Monday, January 11, 2010

eNTRi PeRTaMa 2010

Huhh..asyiknya dapat gak aku meloloskan masa untuk menulis entri terlatest ku ini bagi tahun 2010. banyak benda aku nak cerita tapi disebabkan kesempitan ruang waktu dan batas masa, maka terpaksa tangguh..tangguh..dan tangguh..So la ni ada masa terluang sket, maka tanpa bertangguh lagi aku pun mula kembali ke alam blog ku ini. lagipun kan azam tahun baru aku kan tak mau bertangguh-tangguh lagi. so that's why la.

Ehm..bermulanya tahun baru bermakna student akan kembali daripada bercuti. maka banyak tugas dah diberi sebelum sesi kuliah kembali bermula. Agenda pertama dalam minggu pertama bulan pertama 2010 adalah menjadi MC untuk Seminar Penyelidikan Pendidikan. Aku meng'offer'kan diri sebenarnya nak jadik MC sebab nak elak daripada kena present hasil kajian.huhu..boleh aku banggakan di sini di mana grup aku seramai 4 orang yang terdiri daripada pensyarah2 baru memberanikan diri untuk present lebih awal berbanding grup lain. alang-alang dah siap, present terus je la kan. n tambah bangga lagi sebab kajian kami terpilih sebagai top 3 untuk diketengahkan ke peringkat yang lebih tinggi. kepercayaan yang diberi bermakna bertambahlah amanah dan tanggungjawab di bahu kami. maknanya keja pun makin banyak la lepas ni. waaa...takpe..takpe..sumer ni ble membantu bila nak naik pangkat nanti. tu kan azam aku jugak.huhuhu...

(amacam?ada gaya cam nak nyanyi, cam nak berzanji pun ada. ble masuk musabaqah ni. penjaga masa di sebelah memandang dengan pandangan menyampah.."poyo giler budak ni dapat pegang mic..")

Besok akan bermulanya Minggu Suai Kenal untuk pelajar baru. dan sekali lagi dengan muka temboknya aku menjadi MC lagi. pasni senang orang nak cam aku. sebut je nama Nadia, "ala..Nadia yang selalu jadi MC tu. program tu dia jadi MC, program ni dia jadi MC..bla..bla.."
Cara mudah meraih publisiti (mudah ok..mudah..bukan murah).huahuahua..penat sebenarnya jadik MC. penatnya sebab nak kena wat skrip. tapi tu sumer aku da setelkan awal2. sume da berehhhh...tunggu masa nak on air je.

Tugasan sampingan lain adalah sebagai graphic designer tak bertauliah untuk buletin dan laporan tahunan kolej. ni pun satu lagi keja yang mencabar aku untuk duduk diam di depan komputer tanpa bergerak-gerak. aku kalau da start main ngan adobe, memang tak beralih dari kerusi dah. kecuali kalau nak pi toilet la. makan pun kekadang sampai buat hilang selera dibuatnya. once dah buat, xble nak berhenti. kalau berhenti, mood da lari, fokus pun hilang. penting wooo kena fokus nak buat adobe ni. kalau x, idea dan hasil pun jadik cam sampah. ingat senang ke nak design cantek2??orang tau komplen je, tambah tu, tambah ni, buang tu, buang ni. kalau terer sangat, wat sendiri la. ada berani??

Fuuhh...rasanya agak ilmiah jugak entri aku kali ni. maybe sebab mood kerja tu masih ada. mood mengulor kadang2 je datang. sesekali menjenguk FishVille, tenang sket jiwa melihat ikan-ikan berkejaran di dalam tank di samping kuda laut yang tersengguk-sengguk. aku kan sambung lagi nanti dengan cerita yang lain...

No comments:

Post a Comment

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...