Tuesday, August 6, 2013

Mood Raya

Rasa cam da lama je tak update blog ni. Hari tu kan da kata nak cerita macam2 kan. Sekali tu entri terdelete. Kali kedua plak da taip panjang, internet plak xde.so ape yg saya taip semua tu xdapat nk save apatah lagi nak publish. Pastu bijak sgt pi close browser so ape yg da taip semua tu hilang tanpa sempat save. Bijak. Terus xde mood nk update lg. Nak update guna tab plak sgt uji kesabaran.  Setiap baris ayat yg saya taip mesti ejaan kuar lain. Rasa nak mencarut aje. Astaghfirullahalazim....

Ni pun entri ni taip semalam. Hari ni baru dapat upload gambo.grrr...so hari ni la baru dapat publish.

Yg sebenarnya la ni mood raya da makin membuak2. Saya da start cuti hari ni (semalam-isnin) sampai la hari selasa 13hb nun. Raya sakan x? Haha..saya tak check pun hrmis cuti lulus ke tak, anggap je la lulus.haha..

So da beberapa hari ni saya dok pulun buat kuih raya je. Setakat ni da buat biskut chocochips, popia nestum n cornflakes madu. Plan nak buat cheese tart so dia punye shell tu saya da buat siap2. Balik kampung nnt tinggal piping dia punye filling je.buat punye buat, tengok2 cuma de 2 balang je setiap jenis kuih tu. Satu utk mak, satu lagi untuk MIL. Celah mana saya punye biskut xde la plak. Xpela, malam ni sempat lg buat popia nestum sebalang lagi.huhu..

Jadik la ada gak buah tangan homemade utk mak n MIL. :)

Shell utk cheese tart. Sempat ke daku buat filling ni kat kampung..hahaha..

Actually, semalam lagi (ahad) saya da balik KL. Balik KL dulu sbb papa Saif still keja. So nnt nak balik kampung direct je terus dr KL da dekat sket. Semalam sempat la menyinggah shopping lagi.memula plan nak pi jusco kepong je. Tetiba papa Saif kata pi OU la, sempat lagi baru kol 4 masa tu. Daku suka je teruja lebih.

Sampai sana nak book table dulu utk berbuka. Semua penuh weiii!! Tapi naseb baik last minit dapat book kat Pizza Italiano. Rasanya kalau xsebab nak berbuka, mesti xde orang masuk kedai ni sbb kedai ni tersorok sket.huhu..

So dapat book tu legalah hati nak shopping. Saya aim kasut jalan ngan kasut keja n handbag je. JE. Papa jaga Saif,  baru tenang mama nak belek kasut n handbag satu persatu. Tapi x membelek lama sangat pun sebab Saif pun da asyik merengek sebab nak berjalan sendiri. Hilang karang naya je. So cepat2 pilih. Bayar dan blah.

Pastu terus tuju ke restoran tadi Pizza Italiano tu. Tapi masa tu baru kol 7, cam awal lagi so saya menyinggah plak kedai buku Popular kat depan restoran tu je.
Papa Saif da penat, dia pi masuk dok kat dalam restoran sementara saya merayap dalam kedai buku ngan Saif. Sudahnya beli 2 bijik buku untuk Saif. Murah, puas hati n Saif pun suka.

Bila masuk restoran tu memang da penuh umat dalam tu menungu masa nak berbuka. Papa Saif da order awal2 so makanan kitorang sempat sampai sebelum waktu berbuka. So makan dengan khusyuk la. Meja2 keliling kitorang semua tak dapat lagi, tengok je kitorang anak beranak makan.huhu..

Susah tul nak ambik gambo ngan Saif sekarang. Time ni dia dok khusyuk layan buku baru dia.

Sampai umah memang penat giler. Mana taknye, sebesar2 OU tu saya dukung je Saif gilir2 ngan papanya sebab tak bawak stroller. Kat umah terus melepek. Melepek 2 pun anak still kena uruskan. Mandikan la, tukarkan baju la, bagi ngempeng la..sudahnya saya pun tido terus. Terusssss sampai ke waktu sahur. Seb baik terjaga. Pastu cuak sebab tak prepare pape utk sahur. Tanya papa Saif nak makan pe, dia jawab 'roti canai segera je la ngan daging burger.' Ok, ditanggung beressss..Tengah grill daging tu, tercongok papa Saif ngan Saif kat belakang. Saif nak susu plak, sudahnya lakiku masak sendiri.huhuhu..

Tapi ada lagi yg tak abes shopping lagi ni. Tudung raya takde lagi ni. Nak cari yg match ngan baju coklatku tu tapi tak ketemu lagi hingga kini. Errr...papa..jom kita shopping lagiiii..?


4 comments:

  1. Pizza italiano?? Pizza milano la..! hahahaha

    takpe2, paham. puasa. kekeke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..pizza milano ye. Mana ku tahu first time masuk, kuingat ada perkataan lano je hujungnye tu ku taram italiano tu. Alaa...kira sama la tu, milan kat itali..hahaha..

      Delete
  2. Selamat hari raya ye mama saif..
    Byk kuih raya tu..

    Cik hani mlm td bru g bli kuih raya..
    Oven xde nk buat sndiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa saif la sibok suh buat kuih raya sendiri..huuuhu..

      Delete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...