Wednesday, May 29, 2013

Celebrating Saif is 1

Takde sambutan besar-besaran. Party-party semua memang takde rasa nak buat. Pernah terlintas cam nk buat, maklumlah anak 1st semua nak beria kan, tapi tu la lintasan hati tu hanya sekadar melintas sekali lalu je. Malas nak fikir. Nasib la kamu Saif..mama papa spesis malas nak menyambut segala hape.huhuhu...

Even takde party ke ape, sambut tetap sambut tapi kecil-kecilan je la just 3 beranak hadap muka masing2 je. Itupun inisiatif mama, ikutkan papa makan breakfast kat kedai mamak pun da kira celebrate. APTB.. (-_-)'

Nasib baik hari Jumaat tu seluruh Malaysia pun cuti meraikan besday Saif so ble la nak plan jalan2 sket.

JUMAAT (24 MEI 2013)
  • Breakfast kat kedai mamak bentong
  • Pi TF bentong ada sale, Saif siap tertido dalam troli
  • Terus balik KL, papa Saif nak pi solat jumaat, kami bantai tido
  • Plan nak bawak Saif main2 kat ikano cancel sebab dia tido smpai kol 6 lebih
  • Pi umah kawan sekolah, hantar tempah baju raya. Sempat ar Saif bagi pelepuk free kat muka anak dara orang tu.. (*_*)'
  • Pi dinner and makan kek kat Secret Recipes depan umah je pun..
  • Balik
Mulakan hari dengan breakfast ni kedai mamak TMK Bentong sudaaa..

Tido dalam troli..alalala..cian..

Dapat sippy cup baru guna straw..suka..kejap2 nak sedut sampai tersedak..

Cian kak Insyirah kena lepuk ngan dak Saif ni..kak Insyirah kuat kan, tak nangis pun, senyum lagi ada.. :p

Makan simple je.. (^_^)

Bagi can makan kek pun payah..bukak mulut kecik je..xpe..mama abeskan..ngehh

SABTU (25 MEI 2013)
  • Papa Saif ada kelas so APTB lagi (-_-)'
  • Kelas papa Saif abes awal so petang tu dapat la pi Tesco. Tak plan nak beli pape tapi terjumpa mainan yg best dan murah so belikan jugak utk Saif. Beli murah je sebab lion mahal da bagi in advance.hehe..
  • Balik

Mainan macam gendang ble pusing2 ketuk2 kuar lagu n lampu..suka la dia sebab memang hobby dia bergendang ketuk-ketuk tu..


AHAD (26 MEI 2013)
  • Papa Saif ada program ceramah pe ntah so once again APTB.. (-_-)'
  • Papa Saif balik lepas zohor terus siap2 nak pi kenduri rumah bs Saif. Tapi sebab ujan lebat n jem, lambat sampai, meja semua da siap kemas. Frust betul sbb nak pi besday party airell pun tak dapat. APTB lagi.. (-_-)'
  • Pi pasar malam
  • Balik

 Da pakai baju cantik-cantik tapi tak dapat pi kenduri..frust..tu wat bibir ape tu bajet sexy kaa..


Boring kan aktiviti celebrating 3 hari cuti ni kan. Takpela, yg penting ingatan tulus ikhlas tu ada.huhu..

To my dear little MUHAMMAD SAIF AL FATEH, moga kamu jadik anak yang soleh, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, menjadi anak yang patuh kepada ajaran agama dan taat kepada ibu bapa. Mama and papa love you so much!


14 comments:

  1. mainan saif tu sama dengan hanania punye...gendang tu mama nia pun suka ketuk..hahaha,mcm2 bunyi ada

    ReplyDelete
  2. Happy belated befday saif. Semoga menjadi anak yg soleh ye.

    ReplyDelete
  3. yeay! setahun sudah saif ni..
    nadt, kat bentong tu ada eskrim best tu kan? penah mkn dop? mcm best je tengok dlm tibi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa, eskrim sedap kan bentong? nape daku tak tau? haha..eden memang selalu ketinggalan ketapi. nanti nadt tanya member yg dok bentong, kena serbu gak ni. tapi kat sini ada coconut shake yg sedappsss..

      Delete
    2. adee.... masuk tibi nyah! tapi kedai tu cina punye. tp segala umat manusia dtg mkn, berpuluh tahun katenye.. coconut shake? oimaitekak!

      Delete
  4. tak apa..apa2 pun happy birthday saiff.. :)

    ReplyDelete
  5. Thank you for all the wishes.. :)

    ReplyDelete
  6. Beshnya ank dh setahun..
    Happy birthday saif ali khan..ehh..ttba..
    Gurau2 je..
    Salam perkenalan ye sis..

    ReplyDelete
  7. semoga membesar dengan cepat..

    ReplyDelete
  8. hepi bday saif..jadi anak yg sehat, soleh n bijak yer :)
    sambut simple2 pun dh ok, saif xtau apa lg..hihihi

    ReplyDelete
  9. Eh...kakak Insyirah tu macam kenal la.. Anak Izzu ke?

    ReplyDelete
  10. Eh...mcm kenal la Kak Insyirah ni.. anak Izzu ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah anak izzu..kenal eh..eh sh ni siti hanef ke..

      Delete
  11. happy 1st bday saif...
    acik aida pun da 3 anak, bday anak-anak sambut dgn famili aje.
    yg penting, happy...

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...