Thursday, July 29, 2010

FaNTaSi DRaMa KoRea

Aku pasti ramai antara kita (girls specially) yang tergila2kan citer korea ni. i'm one of it. Sekarang ni tengah tergilakan My Fair Lady @ 8TV (8.30 mlm - 9.30 ~sesiapa pun dilarang call pada masa ini).


Why? ape yang best nye ngan citer korea ni? owh..cerita korea yang penuh dengan keindahan dan fantasi yang membuai perasaan ditambah pula dengan efek OST yang memang ngam hoo. Bila tengah scene yang gembira atau mendebarkan, akan kuarlah lagu yang ceria. bila sedih, kuar plak lagu sedih yang mendayu2 sehingga membuatkan aku seolah-olah tengah berlakon sama dalam citer tu (o_0)? Haa..ditambah plak dengan pelakon-pelakonnya yang cun dan hensem. oh my gosh..betulkah orang korea yang hensem sebegitu memang wujud di dunia ni? betul ke diorang ni lahir ke dunia sebagai manusia yang hensem..oh my..oh my goshhh.. Korang tengok gambo watak utama hero kat bawah ni..


Korang tengok je la sendiri mamat 2 orang ni? kalau korang tak cair tak tau la. tapi bagi aku, aku prefer So Dong Chan (yang pakai tux tu). Pergh..even dia senyum kat dalam tv tu, tapi kita yang menengoknya ni ble senyum balik kat dia. hahahaha..adakah ini yang dikatakan angau. tambah plak ke'smart'an watak dia yang banyak kena pakai kot n tux semakin menambah sahamnya. Even peguam Lee Tae Un (yg baju putih tu) pun tak mampu menggugat aura Butler So Dong Chan.

Sesekali layan citer fantasi macam ni apa salah kan. menghiburkan hati. nak harap jadik dalam dunia realiti kita memang takde la kot. Oh..teringin nak menjejakkan kaki ke korea.

p/s : ada ke yang nak sponsor trip honeymoon ku ke korea? (o_0)?

No comments:

Post a Comment

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...