huhu..tapi comfirm tak naik punye.

(betul tak aku kata aku da rasmikan gold medal tu?huhu..)

Cam biasa naik van je terus hanyut. sedar2 je da kat nilai. lepas makan n solat, sambung journey.datok tanya "ada nak singgah KL tak?" ohhh...no..no...aku terpaksa kuatkan iman say NO! sebabnya malam tadi zaza telah meng'psiko' aku tentang sale besar-besaran kat SOGO. walau hati aku meronta-ronta nak beli kasut polo rm20, tapi dengan berat hati, aku berkata "xpayah la..nanti abes duit plak."huhu..kuat tak iman aku?

n on the way sebelum sampai sungai besi, ada satu accident yang dasyat. dari jauh da jem. pastu nampak asap hitam berkepul-kepul. rupanya accident melibatkan bas n bas tu terbakar. dasat woo..lori tangki Shell siap berhenti kat belakang, tak berani nak lalu takut kena sambar. seb baik kitorang lalu, takde kena sambar. kalau tak naya je.

(aku dapat amek gambar belakang bas, gambar depan bas, idi yg amek..huhu)


So..dalam kol 4 aku pun sampai di taman hijau, karak yang tercinta. Home Sweet Home! I'm Home!

(wif kak dayang n wana)

(antara kategori yang dipertandingkan - bakeri..da buat lawa2 tapi tak bagi makan, apa kes membazir..)

( booth Jelebu, budak pemprosesan makanan, port wajib lepak n musti ambik sample makanan diorang..huhu)

LoNeLy GiRL iN a LoNeLy rOOm Part 3

14/11/2009 (Sabtu)

Day 3

Ehm..malam tadi tido nyenyak sket tanpa gangguan even kol 2 baru ble nak lelap. oleh kerana aku malas nak pi dataran awal2, so dengan tak malunye aku menumpang keta ilun n wana untuk ke dataran. so ble pi lewat sket. pi awal2 pun takde faedah. so kitorang pi kol 8 lebih. datang..pastu tak tau nak watpe. housemate ku kak dayang pun ada gak. ramai sket kroni.huhu..

oleh kerana, ilun n wana agak busy nak menguruskan hal hadiah tu, so aku n kak dayang membawa diri berjalan lagi dalam dataran. niat di hati nak cari tempat yg ada wifi. so kitorang masuk old town. ye..ada wifi. tapi takde plug. maka dengan bateri laptop kami yg da kong ni, hanya mampu bertahan 15 minit jek. ceh..bazir je order kopi n roti tapi tak dapat nak lepak lama2. dah la old town tu pekerjanya sume foreigner indon la, nepal la. aku tanya ada
tempat plug tak, dia cakap bahasa nepal ngan aku. bajet aku paham ka. ni sama kes ngan bangla kat mapley parit raja la ni. bangla tu lagi sengal. aku tanya dia "kena bayar dulu ke?" tau tak ape respon dia? dia bagi sudu kat aku..fine..ble tak sudu tu aku gunakan untuk ketuk kepala dia?

( iNi di Old tOwn)

Kami lepak dalam old town lebih kurang setengah jam, pastu bosan sebab takble bukak laptop. so kitorang kuar merayau. destinasi dituju pastinya kedai baju. lama jugak kat kedai tu hampir setengah jam. Alhamdulillah, aku dikuatkan iman agar tidak membeli baju lagi.

Kemudian, kami merayau ke Heritage Bazar dengan niat nak mencarik souvenir la untuk kawan-kawanku yang tercinta.Macam-macam ada dalam tu, tak tau nak beli ape. ada barang mahal, ada barang murah. zirafah aku yang aku beli kat kedai rm2 tu dijual rm4 sekor kat sini. 3 ekor rm10. kak dayang beli zirafah tu n keychain untuk kengkawannya. aku plak beli kipas untuk bebudak ni. aku rasa tu la benda paling cantek dengan harga berpatutan kat sini.

(kat HeRiTaGe BaZaaR)

Ehm..jalan punya jalan..penat la plak. mana taknya..mengusung laptop hampir 3kg ni ke hulu hilir, mana tak lenguh bahu. So kitorang mencarik tempat melepak lagi. kali ni Starbucks plak dengan harapan ada wifi n soket plug.belek punya belek, bagus..ada soket plug. maka kami pun membuka laptop n pasang kabel ke plug. pastu order.favourite aku Chocolate N Chip Blended. pastu kami pun cuba meng'connect'kan diri. sekali lagi hampes, rupanya wifi kat situ ada problem. mmm..kak dayang ada bawak dia punya broadband so ble la dia ber'kebun'.aku? nak buat pe ek..tak tau nak watpe so aku pun layan la citer jepun Honey N Clover. sambil layan citer sambil menikmati ice blended memang best. rupa-rupanya aku tak tengok sorang2. minah yg dok belakang aku rupanya dok skodeng citer aku senyap2 tanpa pengetahuanku. aku tau pun bila kak dayang bagitau. ehmm..biarlah.nak tengok pun tengok la.


