Tuesday, October 2, 2012

Tempat baju Saif

Masa memula sebelum Saif lahir, just beli storage box je.
Beli kat Tesco, harga tak sampai RM20 pun, tak ingat da.
Mudah nak diangkut bawak balik kampung.
Sumbat segala macam mak nenek baju dan perkakasan lain dalam tu.

Bila Saif makin besar, bermakna makin banyak baju.
Baju yang mamanya dok beli, yang orang hadiahkan lagi.
Even kasut yang orang hadiahkan pun mamanye sumbat dalam storage box tu jugak.
Akhirnya jadi makin padat la.
Nak cari baju, kena gali, selongkar sana sini baru jumpa.
Pastu nak tutup, kena tindih ngan kepala lutut, tekan penutup rapat2 baru dapat lock kiri kanan penutup tu.
Fuhh..

So, penyelesaiannya kena la cari gobok baju baru untuk Saif.
Saya suka jenis drawer, tapi tak mau yang plastik tu, nak yang kayu untuk match dengan perabot bilik kononnya (Saif tak kisah pun).
Hasil pujukan menggoda, akhirnya Encik Suami pun setuju untuk beli gobok baru Saif.
Saya pi dok survey sesorang je, akhirnya berkenan terus dengan gobok nan satu ni.
Harga asal RM299.
Harga bodek RM230.
Harga bodek habis-habisan RM200.
Rasa sangat berbaloi dengan RM200 dapat gobok idaman, 5 drawer plak tu.
Bukan setakat buat simpan baju Saif je.
Baju Saif (dan lain-lain) letak 2 drawer je.
1 drawer - simpan tudung saya.
1 drawer - baju papa + kain bedung n lampin Saif yang da tak pakai (Encik Suami tuduh saya diskriminasi sebab baju dia kena share dengan Saif..hehe padahal baju dia bukan banyak mana pun)
1 drawer lagi simpan cadar + telekung + tuala.

Seronok bila da organize macam ni. Lalalala..

SEBELUM

 Tengok tu, mama Saif main sumbat-sumbat je segala yang ada selagi boleh. 


SELEPAS

Tadaaa!!Smart tak? 

Baru la tersusun, senang mama nak cari baju Saif. :)
 

10 comments:

  1. smart! wah makin byk la baju saif pasni :D

    ReplyDelete
  2. wah..bestnyer saif dpt gobok baru..mama papa pun tumpang sekaki.ehehe..xpe..lama2 nt xbole tumpang dah..baju saif makin byk..kihkih

    ReplyDelete
  3. 200..??!!! waaahhhh...murah giler tuk drawer yang cun macam ie..beli kat mane..??!! nak beli gak..tapi..eerr..tuk mak nyer pakai..lemari dah penuh..!! huhu

    ReplyDelete
  4. hehe..pasni makin semangat nak penuhkan koleksi baju saif.

    aty : beli kat kedai perabot karak.hehe..

    ReplyDelete
  5. Lawanye drawer..susah nak jumpaa cam gini..

    ReplyDelete
  6. wahhh....konsep itam-putih...i loike~

    bila nak reveal full-room pulak? musti menggoda ni..hihi

    apapun, mmg super-duper like drawer ituh! dahla murahhhh....paling penting tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. full room langsung tak menggoda sebab katil da dibukak sebab taknak anak jatuh punya pasal. huhu..

      Delete
  7. Canteknye drawer..murah plak tu...berkenan ai..

    ReplyDelete
  8. Cantik, nak cari drawer macam ni jugak

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...