Thursday, April 4, 2013

Mama da sasau..

Hati berbelah bahagi. Nak beli yang mana satu ni. Dua-dua pun idaman hati. Aaaaaa...


Pertamanya adalah --> Fisher-Price: Go Baby Go: Stride To Ride Lion
Atas hasutan nafsu syaitan setelah tengok lion aish yang comey itu, perasaan makin membuak-buak nak membelinya. Saif dalam proses belajar tatih. Selalu dia berpaut pada walker tapi agak bahaya sebab walker tu pergerakannya laju. Dia tak mo da masuk dalam walker tu. Sibuk nak keluar. Rasa nak simpan je walker tu. Lagipun yang bestnya lion ni ble bertukar jadik ride on. Memang nak beli ride on pun untuk Saif bila dia da besar sket nanti. So kalau beli lion ni kiranya 2 in 1 la kan. Ble pakai lama sket. Memang berbaloi. Tambah plak lagi sekarang ni tengah ada BIG SALE. Sale price now RM190. Murah yang amat! (Ke ada yang lagi murah? (o_0) ) Kalau market price biasa RM249. Dan sale ni hanya sehingga 12 April ni saja hoiiii.. Sasau mak dibuatnya.

Dan yang item kedua adalah -->

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 
SET TEFAL !
Takde kaitan langsung!!

Ini gambar contoh je. Tapi rasa-rasa macam berkenan da dengan set ni. Shop directly from UK ble dapat harga RM320 including shipping. Murah dak? Bila ntah saya penah tengok set Tefal lebih kurang gini kat Jusco paling koman pun RM400 dan ke atas. Actually sorang opismate ada promote nak beli barang ni sama-sama sekali banyak la tapi masa tu saya serba salah tak nak beli sebab takut mak saya kecik hati. Sebabnya dari dulu mak saya kata "NAK TEFAL..NAK TEFAL.." Karang saya beli Tefal ni untuk diri saya tapi tak beli untuk mak, kecik hati orang tua karang tak pasal-pasal kena sumpahan tanggang. Tapi entah kenapa baru dapat hidayah agaknya baru-baru ni baru saya terfikir, why not saya beli set then bagi je la 2,3 bijik daripadanya kat mak. Kalau bagi sebijik pan tu pun rasanya mesti mak da happy giler da terus saya jadik anak kesayangan pujaan. Bernas kan fikiran saya tu. Yang jadik serba salah tu sebab RM320 tu even murah daripada biasa tapi still mampu mengopak poket saya ni jugak la. Tambah serba salah lagi, next shipping adalah pada 15 April ni. Shipping April dijangka sampai bulan Jun nanti. Ngam-ngam 3 Julai besday mak pulak, mesti mak happy giler kalau dapat Tefal ni kan. Aaa..sasau memikirkannya.
 

So, cuba korang tolong bagi idea bernas sikit. Ikut hati nak 2-2 je. Kalau beli 2-2 mana satu yang nak didahulukan. Dua-dua urgent date tu. Fisher Price sampai 12 April je, Tefal sampai 15 April je. Nak beli serentak jawabnya mama hari-hari makan biskut je la pagi petang siang malam. Adohaiii nafsu duniawiiii..

p/s : Kalau korang tau tempat lain yg jual lagi murah, sila maklum segera ye.

10 comments:

  1. hmm satu u beli.tefal suh husband sponsor.hehehe

    ReplyDelete
  2. husband pastinya amat tak menyokong saya beli tefal. hehe..ni pun plan senyap2 je nak beli tu beli ni.hehehe..

    ReplyDelete
  3. anis dh lama ngidam lion tu..tp xbeli2 lg..

    ReplyDelete
  4. nadt anis jmpa bnda ni new..murah..kena beli MOQ 3 pcs untuk dpt harga borong...jom beli... RM170...tp kita kena kumpul org lg la...apa2 pm anis... fb: Ros Anis

    ReplyDelete
  5. u beli tefal, soh hubby beli lion, beli ngan anis tu..hehe..2-2 pun penting tau..huhuhu. Nadt nak FB, or u add my fb: Erin Jamaludin

    ReplyDelete
  6. ciknaa tak beli pn. orang bagi je tp idok la jenama FP tu haa.. hehe.

    ReplyDelete
  7. hahaha...ko nk tefal ke? aku de jual la...end of April smpai...rm320 jgk...leh byr 2x lg...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape ni sape ni? ready stock ke april ni ble dapat? PM me plz. (*_*)

      Delete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...