Lebih kurang sejam kat Starbucks, aku da mula beku. dah la aircond sejuk, minum plak ice blended, aku memang bijak bestari. so kitorang decide nak kuar la. nak pi booth plak nak tunjuk muka. tapi pastu takde arah tujuan gak. masa lalu kat KK Bukit Beruang, diorang ada wat promotion manicure n pedicure rm5 sahaja. RM5!RM5! murah tu!mana ble dilepaskan peluang keemasan ni. So aku pun menadah tangan wat manicure. kak dayang pun turut dihasut oleh aku
supaya wat gak. memang best bila ada orang belai-belai tangan. rasa nak tertido pun ada.huhuhu..memang puas ati la. berkilat kuku aku di'polish'nye. best..best..nak wat pedicure tapi air tak cukup so wat lain kali la.


Ok..kuku da kilat, so kitorang kononnya pi ke stage la untuk majlis perasmian InoReka (dah hari ke-3, baru nak rasmi..mm..apa kes?) Kitorang saje je nak bagi meriah majlis kan so kitorang pun dok la kat belakang tu. busan beb. aku siap main rubic cube lagi. da busan main rubic cube, mata pun mula mengantuk. dan dengan selambanye, aku pun tidoooo...bukan pura-pura tido mahupun tido-tido miau..memang betul2 tido la. aku terjaga bila kak dayang beralih kerusi. uikss..busannya..

So..ape lagi aku nak tulis ni..tiada apa selain busan dan busan sahaja..

Saturday, November 14, 2009

LoNeLy GiRL iN a LoNeLy rOOm Part 2

13/11/2009 (Jumaat)

Day 2

Damn hell..

malam tadi tak dapat tidur lena. actually my roomate balik umah hubby dia kat melaka, so aku kembali lonely in the room. seronok gak bergolek sorang2 kat katil queen dengan selimut gebu n air-cond. n aku pun mula memamaikan diri untuk tido. dalam pukul 12 , tetiba dengar door bell berbunyik. "ding!ding!" adoi..sape plak ni.baru je nak lelap. aku bangun, jengah kat pintu, oo..housemate ku rupanye. aku bukak pintu, bagi dia masuk then kunci balik pintu, sambung tido.

Kol 1 lebih pagi.."DING!DING!DING!" Adoii..sape plak lagi yg tekan loceng ni.dah kol bape ni. aku buat2 tak dengar dengan harapan housemate ku bilik sebelah akan bangun bukak pintu. tapi nampaknye tak..loceng terus memekak. aku pura-pura tido mati. "GEDEGANG!GEDEGUNG!" alahhh...main gegar pintu plak.terpaksa aku bangun dengan mamai2. masa tu tak terfikir mana la tau kot2 yang tekan loceng tu adam bakhtiar tower 13 ke. huhu..naseb baik bukan. rupanya budak umah depan, tak dapat masuk umah dia, dia ketuk umah aku plak.apa kes..dia tanya no.phone housemate dia. hallo..sekarang ni sapa housemate sape. takkan housemate sendri tak de no.phone. n apa kes nak gegar umah orang depan plak. aku cakap aku tak tau. maybe diorang ingat aku tau no.phone diorang sebab petang tu budak tu lepak umah aku padahal diorang sume collegues ilun n wana. pastu dia mintak no.phone ilun, aku cakap takde. then aku kata aku ada no.phone wana, ble try contact.aku patah balik bilik, amek hp. baru je aku nak bagi nombor, budak umah depan bukak pintu. haiyaa..tadi time ketuk pintu tak bukak. ni da stop ketuk, baru nak bukak. adoiii..sabor je la.tu ar,da tau kunci tu ada satu je, mintak2 la no.hp kat pemegang kunci, kan da susahkan orang lain bila tak dapat masuk.

