Thursday, August 1, 2013

Operasi Raya

Ni takde kena mengena dengan Ops raya yang polis buat. Ni tentang operasi mengemas rumah sebelum balik kampong. Minggu depan da start cuti so minggu ni kena make sure rumah clear dah kemas semua. Tak nak kepala serabut bila balik dari kampung tengok umah cam kapal pecah.

So operasi saya yang pertama adalah basuh segala baju raya. Alaaa... basuh baju je pun.. Macam tak biasa pulak. Hehe..Selain baju raya, alas meja semua pun da basuh. Langsir je macam malas nak basuh. Basuh tu ok je cuma malas nak memanjat turunkan langsir tu. So sembur febreeze je sudah...huhu..

Baju raya saif je yg banyak..

Sofa terpaksa jemur gara2 saif tumpahkan air. Karpet pun basuh jemur semua, juga angkara art therapy oleh saif..grr..

Pastu kmas bilik tengah yg buat simpan barang tu. Mana la tau kot mak mentua nk menyinggah rumah, pengsan gamaknye tengok bilik tu banyak no barang. So kemas la sikit2. Kotak2yg tak berkenaan simpn dlm stor. Senang rasa bila da ada rak kayu tu, macam2 ble susun situ.

Balang kuih raya guna tahun lepas punye je. Masih cantik lagi. Tapi belum kuarkan lagi nak basuh dulu sebelun letak kuih raya. Apakah ertinye raya tanpa balang kuih raya kan..hehehe..

Biskut2 takde banyak mana. Yg buat sendiri br ada 2 jenis-chocochips ngan popia nestum. Kerepek ada la 2, 3 jenis. Hope mak ada buat kuih raya, nak ngecek sikit balik kampung nnt.hehehe...

Assistant mama tolong buat popia nestum

Lain-lain..kereta da servis so hopefully xde masalah dlm perjalanan balik kampung nanti.

Eiii..x sabo rasanya nak balik kampung!

12 comments:

  1. waaa dh nak start cuti ke?? akak sehari sebelum raya baru balik rawang, hehe, klu balik awal kena tolong ngemas..menantu ni malas oiii..hehehehe

    ReplyDelete
  2. dah buat operasi ye nadt..mamilisa belom lagi..coz start cuti rabu..huk2 lambat kan dapat cuti..:(

    ReplyDelete
  3. vahhh meriahhh~ heeheh sonok kan nk raya.heheh

    ReplyDelete
  4. Part nk turunkan langsir mmng malas giler kan....huhu

    ReplyDelete
  5. Sangat bagus operasi ni..
    Cik hani start operasi raya nxt week memandangkn cik hani kerja sampai dua hari sebelum raya.
    Umh cik hani perabot tak banyak pun.so kms sikit2 je laa

    ReplyDelete
  6. raya mana sis..best je dengar orang excited nak beraya nih..hehehe

    ReplyDelete
  7. oooooooo..apsal mood raya aku x dtg2 ek??

    ReplyDelete
  8. adoi..tak basuh lagi baju2 raya... wiken kang lah..

    ReplyDelete
  9. su cabut langsir basuh.pas tu sangkut balik ..biar kering kat tingkap...huhu..xde stok langsir lain..hihih

    ReplyDelete
  10. hahaha..comel saif di balik kulit popia..

    ReplyDelete
  11. Seronoklah tgk org siap2kan rumah nak sambut raya...mood raya tu tetibe datang, meriah je rasa..

    ReplyDelete
  12. langsir tu mmg selamat la kat situ takde basuh2nyer..

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...