Friday, February 8, 2013

Terjebak jugak akhirnya..huhu..


Benda tengah hot sekarang apa lagi kalau tak Pure Marine Collagen ni. Kekdahnya dari dulu lagi zaman anak dara memang la selalu ambik Soy Collagen tu, terbukti keberkesanannya tau. Sampaikan kawan opis pun tak cam "Eh..lecturer baru ke tu? " Hahaha..bangkit dari mimpi. Tapi bila bf anak ni kena lah memilih sket supplement apa nak diambil. Bulan lepas ada beli vitamin kat farmasi yang ada macam2 ingredient la royal jelly la, EPO la macam2 la. Resultnya, jerawat besar2 naik aiiihh..Tension mak. Sakit tau kalau Saif datang gigit dagu ni tang jerawat tu, maunya Saif sket lagi nak makan penampor. Haha..

Ingin nak ambik Beautskin Essence yang kononnya ramai artis consume tu, tapi since saya ni bf anak lelaki so hasrat tu terpaksa dilupakan. Tak tau la betul ke tak tapi ramai kata, benda tu melibatkan hormon kewanitaan gitu so nanti hormon tu berpindah ke anak jantan yang bf tak pasal-pasal anak tu jadik 'sutun', jangan salahkan ibu mengandung ok! Apapun anak didahulukan, kecantikan tetap diutamakan. Giteww..haha..

So bila baca blog Aty n Farah Keifli tu, tergoda la jugak dengan PMC ni. Benda natural yang belum diproses apa-apa Insya-Allah boleh diyakini tiada negative side effect. Kalau ada side effect pun yang positive je gitewww. Sapa tak tergoda weii tengok gambo sebelum penuh jerawat batu keliling muka, lepas makan PMC ni licin mulus kekdahnya. Pastu kulit pun jadik putih mulus gebus lagi suci.

Nak jadik cerita, tengah saya dok gebang pasal PMC ni, tetiba kawan opisku nyampuk "Eh, cuba kau tanya Nisa tu, dia ada jual la PMC tu. Murah je."

Haahh..apa lagi.Lepas abes lunch terus daku berdesupp ke opis dengan suara manja menegur "Haiii..Nisaaa..I dengar u ada jual PMC ye..Eii..minat la nak try." (baca dengan suara gedikkss lebih berkesan gitu)

So lepas pung pang pung pang saya pun beli la PMC tu. Murah ooo..RM15 je untuk Gred AAA 100gm. Ye la, da satu opis sendiri mana la ada cas penghantaran ye dak? Hehe..alkisah tambah kedekut lagi, saya share PMC ni ngan kawan opisku jugak. So bahagi 2 la sorang 50gm RM7.50 gitu. Jimat tak? Jimat tak? Hahaha.. Namanya pun nak try so try sesikit dulu udah le. Agak-agak berkesan mulus gitu daku order la 5 karung lagi. Haha..

Balik rumah jap tengahari tu dan-dan saya terus basuh n rendam. Kena basuh banyak kali la bagi bersih, hygiene la sket. Step seterusnya malas saya nak cerita. Korang nak tau, korang beli la ye nanti tukang jual tu akan cerita camne stepnya. Tak pun pakcik google kan ada. Saya just nak share yang daku da beli benda ni je. hahaha..

Okess..kalau kulit saya da mulus nanti, saya upload la gambo banyak2. Time tu korang jangan muntah plak tengok blog ni penuh bertempek mukaku saja. Hahaha..tapi kalau lama terperam tak upload gambo tu maknanya tak berkesan la kot atau daku lupa nak makan PMC tu sampai berkulat setahun. Hahaha..

Sekian.

3 comments:

  1. kalo nad berkesan bolehla anis plak try..hehe

    ReplyDelete
  2. nadt.. yg 7.50 tu nak taknak kongsi dengan saya ke?? hehehe... macam menarik jer.. rasa nak try jugak la

    ReplyDelete
  3. alamak nadt yeke, kita baru try mkn BE, terpengaruh dgn kulit adira nye pasal..hahaha

    nt dh try collagen ni bgtau deh :D

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...