Thursday, October 11, 2012

Gara-Gara Tak Sabar Nak Bagi Anak Makan!

Saif baru 4 bulan setengah.
Lamanya nak tunggu saif 6 bulan baru boleh bagi makan.
Mamanya da excited ni, dalam otak da tersusun macam2 resepi nak dibuat.
Tak sabar punya pasal mama nak buat jugak solid food!
Terus-terus buat biskut plak tu!Hahaha..

Tertarik dengan Homemade Baby Farleys Biscuit air tangan MommyCha
Macam comel-comel je biskut buat bentuk macam-macam kan
Mudah pun mudah dan yang penting air tangan sendiri yang membuatnya kan
So buat la jugak biskut ni
Sedap gak
Jangan kata baby, mama baby pun suka makan biskut ni..hiii..

Senang je cara nak buatnya pun
Bahan diperlukan hanyalah roti dan unsalted marjerin (kubantai guna marjerin biasa)
Kalau tak nak guna marjerin pun takpe, sedap gak..

 Bahan-bahan : Roti, soft marjerin, acuan untuk terap

Sapu je marjerin atas roti, then terapkan acuan

 Susun atas dulang pembakar. Saya alas dengan aluminum foil

  
Bakar dalam oven. Sepatutnya bakar 125 darjah selama 1 jam. Tapi saya bakar tak sampai sejam pun, setengah jam je kot sebab cam da nak hangus je rupanya. kalau sampai sejam, terus rentung agaknya. hii..

  
Rupa biskut da siap dibakar. Err..apasal colornye tak baper comey cam yang MommyCha buat ek..ehmm..xpe, yang penting sedap dan boleh dimakan
|
|
|
|
|
|
Sedia untuk dimakan!
|
|
|
|
|
|
 
Haa..inilah budaknye yang makan biskut tu. Si Aina bam bam! (link ke gambar Aina masa 2 bulan) Jadik bekal makanan harian ke rumah bs. Even bebudak lain kat rumah bs tu pun suka biskut ni. hiii..


 Saif, kamu budak baik belum boleh makan biskut lagi ye. Tengok je boleh. Makan la ulat Lamaze tu je dulu..hehe..


4 comments:

  1. hahaha.. ingatkan dah bagi saif makan td.. huhu. saif 4bulan tu sebijik razin..haih..

    ReplyDelete
  2. yana pun suka resipi ni..abisla makbuyong da ngidam ni..kena buat la ni..ahhahaa

    ReplyDelete
  3. Nampak cam senang ek..mcm sedaaaaap jer..:-)

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...