Friday, December 2, 2011

Versi Mengidam 2


Haa..ni cerita mengidam kedua pulak. Memang dah lama rasa nak makan char kuewtiau. Tapi nak makan kat kedai Gulam Mee Kota Damansara je la kononnya sebab kat situ je rasanya char kuewtiau paling sedap di dunia.

Tapi pulaknya kelmarin housemate ada beli char kuewtiau. saya pun cubalah merasa. Eh, sedaplah pulak. Biasanya merasa ni sesudu dua je. Saya plak merasa sampai 5,6 sudu, tak puas plak. Tu la, masa housemate tanya nak kirim beli makanan ke tak, jual mahal. Sekali sedaplah pulak. Telan air liur je tengok housemate habiskan char kuewtiau dia.

Makanya dengan semangatnya, keesokan hari lepas opis hour, terus memecut ke kedai char kuewtiau tu. Selama ni tak tau pun ada jual char kuewtiau kat situ. Walaupun jauh, sanggup kuharungi. Bila da dapat beli, terus pecut balik, tak sabar nak makan (terbayang lagi nak perah limau..perghh!!). Samapi terlupa nak isi minyak kereta sedangkan itu tujuan kedua drive jauh-jauh. Takpelah, abaikan minyak kereta tu.

Sampai rumah takdelah terus makan, solat dulu. Solat pun macam laju je sebab da tak sabar nak makan.Huhu..jangan contohi perangai buruk ni tau. Kemudian selongkar peti ais cari limau. Dapat je limau, rasa nak terus melompat ke depan (makan kat ruang tamu). Perah limau dan nyummmmmm...nikmat dunia...Cuma yang musykilnya, dok gali-gali char kuewtiau tu tak jumpa sekor kerang pun. Frust sikit di situ sebab saya suka makan kerang. Yang kawan beli semalam ada kerang. Kerang habis agaknya hari ni. Takpelah..yang penting dapat makan. Penuh perut melantak sorang-sorang. Fuuhhhh...

Bila housemate balik, ceritalah kat dia, char kuewtiau hari ni takde kerang la. kerang habis kot. Then housemate pun berkata "Laa..semalam aku order char kuewtiau kerang. Sebab tu ada kerang. Kalau order char kuewtiau biasa, memang takde kerang." Laaa..salah order rupanya. takpelah. Petang ni beli lagi. Hehehehe..

1 comment:

  1. waaaaa...ngidam nadt byk versi rupanya..haha

    adik ipar kita dh bsalin..nak tgk gmbr baby dia

    meh baca ni

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/12/posing-dengan-anak-sedara-perempun.html

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...