Monday, November 22, 2010

NuR AiNa SyaHiRaH

Jam B.U.M Valentine Edition ku menunjukkan angka 8.00. Malam ye. Saat itu aku sedang memberaturkan diri di kaunter KFC. of course la nak order makan kan. actually, am kata nak belanja studentnya makan, so I followwww..tatkala aku melangok (apasal slow semacam servis ni), hp nokia ku yang selalu kong itu berbunyi. Truutt!!truuutt!! Tandanya ada mesej yg masuk. jemariku menekan butang Read dan tertera mesej "Adik da bersalin." from Hset Mak 019.

Oh..gosh..i donno la why that time rasa happy, seronok, excited, teruja n macam2 lagi. macam la aku ni seorang laki yang ada orang mesej bagitau "Bini kau da bersalin." (of coz not, sebab aku ni bini bukan laki..huhu). Maybe perasaan keterujaan itu ter'over' sebab yang bersalin ni adik aku sendiri kan. kalau orang lain, happy la jugak tapi tak de la excited sangat. maybe sebab selama ni kitorang membesar bersama, so aku tau la daripada dia belum kawen (time tu perut x muncit lagi), bila da kawen few months later perut da mula muncit dan makin memboyot plak. aku scary sebenarnya tengok perut dia time dia pregnant hari tu. bergaris2 perut dia da macam belang harimau. tu la, sapa suh tak sapu Bio-Oil. nasib laki kau la kena hadap perut kau yang berbelang-belang tu sampai tua.hahahaha...

Aku tak reply mesej mak aku. Tapi aku mesej adik aku (aku tau mesti laki dia nanti yang reply). "Mms la gambar baby." Then dia reply "Sabo la, baby tu baru keluar. tengah mandikan. aku pun belum azankan dia lagi. " Elehhh..apa lambat bebenor. tapi tak lama pastu, mms sampai. Gambar baby yang masih merah dibalut ngan tuala putih. Oh..gosshh..rasa nak menitik air mata melihat manusia ciptaan Allah yang Maha Berkuasa ni. serius beb...inilah kali pertama aku mengucapkan kalimah "Subhanallah" dengan penuh kagum, insaf dan rendah diri. Kagum dengan ciptaan Allah yang satu ini. Membayangkan bagaimana baby tu yg asalnya dari dalam perut then keluar ke dunia..oh goshh.. ajaib..ajaib..even sepanjang malam aku dok terfikir macam mana baby tu bernafas dalam perut adik aku (cikgu Sains tak bertauliah la katakan..)

Baru kelmarin aku dapat tengok baby tu. adik aku akan berpantang kat umah mak aku kat pahang ni sampai ar abes pantang nanti. first time dapat tengok, pegang n cium baby..bestnya tak terkira!! wangii!! baik plak tu. masa memula datang, elok je dia tido jek. mak aku kata punyelah kuat tido sampaikan nurse cucuk nak ambik darah pun dia rileks je tido. ehmm..ikut perangai maknya yang kuat tido la tu. tapi semalam dia da bertukar perangai. bila diletak, dia melalak. bila orang ambik dukung, trus senyap macam lagu tengah main kat Windows Media Player yang ditekan butang Pause. bila letak balik, dia Resume melalak semula. haiiyyaa..seb baik la kau ni baby. nangis camne pun orang pujuk jugak. tengok cam adik aku si zati yang da 12 tahun tu, lantak kau la nak melalak ke nak menonggeng ke, tak kuasa kitorang nak melayan.hahahaha...

Anyway..ni sikit gambo baby yang ingin aku kongsikan bersama. next two years Insya-Allah gambo baby aku plak.hahahaha...


Ni time baru kuar kot sebab masih merah n rambut pun masih basah baru lepas mandi gaknye.

Ni muka budak yang senyum time tido..cumell...

Ni pun gambo tido lagi.

Cuba membuka mata tapi tak berjaya. sambung tido. bak kata pepatah yang zati cipta "Macam ada berkampit-kampit gula kat dalam mata dia" Zati..apasal tak kata ada berguni-guni beras je?

p/s : lupa plak bagitau. Nur Aina Syahirah tu nama baby tu la. (^_^)

No comments:

Post a Comment

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...