Thursday, October 18, 2012

Saif Buat Perangai


"Saif taknak susu. Nak kena pegang je"

Itu bait-bait yang tertulis pada sms yang bs bagi kat saya tengahari semalam
Dari pagi sampai ke pukul 1.30 petang masa sms tu, means Saif tak minum susu
Aiii..susah hati lagi mama
Risau Saif lapar
Terus drive all the way ke rumah bs
Masa sampai tu bs tengah dukung Saif
Senyap la dia
Saya ambik cuba bagi df
Saif menolak
Saya paksa lagi, sumbat je
Dengan muka terpaksa Saif minum jugak
Tu pun kejap2 toleh sana toleh sini
Saya peluk dia kuat2 biar dia tak lepas
Dalam pada tu dia masukkan plak jari dia dalam mulut
Sambil nyusu sambil jari dalam mulut camno?
Sudahnya dia tarik tak nak nyusu dan tutup mulut rapat2 tak mau!
Aiiikk?? Botol tak nak, ngan mama pun x nak?
Bila dipegang, agah2 pun dia punya respon tak berapa ceria cam selalu
Ada la cubaan nak senyum tapi macam terpaksa je
Maybe betul kot doktor kata dia nak tumbuh gigi
Tu dia rasa tak selesa dalam mulut sampai taknak nyusu
Muka pun monyok je

Risau punya pasal petang tu saya bawak Saif balik ke opis
Duduk dalam surau je
Kebetulan ada baby lain gak dalam tu, ceria plak Saif main2
Lagi-lagi bila opismate ramai dok melayan dia, bukan main ceria melompat2
Alahaiii.. anak
Kamu buat perangai ye
Jangan buat mama susah hati lagi ye

5 comments:

  1. ala sian saif... pasni bole wat entry gg saif yer..hehee comey :)

    ReplyDelete
  2. Budak nak tumbuh gigi pun buat perangai ye?alahai..

    ReplyDelete
  3. serius same btl ngan razin.. adoii la saif..saif..

    ReplyDelete
  4. kembar betul razin n saif..hehe

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...