Wednesday, February 20, 2013

Suspek Pepijat!


Ini gambar belakang Saif. Petang tadi masa nak ambik Saif, bs tunjuk kesan bintat2 merah kat belakang Saif. Ewww..banyak, macam geli menengoknya pun ada.

Mula-mula saya suspek semut. Biasalah budak tengah sibok merayap, kena gigit semut tu da lumrah la kan. Bila citer kat Encik Suami, dia kata kalau bintat banyak pastu rapat2 tu tandanya kena gigit pepijat. Aaahh..sudah. memang bintat2 tu rapat2. Maknanya kena gigit pepijat la ni?

Terus cek celah tilam, bantal, selimut semua takde pun pepijat. Rasanya takde kot sebab cadar tilam ni pun ada anti bug protection. Maybe punca dari rumah bs. Sok nak cakap ngan bs, suh dia cek rumah dia betul2. rumah dia bersih tapi mana la tau kot ada pepijat tersembunyi kan.

Kesian Saif. Saya tak pernah kena gigit pepijat so tak tau la ada rasa gatal ke tak tu. Tapi saya yang menengoknya ni pun rasa meremang bulu roma. Eiii..

6 comments:

  1. Eeerrr..pepijat boleh nmpak ek...?? Setahu aty pepijat tu halus2 kite tak ley nmpak sgt....agaknyer lah...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah, xpenah pun jumpe pepijat sebenarnya. tapi ada la google gitu memang makhlus halus ala-ala habuk bergerak gitu. eii..

      Delete
  2. kesiannye..die tak pandai cakap gatal ke sakit..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kesian dia tak boleh cakap tu pasal tau2 je da merah.

      Delete
  3. Replies
    1. gatal kot..xtau la xpenah kena gigit pepijat kan.

      Delete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...