Monday, February 14, 2011

Design Baju Nikah

Kain pasang untuk baju nikah dah lama beli. Dibuat hantaran masa kami bertunang. Sebabnya mak encik tunang kata, beli baju nikah siap2, nanti da dekat2 nak kwen tak payah susah2 nak cari baju nikah. masa beli orang kedai tu kata tu warna off-white. aku pun memang nak off-white even masa tu aku tengok warnanya macam kuning2. tapi aku anggapkan warna kuning itu sebab biasan lampu kuning kat kedai tu (Jakel). Bila da bawak balik umah.."eh ni off white..ke krim? aku rabun warna ke?" Tapi sebab da terbeli dan malas nak tukar2, pasrah aje la.

Tapi apa yang berlaku kini aku pening nak buat design camne la baju nikah aku tu. material kain yang aku beli chiffon dengan sedikit taburan manik2 dan hirisan mutiara. sebab chiffon yang sangat lembut dan jarang tu, kenalah lapis ngan lining. nak buat kurung moden je tapi xtau design yang macam mana..

Cadangan pertama
*ini lace kan..simple jek.
 
Cadangan kedua
 *Cantik!! Tengok taburan bead ala-ala kain pasang yang aku beli..tapi aku punye lagi sket beadnye kot.

Cadangan ketiga
*Yang ni memang cantik. Tapi puas carik gambonya baju penuh tapi tak jumpe. Simple yet elegant.


Cadangan keempat
 *Owhhh...canteknya!!! Macam da berkenan style ini.


4 comments:

  1. semua cantik! sy punye baju nikah sewa je.. sbb mls nk fikir dh kot.. hihi

    ReplyDelete
  2. sewa je lagi senang..saya menurut perintah bakal MIL je buat baju nikah sendiri.huhu..

    ReplyDelete
  3. semua cantik...auww..su pya sangat simple tau..hehe

    ReplyDelete
  4. i think less is more..huhu..nadt pun cube mengsimplekan diri sesimple mungkin..

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...