Saturday, June 15, 2013

Apa Ada Dalam Laci

Minggu depan khabarnya auditor 5s akan datang mengcheck progress 5s kat opis ni. Haiii..ntah berapa kerat je yg beria-ia ber5s ni. Saya ni masuk kategori yg beria tu la. Malu kalau orang datang spotcheck tempat bersepah.

Sebelum ni da share ruang kerja saya kan. Actually ada buat sikit2 perubahan dan penambahbaikan ruang kerja tu tapi tu kemudian la saya akan share. Ni nak share susunatur dalam laci pedastol. Errr..betul ke gitu ejanya, selalu dengar orang sebut gitu, dalam kewpa pun tulis gitu. Tak tau la betul ke tak sebab sejak masuk keja ni baru tau kewujudan perkatan tu. Ke saya je yg ketinggalan ketapi.

Ok nadt kamu memang suka letak mukadimah panjang2 kan lagi melalut. Back to topic, ni haaa isi laci saya setelah di5skan.

Laci paling atas untuk simpan stationery.  Sebelum ada yg bertanya, bekas organizer color purple, blue n green tu beli di cosway ye. Harganya rm17.90 sekali lagi saya menjawab sebelum ditanya. Ada 4 bijik satu set tapi sebijik lagi xmuat letak dlm ruang ni.

Laci kedua untuk simpan organizer dan bekas cd. Tu yg gambo anjing tu ape namanya snoopy eh, tu la dia bekas cd tu. Ada gak sumbatkan solitape dlm ni.

Laci ketiga, eh lari plak rotationnye, lantakkan. Haaa..ni utk letak benda2 yg tak berapa nak guna. Tu box oren tu adalah adik beradik ngan box organizer kat laci atas tadi. Kesian beliau terpinggir keseorangan apakan daya tak muat daku nak sumbat semua setempat.

Ok, tu je isi laciku di opis. Daaa..



8 comments:

  1. kemasnya laci...bagus2. mcm ni baru semangat buat keje kan :-)

    ReplyDelete
  2. aty pon tak suker meja kat opis [dolu2] sepah2..:) neway..memang kemas...suker ar...:)

    ReplyDelete
  3. 5s....terbaikkkk la dear...pernah hadapi siap diberi tugasan sebagai ketua 5s kt department hahahha siap umi Qi nk terjah hihi

    ReplyDelete
  4. baru sempat menerjah..hihi terbaikk...!! ada jumpa gak bekas cosway tu..belum terbeli lagik...;)

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...