Thursday, May 16, 2013

Susunatur Ruang Kerja Di Pejabat - Part 1



Rasa macam da lama tak update blog ni. Internet super slow kan sekarang? Mengapakah? Ni pun gigih update guna tab sambil berebut dengan Saif yang sibuk nak main lepuk-lepuk. 

Kali ni nak share ruang kerja saya di pejabat. Amacam ruang kerja saya? Huru-hara kan. Huhuu.. Serabut sangat. Saya jarang dok kat meja ni, banyak masa dihabiskan dok dalam lab. Saya hanya dok sini bila melaksanakan rutin mengepam je. Abes mengepam, balik semula ke lab. Rutin sama setiap hari. Letih. Makanya tiap kali ada dokumen baru terus campak je timbun-timbunkan..pastu bila nak guna barula hegeh2 selongkar..tengok la, nak simpan fail pun da takde ruang. Handbag n coolerbag pun main timbun je da xde ruang nak letak..Ini pun nampak meja tu cam ada ruang kosong sket, kalau saya bawak laptop lagi la penuh segala ruang.

Really need to organize..

Hari ni hari akhir kelas. Next week da start cuti sem (rasa nak berjoget-joget gumbira). So rasanya da ble mula mengemas sket-sket ruang keja yg disaster ni. Tak sanggup tengok sepah. Malu pun ye bila ada kawan atau student yg datang ke meja saya. Macam pemalas sangat nak kemas rupenye..hisshh..

Step pertama - mulakan dengan buku rujukan yang tak hingin da saya nak hadap lagi ni. Cepat-cepat pi pulang ke library..huhu..


Buku yg cuma pinjam tapi bukannya guna sangat pun..huhu


Ok..tu je setakat ni yang saya sempat buat. Continue to part 2..hahahaha..ok bye, nak pi kelas.

7 comments:

  1. pink/merah itu mesti..huhu..

    ReplyDelete
  2. Kl ISO officer cam sayer confirm pening kl file gitu..kahkah..banyak je keje pending tp konon susun lawa2 la kan..bajet xd keje,,kehkeh

    ReplyDelete
  3. huru hara tu petanda banyak kerja. bizi bizi ;)

    ReplyDelete
  4. eh dah ada org komen pasal calculator itu hahaha..samalah warnanyer..pink tetap dihati..rasa mcm indah2 jer ;p

    salam kenal nadt..ur 167 follower :)

    ReplyDelete
  5. haha..kalkulator pink tu ye yang jadik perhatian, nadt tak perasan pun kewujudan dia kat situ..hoho..jap lagi nak cuba kemas..cuba ye..cuba..

    ReplyDelete
  6. hahah...bergigih nk baca cik nadt oii ...ke part 2 rupanya kita...hihik...tp tak pe...i like...!! =)

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...