Monday, August 26, 2013

Jamuan Raya Geng Gojes Blogger Supermom & Baby

Assalamualaikum semua..haii..

Haa..bukan main panjang dan skema tajuknye gitu. Sebelum cerita ni basi dan saya dilanda busy so better update cepat-cepat.

So semalam 25 Ogos 2013, termaktublah agenda Jamuan Raya Geng Gojes Blogger Supermom & Baby. Actually ada 2 tempat. 1st sesi pagi pukul 10 pagi kat rumah Eira Zainal kat Selayang. Sesi kedua plak pukul 3.00 petang kat rumah Aty kat Rawang.

Selayang tu kira dekat je la dengan umah hubby so sebab nak sarapan free, maka pergi.hehe..tapi bukan tu niat utamanya. Niat utamanya mesti la nak ziarah menziarahi berkenal-kenal la dengan geng yang ada. Saya sampai rumah Eira lebih kurang pukul 10 lebih. Sampai-sampai tu saya orang pertama! Plak tu da la saya ni antara cam tak cam je muka Eira, aaahh..da sampai tu redah je la. hehe..

Katanya menu sarapan tapi bukan setakat sarapan biasa2 tapi dengan nasi berlauk, nasi himpit rendang, sate dan macam-macam lagi memang best woo..memang makan habis-habisan la. Family Eira pun ramah, nice to meet uols. Lebih kurang sejam kami kat rumah Eira, tak sampai2 batang hidung geng gojes yang lain so kami pun mengundur diri la. Tambah plak Saif da meraung sebab terbalik dari ride on car Alisa (kahkah kelako mama tengok), so lagi cepat la kami nak balik. Lagipun da janji nak beraya rumah kawan yang lain plak. Terima kasih daun keladi Eira. Makan sedap sangat lagi2 gulai nasi berlauk tu. Superbb!

With Eira n Alisa yang comey malu-malu..Saif tak malu kuar masuk rumah orang je kejanya macam rumah sendiri plak..

Memandangkan gap antara agenda umah Eira dengan Aty agak jauh, so menyinggah jap rumah kawan zaman belajo dulu si Oya (oya-ko jangan tunjuk blog ni kat Min tau, wat malu aku je..ngehehe). Ni kali kedua kami raya rumah dia, n setiap kali raya mesti Saif akan tido. Raya 1st dulu Saif baru lepas pantang so tido dalam bouncer anak buah Oya. Kali ni datang Saif da besar, tido atas toto plak. Gebu, sejuk memang lena la dia tido. Senang mama papa berborak sambil makan-makan.huhu..

 Lupa plak nak ambik gambo ngan Oya. Boleh la aku letak gambo ko sipi-sipi eh oya ngan dak Amirul mucuk-mucuk tomeyy.

2 orang budak yang baru bangun tido. Agak-agak yang mana 10 bulan, yang mana 15 bulan? Hehe..

Kitorang lepak rumah Oya lama gak la sampai pukul 1.30. Then terus gerak ke Rawang. Niat hati kalau sampai awal, nak menyinggah kat AEON Rawang dulu. Otak da calculate siap2 nak beli tu, beli ni..bab menyopping tak abes2. Pi tempat orang senangnya ikut GPS la kan. Kami guna Waze. Jumpe address Nando's @ AEON Rawang. So follow je la. Follow punye follow destinationnye adalah kat depan rumah orang kat taman perumahan celah mana ntah! Sape pedajal woii letak address bukan-bukan ni. Rasa nak bakar rumah tu. Grrr..

Kali kedua set address lain plak. Masuk ke mana tu Kota Emerald, pastu masuk je jalan berbatu-batu cam jalan mati. Rasanya jalan tu maybe shortcut boleh lalu tapi tengok atas pagar cam tutup so tak berani nak redah.

Kali ni suruh papa Saif bukak GPS Papago dia plak. Setkan bebetul. Ok, kali ni rasanya jalan yang betul. Tapi dok menempuh jem plak haaa..but at least kali ni ok la sebab da nampak AEON Rawang tu. tapi tak singgah la wei sebab da lambat, da kol 4 lebih masa tu! Itu pun kami still tak jumpe exactly alamat Aty, so dengan segala kepakaran yang ada, papa Saif just guna instinct je cari jalan. And finally jumpa! Itu pun ada gak la berhenti tanya bangla jaga taman depan tu haa..Papa Saif memang pakar mencari jalan tu pasal saya sayang.hehehe..

