Monday, April 2, 2012

Set Berpantang

Serius confuse nak pilih set mana yang best dan affordable untuk berpantang nanti. Asalnya nak beli set Orang Kampung saja. Murah, dalam RM100 lebih gitu dan ada bengkung. Tapi lebih tertarik dengan set Nona Roguy (NR) sebab ramai yang kata bagus untuk orang yang sembelit dan boleh banyakkan susu. Saya jarang sembelit, even perasaan sembelit itu pun saya tak tau macam mana ek. Tapi lebih baik bersedia kan kot-kot terkena sembelit lepas bersalin, seksa! (orang kata laaa...saya tak tau) Tapi set NR ni mahal la jugak, kalau kat kedai biasa harga mencecah RM365 gitu. Paling koman dapat diskaun pun masih dalam range RM300 lebih jugak.

Nak jadi rezeki, bulan ni hubby dapat bonus. Maka saya senyum sampai ke telinga sepanjang hari! Terus kepala otak fikir nak order set NR. Bagitau hubby, hubby kata ok. Maka terus order, esoknya da sampai! Sangat excited! Even bau herba-herba dalam kotak tu saya rasa macam wangi je, tak sabar nak guna. Huhuhu..


Saya beli tungku dan set Nona Roguy ni dari FB Kedai Set Bersalin. Untuk tungku, harganya RM30. Set NR pula saya dapat harga RM290. Yang bestnya dengan pembelian set NR ni saya dapat free gift bengkung + param + pilis + slimming cream (sample). Memang free gift itu benda-benda yang saya memang nak dan perlu maka tak perlu beli lagi lah kan. Seronok!

Ok, dalam set NR ni ada benda-benda berikut :
  1. Tablet PhytoNatal - 90 biji
  2. Akar Herbanika - 10 paket
  3. Minyak Herbanika - 100 ml
  4. Herbanika barut (krim) - 60gm
  5. Uncang Cuci Herbanika - 10 paket
  6. Herbanika Lulur - 100gm 
Dengan adanya set ini, maka bolehlah saya siap-siap pack barang-barang saya untuk balik kampung berpantang nanti. Boleh la berpantang dengan senang hati.  (^_^)

2 comments:

  1. sy pulak nk try air mancur dr indon tu..hehe

    sbb dulu mak guna NR, celah peha jd hitam..huhu.. so kemungkinan besar terjadi kt sy jgk, hee jln selamat pilih la set bersalin yg lain.. hee

    ReplyDelete
  2. celah peha jadik hitam sebab guna NR? tak penah dengar plak. tapi memang da hitam pun celah peha ni sejak mengandung.waaa...

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...