Monday, April 29, 2013

Celebrating Aish is 1

Morning. Hari rasa betul-betul Monday Blues. Rasa aaahh..malasnya nak bangun pi keja. Sampai la ni masih dok gosok-gosok mata, ngantuk. Maybe penat Jumaat sampai Ahad dok pi sana sini.

So nak cerita la Sabtu lepas saya berjaya jejakkan kaki ke besday party Aish. Sampai lebih kurang pukul 5 lebih gitu. Tetiba rasa berdebar, tetiba rasa cam nak patah balik je sebab fikir "Eh, dia ingat ke tak aku ni sapa ek?" Hehehe.. Tapi eden control macho masuk.

Sampai kat poolside tu, dok tercari-cari dak Erin. tak nampak plak batang hidungnya. But nampak sorang perempuan ni macam Erin, rambut pun panjang cam Erin, mesti adik Erin. Terus jumpa, salam bagi hadiah Aish.Setel. pastu dok serbu meja buffet plak. Mcam-macam ada sampai tak tau nak makan apa. Sudahnya ambik laksa, kek batik coklat yg sedap meleleh2 tu, nuget sket ngan lamb kot (serius xtau nak ambik pe tapi tau papa Saif mesti suka nak makan ni. macam tamak nak ambik semua)

Masa pi ke khemah makan tu, nampak la satu meja ni dengan muka-muka yang macam kenal. Memang cam la si Bonda Daaliya dengan Erina. Tapi masa tu tak tegur-tegur lagi sebab saya utamakan isi perut dulu.Hahaha..

Upah sudu bagi senyap
Da kenyang perut suka hati la.. :)

Sudah kenyang perut basuh tangan mulut semua. Barulah rasa nak pi tegur diorang. Time tu Wawa pun ada. Tak perasan bila dia sampai atau memang dia da sampai lama. So dengan muka setebal Note10.1 inch, saya beranikan diri pi tegur. Sebab saya fikir kalau saya tak tegur sekarang, tak tau la pasni ada peluang jumpa lagi ke tak.

So saya pi tegur Bonda Daaliya dulu (tak ingat nama Bondanya, aiyakkk).

"Haii..ni bonda Daaliya kan.." Tegur saya. Mesra tak, mesra tak.

"Haii..ehm..siapa ek ni." Saya agak da mesti tak cam punya. Tetiba rasa nak terjun dalam pool.

"Ni Nadia. Sama group gojes blogger. Ingat tak Nadia Hairi."

Pastu tetiba Erina menyampuk "Hoo..Nadia..Nadia yang buat design car sign tu ke.."

Terus semua orang.. "Haa..ye..yang design tu.."

"Yang design ada gambo orang pakai peplum tu.."

Hahaha..Thanks god diorang ingat.

So pastu borak-borak kosong jap dengan Bonda Daaliya dengan Erina. Daaliya mengamuk taknak naik dari kolam. Si Akil plak tantrum sebab tak sihat. Si Naila pun sama tak mau keluar kolam. Punyalah bersusah payah tarik diorang keluar kolam jap nak ambik gambo ramai2. huhu..

 Erina, Wawa ngan Bonda Daaliya (smpai sekarang tak hingat nama-ampunnn)

Anak dara berbalut tuala je. Yang boboy tantrum.huhu.. Saif siap kerut kening tengok Daaliya melonjak2 nak masuk kolam. haha..

Tak lama pastu baru lah Erin turun. Aish sebelum tu da turun dulu. Comey putih melepak budaknya gitu. Then kitorang gerak plak kat tempat potong kek. Bebudak semua kejakunan terpusing-pusing kepala nak tengok elmo dan apabenda lagi ntah Sesame Street tu.


Cantik keknya. Masa nak potong kek, zappp tangan Aish lepuk kek tu. hahaha..haah..Takde gambo potong kek ek.


Alalalala..tomey..

With Erin and Aish yang comey. 2-2 budak da berpeluh kepala rambut pun melekat2.huhu..

With Erina. Terpusing-pusing nak bagi budak ni tengok kamera. :p

  Haa..elok pun gambar. Tapi Akil busy nak tengok Elmo..huhu..


Saya tak tunggu lama sangat. Anyway Erin, thanx a lot sebab sudi jemput kami. Makan sedap! Lepas potong kek tu, terus kami choww sebab nak pegi tempat lain plak. Nak pi bangsar ada hal, pastu otw nak sampai rumah tu singgah tesco kepong plak mengshopping barang dapur. Penat mak. Balik rumah pengsan. zzzzzz..

 Goodie bag. I like!

Dan-dan budak ni terus bukak selongkar isi goodie bag

 Main gigit-gigit cawan memang faveret. Dok celah kaki mama ni lagi la feveret.


"To Aish, happy besday buddy! Be a good boy. Dont notty2. " Pesanan penaja dari Saif. (^_^)

9 comments:

  1. Replies
    1. ciknaa siap bagi no.hp anis lagi sebab ingatkan anis ada datang..

      Delete
  2. wah ada group gojes blogger hek..bestnya!! =)

    ReplyDelete
  3. kalau tak boleh kita berjumpaan...ai datang lambat sangat...orang terakhir datang meja dah kemas...nasib la my fayel sempat mandi...itu yg dia tuju dulu hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kak mimy sempat jugak tu. maybe next time kalau ada gather2 lagi Insya-Allah kita jumpe. :)

      Delete
  4. dh update dh yek.... selamat berkenalan nadia.... tu la, ank lebih glemer drp mak2nya...hohoho..btw panggil saya nurul jer.... nnt de mse kita jupe lg k...

    ReplyDelete
  5. tu lah, mase nak bertegur tu macam blur2 jap...bile tau designer peplum, fuhhh terus kenal! hihihi...:p

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...