Tuesday, July 9, 2013

Baju Raya

Tiap kali keluar shopping, agenda utama sekarang ni mesti adalah baju raya Saif. Baju raya mak paknye lain kali boleh cerita, tapi baju anak tu lagi utama. Ye la, tahun lepas kecik lagi tak merasa nak bergaya melaram dengan baju raya sakan so tahun ni nak bersakan la sikit.


So setakat ni da ada..ehm..berapa tu..ehmm baju ada 8 pasang/helai..seluar da ada 2..cukup kot. Hari tu nak beli seluar panjang ingatkan da ada rupanya takde lagi. Kena beli gak la kot satu seluar panjang lagi. Eh, ni tak masuk lagi baju melayu 28 hengget yang order ngan Ros Anis.

Macam da cukup ek. Tapi confirm tangan ni nak mencapai tiap kali lalu department baju budak. Muahahah..singlet n tshirt putih tu nak buat baju basahan sebenarnya tapi papa Saif kata buat je baju raya pun boleh. Layankan..haaa..tinggal kasut lagi la kot tak beli lagi ni. Minggu depan balik Tampin la kot beli kasut raya plak.




18 comments:

  1. wow meriahnya raya saif taon nie eh..manyak nya baju raya dia~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun lepas tak beraya sangat..tahun ni balas dendam..heheh

      Delete
  2. Erm byk nyer... cam sy pon suka cari baju basahan siang dan malam... baju jalan lain cerita plak... erm x masuk kasut n sandal plak... erm kalau kira-kira kos diorg lebih mahai dr kita makpak nya... aduhai anak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju anak lagi mahal dari mak pak nye..hoho..

      Delete
  3. haritu offer sogo.. bnyk dapt beli baju bdk.. mmg grap bju bdk je berbaloi rm200./.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa..meroyan nk pi sogo gak tapi bila tengok punyela ramai orang terus cancel..

      Delete
  4. tahun ni baju raya fayel tak byk dari last year...last year byk yg tak sempat pki dah besar..so tahun ni beli besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli besar tahan lama sket pakai kan..

      Delete
  5. Replies
    1. harusla tampin tiap2 kali raya. johor balik gak tapi tak tau raya keberapa.

      Delete
  6. sama lah aty pon..asal keluar jer mesti nak rembat baju raye tuk anak...sudah nyer anak dah berpasang2..mak nyer ni baru tempah selai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..maknye ni tengah hegeh2 google cari baju sama color ngan anak aiii..

      Delete
  7. Baju melayu tu beli siap ke tempah dear? klo beli siap bole kasi link x? huhu..
    baru nak kalut cari baju melayu anak ni.. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju melayu tu beli siap kat butik la dear. Butik tu dalam The Store Sg.Buloh. tapi xingat da ape nama butik tu.

      Delete
  8. baju anak2 lebih meletop2 dr baju mak2..lg2 kalau anak perempuan..mau gigil2 lutut tgk itu cantik ini cantik..hihi

    ReplyDelete
  9. kan..kan.. konon tiap kali lepas beli mesti kata 'ni last ni, tak beli lg dah'
    tapi jangan harap
    asal masuk kedai mesti beli baju anak gak

    ReplyDelete
  10. Wahhh..raya sakan ank bujang sis ek..byknya baju..haha

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...