Pagi2 da bangun..kononnye kena bertolak kol 7 pagi. kol 7 aku da siap n turun kat tempat tunggu bas n van. tapi ape kes nye nak pi dataran pahlawan kol 7 pagi. mana bukak lagi. so aku ikut idi n student dia pi KK masjid tanah.ingatkan dekat, rupanye jauh. lebih kurang setengah jam jugak nak sampai ke situ. aku main rubic cube pun da ulang lebih 10x pun tak sampai2. sampai2 je sarapan yang dijanjikan takdak. pulak...so setelah meninggalkan idi kat situ, aku ikut datok n kawan dia breakfast. lama tak pekena roti canai..tambah plak orang belanja memang best. lepas
breakfast baru bertolak semula ke dataran pahlawan. sampai sana lebih kurang 9 lebih. sampai2 je aku macam orang yang tersesat di sebuah negara asing. tak tau arah tujuan nak ke mana. rasa cam sampah pun ada gak sebab sume orang wat tak peduli jek. seb baik ada wana n ilun. so dengan tak malunye aku melepak kat booth diorang.

actually aku rasa pengurusan program ni memang hancus la. aku ni peserta kategori laman web tapi tempat pertandingan pun tak tau katne. pastu katanya ada demo web, tapi xbgtau pun booth mana ke, guna peralatan ape ke. bila tanya urusetia, sumenya tak tau. sumenya main tolak sana tolak sini. naseb baik aku ni jenis tak malu bertanya, so sume orang aku tanya pasal no,contact urusetia laman web. setelah menjaja diri ke sana sini, akhirnya dapat gak contact person. bila tanya pasal web, dia kata penilaian buat menerusi url je. dah tu, apa fungsi aku kat sini. kalau nak cek url, kat zimbabwe pun ble cek. takpe..takpe..mungkin aku adalah penyeri majlis supaya nampak lebih ramai n meriah.

pastu dah tak tau nak watpe..ape lagi, aku, wana n ilun mulakan misi merayap kat dataran pahlawan. aku rasa diorang memang silap besar la sebab meletakkan aku kat dataran pahlawan ni. ni kawasan larangan aku. jangan la ada perkataan diskaun atau pun less, memang aku akan jadik lupa daratan. dan itulah yang berlaku di mana aku telah 'ter'beli sehelai baju yang ada less 50%. sanggup apply member card sebab nak dapatkan baju yg ada less tu.huhu..aku memang
kronik la. tolong la jauhkan aku dari tempat2 macam ni...

so da dapat satu baju, wana kata nak tengok wayang. so kitorang check, movie paling awal kol 11.50 adalah 2012. memula plan nak tengok pisau cukur tapi lewat plak kol 12.30 so kitorang sambar je movie paling awal.citer memang best.banyak aksi mendebarkan even sometimes cam meleret plak. dan yang confusenya, penonton belakang aku ni betul2 excited la bila tengok citer ni. menjerit2 diorang masa bumi tu merekah kejar kereta. pastu ada scene apa ntah, diorang punyelah excited siap tepuk2 tangan lagi. aku rasa itu budaya orang melaka menonton wayang kot. sebab dulu, aku penah tengok movie dalam panggung yang sama, kalau tak silap masa tu citer terminator salvation. penontonnya pun excited camtu la siap tepuk2 tangan. tak paham aku. aku tengok masa praktikal kat melaka sem lepas.mungkinkah mereka orang yang sama? ehhhmmm....

pastu petang da takde xtvt. aku jz follow wana n ilun settle kan hal cenderahati n hadiah diorang. penat gak ngulor tak tentu hala ni. kol 5 balik umah, lepas solat terus lepak tido. cam biasa banyak tul gangguan time nak tido ni. time nak terlelap tu la, housemate call kata dia da nak naik umah. dah aku kena bangun bukak pintu.aku menunggu depan pintu tunggu dia masuk. takkan aku nak biar je pintu tu terbukak, mana tau tiba2 perogol bersiri terjah masuk, wat naya je. tunggu punye tunggu, dekat 5 minit tunggu, tak muncul2 gak. mana ni, tadi call macam da nak masuk sangat. aku kunci balik pintu, sambung bergolek. setengah jam kemudian baru loceng bunyik tandanya dia sampai. baik tak payah call tadi, tekan je loceng tu, ble je aku bangun bukak pintu. ape daa..ada je yg nak mengganggu indah lelapku.

aku sambung tido sampai ke magrib. penat woo..kol 7.15 bangun..kebetulan masa tu housemate yg tadi kata dia nak kuar jap beli topup.so aku pesan kat dia tolong ambikkan makanan aku kat bawah sebab aku malas nak siap2 pakai tudung sume nak turun bawah. tunggu punya tunggu, dia tak balik2. mana makanan ni. aku da lapar ni. seb baik aku ada bawak susu kotak n roti. so tu jelah jadik makan malam aku.

(semestinya low fat n high calcium, okey?)

