Thursday, April 14, 2011

Quaker Smart Heart Challenge!


Baru kejap tadi check email.
Quaker telah meng'shortlisted' nama aku untuk program Quaker Smart Heart Challenge!
Apa yang aku perlu buat adalah update profile aku kat Quaker.
Nanti diorang akan call untuk set appointment kat BP Healthcare untuk check kadar kolestrol.
Kadar kolestrol yang lebih 5.2 Mmol/L akan terpilih untuk join Quaker Smart Heart Challenge.
Dan jika terpilih, peserta akan dibekalkan dengan Quaker Oat selama 30 hari.
Selepas 30 hari, kadar kolestrol akan dicheck semula.
Peserta yang mempunyai jumlah pengurangan kolestrol paling banyak akan memenangi hadiah bernilai RM20,000!

Wauuu!!
Sangat teruja.
Tak sangka ada hikmahnya bila kolestrol tinggi ni. :p
Sebelum ni aku memang beria-ia nak turunkan kolestrol aku.
Tapi kali ni, aku harap kolestrol aku cukup tinggi untuk lepas syarat kelayakan tu. :p
First time check dulu 5.9 Mmol/L.
Second time check makin naik jadik 6.1 Mmol/L plak. :p
Hope aku terpilih untuk join program ni.
Inilah masanya aku nak pulun oat habes-abesan...
Dan menang hadiah RM20,000 tu!

5 comments:

  1. as salam..
    wah! cabaran bermula!
    datang dari sb~

    =)

    sesuai target kat orang berbadan besar.adei..kita2 ni takde peluang la namapaknya. huhu~

    ReplyDelete
  2. kalau nak cepat turunkan paras kolesterol makan enzim noni. pati mengkudu. nanti kena share duit dengan abg...hehehehe

    http://bsy-biotech7.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. saya da check tahap kolestrol.memang layak la melepasi kadar yang ditetapkan. hehe..kena pulun oat je pasni.

    ReplyDelete
  4. so,bila result contest ni?menang kalu bole pegi honeymoon tmpt gempak2 la kan?hehe.

    ReplyDelete
  5. Cabaran ni start 18 jun hingga 17 julai. selepas 17 julai kena buat blood test lagi sekali baru ble tau menang ke tak. uuu..nak sangat la menang..bak kata kau ble honeymoon tempat yang gempak2 kan..uuu..

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...