Wednesday, January 25, 2012

Checkup Lagi - Injet Pulak!

Seperti dijanjikan, 2 minggu lepas checkup yang sudah, saya kena datang check up lagi untuk pantau berat badan. Hasil diet yang bersungguh-sungguh (walaupun kantoi sejak 2 hari lepas sebab ada kenduri di kampung), Alhamdulillah berat badan berjaya dicontrol dengan cemerlang. Ikut kadar sepatutnya, berat saya sepatutnya naik 1kg dalam masa 2 minggu. Tadi timbang, naik 900gram. Ok la tu. Ikutkan timbang tu pun kejap-kejap bertukar 54.1 dengan 54.2. Saya pilih 54.1, perasan ringan sikit. Selain daripada tu, check urin pun semua ok. Tiada gula, tiada protein juga tiada kencing kotor. Cemerlang. Bagus anak mama ye. Hihi..

* Result urin. Semua negatif.



 * Catatan nurse semua pakai pen biru. Maknanya bagus. Normal. 

Sebagai tambahan, untuk checkup kali ni saya disurprisekan dengan suntikan kancing gigi. Tujuannya untuk elak jangkitan kuman pada luka bersalin selepas melahirkan anak nanti. Alamak, berdebar pulak rasa. Kena masuk bilik imunisasi, injet di situ. Ok la, tipu kalau kata tak sakit. Tapi takdelah tahap nak histeria. Just rasa sengal-sengal je. Nurse kata, masa mula-mula injet memang tak rasa sakit. Tapi bersedialah untuk hari esok. Anda akan mengalami sakit tulang, rasa macam kena tumbuk, nak demam semua pun ada. Setakat lepas injet tadi memang tak rasa sakit lagi, even saya boleh drive balik ke opis seorang diri. Cuma bila menaip ni mula rasa sengal-sengal berdenyut di bahagian tangan yang kena injet tadi. Oh ye untuk makluman, suntikan kancing gigi ni kena buat 2 kali. So bersiap sedialah ya.

4 comments:

  1. huhu takut nye kena cocok yg ni.... blh pilih kan tgn kiri ke kanan? sbb sy adalah kidal, huhu

    ReplyDelete
  2. nurse tadi bagi pilih nak kiri ke kanan bergantung tangan mana banyak buat kerja. nadt pilih kiri sebab tangan kanan penting untuk drive, makan dan pegang mouse.huhu..ni da mula rasa lelenguh.

    ReplyDelete
  3. su suntikan kedua baru terasa sakit kat tgan..mase first tak sakit

    ReplyDelete
  4. owh..terbalik pulak ye sebab nurse kata masa 2nd injection yang tak sakit. tak tau la kan ikut badan masing2.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...