Wednesday, April 25, 2012

9 bulan daa..

Pejam celik pejam celik..dah 9 bulan. Maknanya da kurang daripada 30 hari lagi untuk bertemu si comel dalam perut ini. Tak sabar nak peluk ciumnya. Tapi apa-apahal pun tunggu da balik johor nanti baru keluar ye sayang. La ni tak mau kuar lagi.

Minggu depan last kerja sebelum mula bercuti panjang. Huhu..dok menghitung hari untuk bercuti, kerja pun da melayang entah ke mana. Setiap hari merenung kalendar menunggu April melabuhkan tirai sebelum Mei menjelma. Plan asal nak balik ke rumah mak di Kemayan dulu, tapi sebab mak ada hal, terpaksa la straight terus balik ke rumah adik di Segamat. Hoh..hopefully minggu ke-38 baby da kuar, tak mo stay umah orang lama-lama. Nak cepat2 balik kampung dok ngan mak.huhuhu..

La ni si comel ini masih aktif bergodek-godek dalam perut. Based on info yang baca sebelum ni bila masuk 9 bulan pergerakan baby akan kurang terasa sebab ruang dalam perut semakin sempit, da takde space nak bergerak. Tapi agaknya perut ni masih banyak space, so dia pun berterusan bergodek sampaikan mamanya pun makin susah nak tidur malam. Perut makin mengembang maknanya makin banyak la stretch marks yang muncul. Huhu..takpelah demi kamu si comel kesayangan mama.

Oh ye, pasal post sebelum ni ada GBS ke tak tu, doktor da comfirmkan memang saya GBS +ve. Oleh kerana saya da baca banyak pasal GBS, so bila doktor comfirmkan takde lah saya terkejut. Redha dan Insya-Allah bersedia. Cuma kena prepare mental sebab based on pengalaman kawan2 yang GBS +ve, baby akan kena warded untuk dipantau samada ada infection kuman atau tak. At least 2 hari. Kalau tiada infection, ble la balik ke dakapan mama. Hopefully eveything ok. Oh ye, kawan pun kata GBS +ve ni biasanya akan bersalin awal so hopefully 38 weeks da sesuai sangat la kalau nak keluar pun. Ada 2 minggu lagi. Hopefully. Huhu..

Doakan semuanya berjalan lancar dan selamat ye. Amin.

3 comments:

  1. xsbr kan nk tgk baby...anis lg 33 ari..xjauh beza pun jrk kita..slp2 leh bsalin date yg sama..hehe...naty leh update sal baby sama2.. :)

    ReplyDelete
  2. eee takutnye kan... plus x sbr.. sy mgu baru masuk 8 bln... perut dh ke bawah, uuu takutnyee :D

    ReplyDelete
  3. anis : bb nak kuar memang anytime tak ble dijangka.nanti kita update sesame ye.

    liyana : cepatnye perut kamu da turun. nadt tak reti la nak tngok perut ni da turun ke tak. cuma rasa makin berat je kat bawah ni.nak bergerak makin susah.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...