Menjelang kol 8 lebih, wana sms ajak hang out. apa lagi, aku on jek. diorang ajak cari port makan dulu. diorang kata makan malam yg disediakan tak best.so, aku tunjuk jalan ke Asam Pedas Claypot kat Kota Laksamana. seb baik ingat jalan lagi, dulu LanLan yang bawak makan ke sini. nostalgia tul. so of course la aku order asam pedas kan. memang sdap la.fuhh..tambah sedap lagi sebab KJ Jelebu belanja. time kasih daun keladi, lain kali belanja lagi.huhu..

(mesti korang nak kata "mm..asam pedas lagi..")

Lepas makan, dak2 ni kata nak karok. orait..aku layan je. kitorang try pi dreambox kat dataran. rm28++.ingatkan untuk satu bilik, rupanye untuk sorang je.mm..tak payah. kitorang batalkan misi nak karok. maybe tentatif karok dibawa ke hari esok jika berkesempatan. pastu lepak jap kat booth. pastu da tak tau nak watpe, tambahan plak ujan, so takbest nak merayau. so balik.

( me n wana..)

mmm..tapi masalahnye apasal aku xble tido ni..bilik da cukup sejuk. tilam,selimut n bantal da cukup gebu. aku makan ubat alergik aku tu pun masih tak ble wat aku tido..tadi dah layan satu episod 10 things I Hate About You, pun xle tido gak. layan video klip pun xble tido gak..aaaa....sebab tu aku ble tulis benda alah ni panjang berjela sebab takble tido...aaaa...nak tidooo...

Thursday, November 12, 2009

LoNeLy GiRL iN a LoNeLy rOOm..

12/11/09 (Khamis)

Day 1

Hari pertama aku ke inoreka kat melaka. actually aku pun xtau apa fungsi aku untuk pi ke sana sebab setakat pertandingan website tu, kalau dok kat uganda sekalipun masih tetap ble judge as long as ada internet. tapi aku pi jugak la n aku anggap ni sebagai satu pakej percutian 4 hari 3 malam. best gak tu, ble release otak aku yg selalu serabut ni.

So, team yg pi adalah seramai 4 orang. aku, idi, sorang student n driver. kami bertolak dalam kol 9 pagi. semangat giler. naik je van, aku terus hanyut. sedar2 je da sampai KL masa datok stop kat putrajaya. pastu sambung balik journey ke melaka. sampai hampir kol 1. masa untuk pendaftaran kol 2 so kitorang decide makan dulu. kalau kat melaka, apa lagi menu special nye kalau bukan asam pedas. perghhh..dah lama aku xpekena asam pedas ikan pari melaka. memang aku bubuh kuah banyak2 bagi banjir pinggan. puas ati dapat makan. huhu..murah pun murah gak la.

(cam menyelerakan tak? nyum..nyum..)

Pastu, kitorang pi solat kat Masjid Selat Melaka. ini kali kedua aku pi masjid ni. first time pi dulu hanyalah sekadar sesi melawat dan bergambar sahaja. kali ni dapat la solat dalam tu. pastu kitorang merayau carik tempat penginapan. namanye Casa Lago Apartment.puas gak merayau satu melaka baru jumpe.

Registration memang hampeh. tanya tentatif hapah sorang pun xtau. sumenya suh tunggu taklimat malam ni. tak kose aku nak pi. aku suh idi yg pi.huahuahua..baik aku beristirehat di bilik. oleh kerana aku orang pertama daftar bilik tu, aku umpama raja.huahua..bukak aircond sume n sambil bergolek atas katil makan coklat sambil layan movie..seb baik bawak laptop ble layan movie.tu pun da layan satu dua movie, aku da start boring..lonely nyeeeeee takde kawannnnn!!mana roomate yg lain ni. dah la takdak internet. lagi la bertambah hampeh.

da petang sket, wana call.seb baik wana n ilun ada. even diorang bilik tak sama ngan aku, dengan tak malunye aku pesan kat diorang sebarang aktiviti jangan lupa inform aku. aku taknak terperap sorang2 kesunyian dalam bilik yang membosankan ni..baru 4 jam dok sorang2, da lonely giler. belum lagi kalau dok sorang2 kat umah sewa.masa tu housemate sume da kawen, tinggal aku keseorangan.huaaaaaaaa...

Seb baik lepas kol 7 pm, sorang demi sorang roomate masuk sampai complete 4 orang sumenye. dan dengan muka tak malunye aku meminjam broadband roomate yang baru dikenali sejam lepas.huhuhu..tu pasal aku ble wat post ni. mm..sok punye citer update lain kali..nak layan tower 13 jap lagi.chow..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...