Thursday, December 6, 2012

Suka sangat last minit

Takde apa cerita nak pos sebenarnya.
Err..sebenarnya ada banyak cerita tapi tak sempat2 nak post. Ni sementara tengah tunggu publish video ni, tu yang ambik kesempatan bukak blog jap.

Just nak share, bila mana kita saja yang ada satu2 kemahiran tu, maknanya orang akan asyik carik kita je untuk buat kerja yang sama. Saya tak kisah pun, tu kepercayaan orang kepada kita la kan. Sesuatu yang positif la tu. Tapi bila mana kerja diberi last minit, pastu nak secepat mungkin, aiii..tu mula datang sakit malas tu. Bukannya robot yang boleh siapkan kerja on the spot. Walhal kita ni banyak kerja lain sebenarnya. Tapi tu la atas dasar prihatin dan tanggungjawab, buat jugak la.

Ehmm..bunyi macam da tak ikhlas pulak ye. Err..sebolehnya saya cuba ikhlaskan hati dari sudut hati yang suci murni. Nak menolong tapi kalau tak ikhlas tak dapat pahala pulak kan. Sejujurnya saya berbesar hati untuk menolong tapi jangan la last minit. Kalau da tau nak benda tu cepat, bagitau la awal-awal, senang cerita kan.

Tak ditujukan pada mana-mana pihak, sekadar perkongsian saja ye.  Jangan ada yang terasa ya. Kalau terasa jugak maybe anda sendiri yang tergigit cili, bukan saya yang sumbat cili itu dalam mulut anda.

Peace no war!

No comments:

Post a Comment

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...