Wednesday, November 14, 2012

Misi Puri Mempuri

Excited mama menunggu hari Sabtu nak singsing lengan baju, nak mempuri ni ha.
Tak tau nak mula dengan apa dulu, maka saya pilih carrot sebagai introduction.

 Potong sesuka hati dan steam (takde gambar steam carrot)

 Blend

Even da lumat but still can see the texture right? so kena tapis dulu (xde gambo tapis..erkk)

Done! See the texture after tapis? Look smoother..saya campur dengan fresh mama's milk sebelum bagi Saif.

Mama, I am ready to eat!

 Ni dia rupa budak comot makan

Store extra puree in cute little cubes

Next - apple. Ada pelbagai jenis apple, sukahati nak pilih mana. Saya pilih Red Delicious kononnya rasa lebih manis, tak masam.

 Apple yang telah disteam. Sejukkan dulu baru blend. Sebab texture apple lebih halus, so tak perlu tapis pun ok

 Then store. Ready for dinner today!

1 comment:

  1. Same mcm aty..fes bg carrot..2nd puree bg apple..:-)

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...