Friday, November 30, 2012

Pada Siapa Comment Ini Ditujukan?


Pagi-pagi saya tersentap membaca komen daripada Anonymous ini. Pastu berselindung di sebalik nama Anonymous plak tu, kalau berani, tulis la nama sebenar kan. Pada mulanya rasa berapi bila dituduh laki bini kaki ngulor, spesis pi thumbprint pastu balik rumah jaga anak. Sedapnya si Anom ni mengata orang tak tahu hujung pangkal cerita kan. Setahu saya, laki sayalah suami yang paling busy bekerja weekdays and even weekend sampaikan anak pun boleh ternganga tercengang bila sesekali jumpa papanya. Gila kau laki keja swasta, kat bank plak tu ingat suka suki kau ble ngulor suka hati. Laki orang lain ble cuti jaga anak masa bini kursus, laki aku? Nan ado!

Dan kalau nak kata saya spesis thumbprint pastu balik rumah jaga anak, saya rasa nak bagi penyepak pada orang yang tuduh tanpa usul periksa. Ini buktinya.

Siap bawak anak ke opis sebab nak menyiapkan kerja. Padahal boleh aje kalau saya nak save kerja saya dalam external hardisk then bawak balik buat kat rumah. Bukannya takde laptop kat rumah.Tapi saya bukan spesis begitu. Camtu ko ble kata aku ngulor balik umah jaga anak? Nan ado!

Even time kursus pun bawak anak. Kalau saya ni tak komited pada kerja, kursus tu pun saya tak hingin nak pergi! Tapi even kursus pun ingat saya ni dok dalam bilik hotel je ke mengulit anak 24 jam. Sampaikan kawan sebelah pun tanya, "eh, kau tak pi susukan anak kau ke?" Jawab saya "Aku da tinggalkan da stok susu, nanti mak aku bagikan." See? Saya duduk melekat kat kerusi bilik seminar menghayati bait-bait kursus sedang anak sedang tunggang terbalik melalak kat bilik hotel pun saya tak tau.

Err..Tapi bila saya fikir-fikir balik, mungkin si Anom ini maksudkan pada orang yang mengata tentang "Ini kursus, bukan family day.." dalam post saya yang lepas. Mungkin dia pun tak puas hati sebab si polan itu mengata tentang orang yang bawak family masa kursus macam family day(even saya masih tak rasa ditujukan pada saya!)Positif juga saya ni kan! Ehm..bila fikir begitu, rasa sejuk kembali. But still hakikat sebenar masih tak pasti pada siapa komen ini ditujukan sebenar-benarnya.

Kalau korang baca, apa yang korang fikir? Siapa sebenarnya yang dia maksudkan. Kot si Anom pengkomen ada baca post ni, sila reply ye supaya tak terfitnah orang yang tak sepatutnya.


3 comments:

  1. ya Allah makin berleluasa anom ni eh..

    ReplyDelete
  2. hal2 si anon ni memang menjengkelkan..aty sekarang tak kasi si anon mengkomen dah..menyakitkan hati...walaupon ade jer anon2 yang baik..

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...