Thursday, August 15, 2013

Raya Sakan Oiii..

Tahun ni raya paling sakan rasanya. buat pertama kali 5 negeri dijelajahi dalam tempoh 5 hari..tak ke sakan namanya tu..Takmo citer panjang. meh layan gambar.

Day 1 - Raya umah mak kat Muar, Johor.
 Senyum manis di pagi Syawal

 
Suka giler gambo ni. Muka nampak suci berseri gitu.hehe. tema coklat kekokoan kekdahnya

 Bajet manja melentok cover perut..ahakss..

 Mak kecintaan

Aksi kegemaran papa

 Ngan mak n adik yang gediks

 Percubaan mak untuk membuat gwiyomi yang kureng menjadi

 
Saif tak nak ngan neneknya. "Tak senonoh!!" Dialog mak ketika ini. 
Tengok muncungnye tu haa..hahaha..

 Ngan abah ok plak. Ikut mood.

Ngan Aina, waktu ni da malam so tarak baju raya. Suda tukar uniform mau tido daa..

 Day 2 - Balik Tampin. Then terus beraya ke Melaka plak. Pastu naik ke KL beraya lagi..sakan hoiii..

Rumah cik Min kat Melaka

  
Tema kelabu kononnye..
 
Beraya umah mami kat Puchong plak..
 
Day 3 - Raya di Bidor melawat opah. Alang-alang tu kita naik terus ke Cameron.hehe..

 Pantang jumpe TV kat mana-mana mesti tangan tu gataii nak tekan..ni kat umah Opah papa Saif. Moyang Saif la kiranya.

 
 Suke tengok Upin Ipin plak..selalu bolayan je..

 Siap berguling-guling kat umah orang haa tak malu


 Gambar cahaya keimanan tetap ada..takde tema da time ni..

Yeahhh..da sampai Cameron!

 
With MIL kat stoberi park

  
Malamnye pekena steamboat panas-panas

 Seb baik ada babysitter ble melayan Saif sementara mama papanye melantak..hehe

  
Lepas makan, jalan kat Pasar Malam Brinchang plak. Kantoi berkurung cotton dari siang bawak ke malam nampak no tak mandi lagi..hehe..


Day 4 - Masih di Cameron..
Saif dan trademark kegemarannya "Ayooo....oooo..sape watt.."

 Berjodoh plak jumpa dengan Mokidz - geng Kelab Hamil 2012 RatuHati. Saif tido plak tak dapat ambik gambo sama Habib. Kembar sama BOD 24 Mei 2012. (^_^)

 
Nak melepaskan diri je kejanya. Mama maintain senyum riang menangkap budak ni..

 Another faveret family potrait.. :)

Fefeeling model iklan Teh Boh sebelum balik Karak

Day 5 - Hantar nenek Saif balik Tampin. Menyinggah dulu raya umah caca Nika papa Saif kat mana ekk..Hulu Langat kot..

Apa-apa pun breakfast roti canai dulu kat Karak

 Hobi kedua. Main pagar umah orang dengan harapan dapat keluar bebas


Da sampai Tampin. kasi gunting rambut panjang itu budak

Another side. Depan kedai emas bergambonye nakk..

Day 6 - Balik semula ke Karak hoiii..esoknye keja! Baju menimbun nak mendobi ni haaa... (*_*)


6 comments:

  1. bestnyerrr nadt..sambil beraya..sambil berjalan huhu..gi jalan tempat sejuk pulak tu :)

    ReplyDelete
  2. sambil menyelam minum air ye nadt..jalan beraya sambil melancong skali :)
    selamat hari raya nadt..

    ReplyDelete
  3. husband ku tanya, nk g raya rumah zubir tak? aku terus cakap, huh, orang tu dah naik cameron dah yang oiiiii......

    ReplyDelete
  4. ni memang betol2 sakan ni! siap 5 negeri tu...hehehe

    tapi pic bertiga pakai baju coklat tu mmg nampak berseri la...boleh cuci masukkan dlm frame tu...hehe

    ReplyDelete
  5. Sakan sis beraya..btul2 raya tu..5negeri kasi pulun..

    ReplyDelete
  6. ank aku pon sama..suka wat.."ayoooo ..xtau.." tp ayat dia lg panjang.."ayo...tak tak tak auuuuuu" ntah apa ayat ntah..

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...