Tuesday, July 20, 2010

PeRKaMPuNGaN KuCiNG

Tertarik dengan satu thread kat forum tentang perkampungan kucing ni. Seorang pakcik bernama Craig Grant dari Florida, Amerika telah membina satu kawasan perlindungan bernama "Caboodle ranch" , untuk kucing kucing yg terbiar di Ponte Vedra Beach, Florida.

Banyak giler kucing-kucing kat situ. tak terbanding ngan kucing aku yang lapan ekor kat umah tu. tu pun mak aku da membebel-bebel "aku bagi ko makan, kenapa ko takde bagi emas ke kat aku..haaa...??" hehehe..mak aku memang emo bab kucing ni. pagi-pagi da ble dengar suara dia membebel ngan si Debab yang gemuk terlebih makan.

Back to topic..kalau aku ada duit, aku pun nak buat tempat perlindungan kucing macam ni jugak. tapi kalau ada duit tapi laki tak suka kuceng tak guna jugak kan. Al kisah bakal laki ku itu pernah mencurah air kopi ke atas seekor kucing putih yang datang nak bermanja kat kaki dia. hampeh..bila aku marah..dia curah plak air kosong..buat bilas air kopi tu katanya. kesian kucing..kucing tu kan haiwan kesayangan Nabi. so kita pun kena lah sayang kucing kan..kan..kan.. tapi sekarang bakal laki ku itu da mula suka kat kuceng. tapi nak kucing antarabangsa je, kuceng kampung tak nak. suka kucing British Short-Hair kekdahnya. katanya nak belikan sekor untuk aku. ok jugak. ble buat hantaran tak?hahaha..

- ini le kucing versi British Shorr Hair itu kekdahnya..comel kan..pandai laki aku pilih..-

Melalut lagi..back to topic again..toksah cakap banyak. kat bawah ni ada gambo perkampungan kuceng itu. musti best kan. ble tak nak pi honeymoon kat situ..ditemani kuceng-kuceng..hehehe..haram laki aku xmo pi. hehehe...





2 comments:

  1. banyaknye kucing tu.. mesti besar belanja buat benda ni semua..

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...