Tuesday, October 23, 2012

Kena Pi Kursus-angkut Saif sekali?

Err..gusarnya hati bila dapat tau kena pi kursus. Kursus PPK-wajib pi. 4 hari plak tu. Kalau Saif ni jenis boleh tinggal, tak ngempeng malam, nak aje saya tinggalkan dengan mak saya. Tapi tu ar masalahnya, Saif ni giat mengempeng malam. Pantang lepas, mencarik aje sambil mata pejam. Minum botol waktu siang plak tu sket je, sibok mencari nenen waktu malam.

Ehmm..kawan opis saya kata dia nak bawak bibik dia. Dia offer dok sebilik ngan dia, so ble bibik tu jagakan anak dia ngan anak dia sekali. Ehm..good idea gak tu. At least, tak perlu berpisah ngan Saif. Cuma ble ke bibik tu handle 2 baby serentak? Anak kawan tu baby 3 bulan, Saif plak 5 bulan. Ble handle ke? Dah la perangai mengada2 Saif sekarang ni asyik nak berpegang, berdukung je. Asal celik bijik mata je terus kena layan dia 24 jam.

Selain tu pening gak fikir macam2 barang nak kena angkut ni kalau betul la nak bawak Saif sekali pi kursus. Maknanya balik kampung raya aji ni, terus kena pack baju n barang terus pi kursus. Fuhh..mana nak mengangkut bag dengan nak mengangkut Saif jugak ni.

Nak tinggalkan Saif? Tak sedap hati rasa.

Sape ada pengalaman pi kursus luar bawak anak? Cer share sket.

4 comments:

  1. bagus nyer ley bawak sekali...aty tak de pengalaman langsung menghangkut anak ke kerje bagai..ape tah lagi ke kusus..same macam saif gak..malam kuat ngempeng...bukan nak isap sangat..saje2 nak sangkut kat situ..haaaiihh...kalau rase2 tak de masalah baik bawak kot since die pon tak pernah berpisah ngan awak..tak sampai hati kot nak tinggal...

    ReplyDelete
  2. tu ar.tak sampai hati nak tinggal.memang kena nekad la bawak jugak saif pi kursus sama.mintak2 dia x meragam.

    ReplyDelete
  3. mntk tangguh je kursus tu xleh eh.. hehe

    ReplyDelete
  4. nak tangguh kursus takut next time lambat dapat kursus tu lagi sbb ppk kan kursus wajib.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...