Thursday, November 15, 2012

Saif New Stuff

Hari tu kan da kata nak beli walker (konon senang nak bagi Saif makan nanti kan-alasan).
Misi ini pun da tercapai.Tak fikir banyak, rembat mana yang ada.
Yang penting fungsinya menepati kriteria yang telah saya tetapkan.

Kriteria yang menjadi keutamaan adalah boleh jadi rocker dan boleh laras at least 3 level untuk sesuaikan dengan ketinggian Saif. Ada satu walker tu yang murah sket just boleh adjust 2 level je, tergantung-gantung kaki Saif bila try naik tu. So walker Saif ni boleh adjust 4 level, lagi bagus.

And then mainannya pun simple je dan bunyinya pun tak bising membingitkan telinga.
Even bunyi katak oikk oikkk tu pun kedengaran smooth je.
Lagu twinkle little star pun merdu je dengarnya, tak macam sesetengah brand bunyinya Nauzubillah bingit telinga mak.

Bab warna jatuh nombor 2. Tak banyak pilihan warna. Walker yang saya berkenan ni pun cuma ada satu warna ni je ha. Biru dan kuning yang sangat lembut. Tak berapa berkenan sebenarnya, saya lebih suka warna yang terang macam merah ke. Tapi dah takde, terima je la. Ok la tu, kalau Saif ada adik perempuan bolehla wariskan.Hahaha..

Harga pun penting la kan. Tapi bab harga jatuh nombor 3.hahaha..
Tapi saya da tetapkan takmau lebih RM200. So untuk walker Saif ni memang harganya bawah RM200, pastu dapat diskaun 20% lagi. (Manjaku tengah buat Year End Sale-pi la shopping cepat!)

Eh, satu lagi pasal mainan kat walker tu. Sebaiknya cari yang mudah untuk ditanggalkan. Bila nak bagi makan, boleh cabut tray tu, so takde lah comot, nak lap pun senang kan. Sebab ada sesetengah walker mainan tu diskru ke walker tu, so susah nak bukak kan. Macam Saif punya ni, mainannya tu ada getah pelekat kat bawah tu untuk lekat ke tray. So senang nak tanggal dan pasang anytime.

Setakat ni Saif memang masih tak kuat nak duduk dalam walker lagi. Belum 6 bulan pun lagi kan, agak-agak la. Walker tu pun saya bagi Saif duduk kejap-kejap je, tu pun sendal dengan bantal. Kalau tak sendal bantal, habis mainan kat walker tu dihonggesnya (err..bahasa apa ni). Saya masih tak bagi Saif merayap dengan walker tu lagi. Lagipun kan tujuan asal kan untuk dudukkan Saif supaya senang nak bagi makan kan. Haa..tercapai misi satu lagi.

Saif in action

 
Buat muka comel lagi. Cubit karang!

Seriusnya muka kamu study mainan tu semua ye

 
Thank you mom! I love this walker so much!

*Tambah kriteria/tips lagi bila nak beli walker. Make sure part kain(tempat duduk tu) boleh ditanggalkan untuk cuci in case kotor ke apa. Nak jadi cerita, semalam Saif poo poo punye la banyak sampai melimpah-limpah ke walker. Gigih mak menanggalkan kusyen duduk tu alas kaki kat bawah tu, kena sental bagi wangi semula!

4 comments:

  1. razin nye walker murah je.. still under 60 hengget..eee geram! sebijik razin tau..

    ReplyDelete
  2. Yang penting selamat kan..:-) bunyik2 tu yg menarik..

    ReplyDelete
  3. suka la u saif dpt walker....sng keje kalo anak dok dlm walker..

    ReplyDelete
  4. setakat ni walker ni just untuk saif duduk time makan je. mama masih belum bagi approval untuk ronda2 sendiri.saif masih belum kuat untuk duduk sendiri. still kena support dengan bantal.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...