Sampai-sampai je da penuh umat oiii dalam rumah Aty tu. Berdebor tetiba, ada tak yang saya kenal? Ada tak yang kenal saya? Terus jumpa Aty. Seb baik Aty cam oii..kalau tak mak malu terus pusing balik.ngehehe..ni kali kedua jumpe pun. Then terus salam-salam dengan yang lain. Ada yang saya kenal, ada yang antara cam tak cam gitu..hehe..maklumla urat otak banyak putus. Eh..jangan tak caya gigihnye saya dok study nama n gambo muka masing2 kat FB tau. Tapi bila da ramai2 tu saya tengok muka da lebih kurang sama je terus mak confuse.hahaha..ampun maap ye.Then terus serbu meja makan ooo banyaknye makanan weiii..Sampai terkelu nak makan mana satu. Yang penting nasi ayam pilihan utama sebab feveret Saif. Banyak Saif makan nasi ayam tu, sedap katanya. hehehe.. Makanan lain pun semua sedap. Makanan-makanan yang tiba kemudian banyak yang saya tak sempat rasa (sebenarnya control sebelum papa Saif sound saya mentekedarah..hehee)

Semua busy makan

Macam biasa saya takde ambik gambo dengan sesiapa pun. Ye la, semua tengah sebok makan n melayan anak, segan plak nak suruh ambikkan gambo. Pastu nanti saya ambik gambo dengan orang ni, tapi tak ambik gambo nga orang tu, karang ada yang kecik ati plak. So untuk berlaku adil, saya tak ambik gambo ngan semua orang.hahaha..ble gitu? Adil kan saya? hahaha..(alasan je ko kan nadt). Ngan tuan rumah si Aty pun saya tak bergambo sama tau. Seb baik Aty kata nak ambik gambo ramai2 tu sebelum saya balik, so ada la kenangannya jugak.. Tapi masa nak balik kat luar porch tu sempat la gambo jugak ngan Leenda Asyura ngan Ros Anis. N sempat gak Wawa Yusof yang baru sampai berlari2 ambik gambo jap. Hehe..

Gambo beramai wajib. Kali ni saya cari port di tengah sebab takut terkeluar frame macam gambo kat kidzoona hari tu. Ahakss..lantak la celah ketiak sape pun janji nampak muka. Ngehehe..

Dalam pada sempat berborak ngan Erina tu, ingat2 lupa plak eh da salam dia ke tak ni ek..lupa plak..ngehehe..

Ko tengok. Dalam pada Kak Mimi bagi angpau kat Saif, ble maknye lupa nak salam balik Kak Mimi. Ampun maap, da kelam kabut tak ingat ape da..

Kat luar sempat lagi bergambo ngan kak Leenda Asyura ngan Ros Anis. Seronok jumpa korang. Mesraaaaaa!!

 Ngan Wawa Yusof pun menyempat jugak. Sampai ke abes majlis tudung mama tak bagi kerjasama. Spoil!!

 So pastu terus la gerak balik. Balik Karak kekdahnya. Sampai umah pun dekat kol 8 malam. Lepas je mandikan Saif, terus Saif pun pengsan tido kekenyangan n penat.

Anyway, seronok jumpe korang semua. Ada yang kali ke-3 jumpe, ada yang kali ke-2 jumpa n ada jugak yang kali pertama jumpa but still boleh beramah mesra dan borak-borak cam da kenal lama n banyak kali jumpa.hehehe.. Insya-Allah next time kalau ada panjang umur murah rezeki, kita jumpa lagi. (^_^)

Dah..dah..pi sambung buat keja..




20 comments:

  1. hehe...ptt la confuse muka anis dengan ekin ek..salam perkenalan mama saif....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time xkan confuse lagi daaa..hehe..salam kenal jugak ye anis.

      Delete
  2. ok..tak sempat jumpe nadt..huhu
    jumpe kat majlis Qi jelah..p x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majlis Qi InsyaAllah, sbb hari tu ada kenduri kawen kawan hubby kat klang, so kalau sempat memang berhajat nak datang majlis Qi plak. Jumpe di sana ye. :)

      Delete
  3. nadt cam akak tak??? akk dok tgk je suami nadt kat tepi tangga tgh mkn.
    tak sempat nak salam2 berkenalan.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadt memula tak cam gak. Aty yg bgtau tu kak ameris baru la nadt ohhh..ye ye kak ameris. Akak yg buat sheperd pie tu kan. Nadt memang suka sheprd pie. Sedap! Tapi tu la da ramai2 tu nak salam2 pun da xsempat kan.huhu..

      Delete
  4. hehehehe sonok jumpa nadt.ramah gila.nt jumpa ag k.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..ramah ke. Rara pun ramah. Sonok jumpe. InsyaAllah nnt jumpe lg ye.

      Delete
  5. bestnyerrr...ros ni xtau la bila nak dpt join :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii..join la sama ros. Best jumpe kawan2 baru.

      Delete
  6. mmg ramai sgt, k.erin pun x smpat nk tegur semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..seb baik kak erin ada, nadt menempel kat kak erin dulu.huhu

      Delete
  7. alaaa xsempat jmpe nadt smlm..sobss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pi majlis Qi, ble la jumpe. :)

      Delete
  8. tak sempat kenal2 ngan nadt....muka dah sama jer semua...beria2 hafal muka kat facebook...sudahnya x kenal langsung...hehehe

    ReplyDelete
  9. meriah sgt ni! syoknye lahaiii

    ReplyDelete
  10. memang adil mu nad...sonok jumpe nad..nanti ade rezki jumpe lagi ye insyaAllah..

    ReplyDelete
  11. tak sempat jumpa nadt...nak salam salam ...rushing nak balik...akak baru nak makan..next time

    ReplyDelete
  12. wahhh! mcm best je group ni :) jeleznyer!

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...