Thursday, May 17, 2012

Mode Sedeyy..


Sedih. Sayu. Hari-hari menghitung hari, baby tak keluar jugak lagi. Hubby tak bagi baby kuar lagi sampai minggu depan. Sedih..kena tunggu lagi. Sorang-sorang plak tu...sedih...hukhukhukkk..

8 comments:

  1. Jgn sedih-sedih ye..baby tengah syok lagi tu kat dalam..hehe..nadt haritu bleeding kerap tak n sampai minggu keberapa?

    ReplyDelete
  2. spotting sket2 start minggu ke-5 sampai minggu ke-7. on off. bila rehat, xde kuar. bila bangun berjalan or muntah, spotting semula. time tu memang MC 2 minggu dok kampung cam orang berpantang.totally stop minggu ke-8. then bleeding masa minggu ke-11.sebab penat kot.bleeding dalam tempoh seminggu tu je la, pastu takde da. clean n clear sampai sekarang.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum wbt..

    Sis Nadt, since tgah google pasal kuman GBS, then jumpa u punya blog. i'm nina. skrg tgah expecting 14 minggu, masa 9 minggu hari tu saya ada bleeding jugak then doc amik sample dari vagina, after a week, dapat result GBS+...uwaaaa....takutnya....doc ckp nanti nak bersalin kena inject antibiotik sebab nak prevent baby dari kena... so saya mohon bantuan u untuk share pengalaman masa bersalin n how the doctor treat baby....thanks a lot...doa agar urusan kita dipermudahkan.

    ReplyDelete
  4. Putri jgnla sedih. vv faham mesti tertunggu2 kan. hope putri selamat bersalin then boleh la share story pasal baby masing2 kat group ;)

    ReplyDelete
  5. vv : tu ar..hari2 bukak FB dok tengok newborn baby.bila plak ar my newborn nak reveal ni.haaa..3 days to go..

    anonymous : nanti i share ye pengalaman i.

    ReplyDelete
  6. anon; sy pun gbs+. masa nak deliver memang dorang akan inject antibiotik masuk ikut drip selang beberapa jam sampai la kita deliver. takperlu risau apa lah, cuma doakan baby tak terkena jangkitan kuman tu.. :) baby akan dipantau di hospital selama 48jam. kalau ada prob baby stay nicu, kalau takde prob baby duk dgn kita sampai la cukup 48jam baru boleh discaj. simptom2 baby terkena gbs macam demam or masalah pernafasan. macam sy aritu asyik remind doc dgn nurse yg sy ada gbs, takut dorg lupa bg antibiotik hehe. dun worry k.

    Sorry nadt, panjang lak komen ;p

    ReplyDelete
  7. tq sis nadt. take care.- nina

    ReplyDelete
  8. sis W....thanks so much atas perkongsian pengalaman....saya@akak ni anak nak masuk 3 dah...tapi kali ni yg alahan mmang teruk sgt...gastrik yg melampau...pastu dpt tahu ada GBS+ plak...risau sgt2 even gynae dah advice dan terangkan macam2... thanks again.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...