Monday, April 22, 2013

Giveaway Istimewa Mei "Jom Kemas Rumah Bersama!"

Dah lama tak join Giveaway ni. Actually saya sangat suka baca cerita kamu semua tentang kemas rumah dan organizing semua. Secara lahiriahnya saya bukanlah seorang yang spesis organize punya orang. Tapi perangai saya ni suka mencuba semua benda tau. So bila saya baca orang ni kemas macam ni, saya pun cuba buat. Orang tu organize macam tu, saya pun cuba buat jugak. Lama-kelamaan benda ni da jadi macam habit dan akhirnya macam rasa tak best plak kalau tak organize.

Nak share cerita organize kat rumah saya? Hehe..malu kot. Maklumlah rumah sewa je so perabot pun limited. But maybe saya boleh kongsikan macam mana nak organize dalam keadaan yang limited. haaa..mampu ke?

So sebagai permulaan, maybe ble check semula post saya yang lepas tentang organizing pakaian Saif.


- Tak tau sejak bila menjadi habit saya akan sidai baju mengikut kategori. Seluar sebaris. Then baju lengan pendek sebaris. Then baju lengan panjang sebaris. Kemudian susun-susun ikut color. Pastu jarak antara setiap hanger adalah lebih kurang sama, takde terlalu dekat. Takde terlalu jauh. Papa Saif kata saya cerewet. Entah..rasa biasa je. -


- Ini pula kisah almari baju Saif. Rasa seronok tengok baju tersusun begini berbanding main sumbat je dalam storage box sebelum ni. -

Ok. tu je dahulu sebagai mukadimahnya. Bersedia untuk muntah dengan cerita organizing yang ntah apa-apa ntah lagi lepas ni. Huhu..


Kawan-kawan sekalian : Mintak tolong klik SINI ye. Terima kasih.

7 comments:

  1. oh my!!! perangai sidai baju tu sebijik ngan saya..jarak antara hanger pun nak sama okehhh...haha..melarat penyakit kita ni..!! kikiki

    nak kena terjah dua entri tu laa yek? worait...sy memang S.U.K.A!! ;D

    ReplyDelete
  2. hahaa, Fizah...mu byk btl persamaan ngn kita. kita sidai baju biar seragam, keringnya pun seragam.

    drpd proses mencuci sehingga ke proses masuk almari, semua kena ada skill utk membantu mempercepatkan proses kerja, btl tak-btl tak? hehee...goodluck fren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penyakit berjangkit...jom jangkitkan kat semua...ha ha

      Delete
  3. hai... aida terjah dari blog fizah...
    nak tgk cara organize umah hi h hi...
    i follow...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xde apa yg nak diterjah pun.huhu..

      Delete
  4. wowwwww...kna cuba ikut sikap ini..hahahhaaa...sukenye tgk kerajinan iteww...jangkitla2

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...