Tuesday, September 3, 2013

Di Saat Hampir Putus Asa

Syukur Ya Allah..di saat saya hampir putus asa bila hasil harian merudum kepada hanya 3-4oz sehari, hari ini Allah murahkan rezeki. 9oz untuk hari ini-Alhamdulillah. Moga Allah terus murahkan rezeki untuk Saif sebanyak dan selama mungkin. Insya-Allah. Amin.

p/s : Maybe sebab pagi tadi pulun nasi lemak, lunch pun pulun nasi lagi maka inilah hasilnya. Kena pulun nasi banyak2 lagi ni..


14 comments:

  1. hi nadt, besnye dpt bf baby..tahniah~ ada yang kata kena set dlm otak nak bf, nak bf..nanti susu jd byk..tp xtaulah kan, xde pengalaman..hehe

    ReplyDelete
  2. saya pun skrg merudum
    tp kena kuatkan smngt.
    dulu sehari leh dpt 20-28oz.
    skrg hanya 12-14 oz
    pagi2 anak ngamuk sebab susu gantung kering

    ReplyDelete
  3. dah niat nak fully bf utk adik baby...hope segalanya dipermudahkan...

    ReplyDelete
  4. mcm sy mmg kena mkn nasikkkk hari2. baru susu ada. klu x mkn nasik mmg susu sikittt sgt. so nasik adalah penyumbang terbesar penghasilan susu.

    masih lagi dpt bekalkan 25oz ebm setiap hari #kembanghidung

    hehehehe

    cayok nadt! jgn putus asa! #cewah

    ReplyDelete
  5. Sonok masih ada susu ibu...Umi Qi tidak dpt mengecapi rezeki itu lagi...mmg kalu dikenang sakit dihati bertambah...hrp sinar susu ibu masih ada utk anak2 akan dtg...meriahlah wahai susu ibu

    ReplyDelete
  6. ini standard yg yana dpt hari2 nad sejak dari aisyah lahir..maintain je mcm ni..hee
    walau sikit n tak de pon stok dlm peti..alhamdulillah cukup utk aisyah..=)

    ReplyDelete
  7. nadt chaiyok chaiyok!
    i lagilah...sehari dpt 6oz jek.tp gigih gak nak pumping.
    semalam lg sakit hati, bila nursery xbg SI. di biar je dlm Tupperware. end up si basi camtu jek..sakit hati sgt2 sbb susu bkn byk pun =(

    ReplyDelete
  8. sis..kita serupa la sis..akk punya susu dah merundum..tgh berdoa sangat2 ni supaya tak perlu bg aish fm..sayang sebab dah 10 bulan kan..akk dah start period masa last puasa hari tu..then skang macam rasa nak period balil..tu yng rasa susu makin kurang..doakan semoga dipermudahkan untuk sesapa yang menyusu anak tu

    ReplyDelete
  9. Nk bf baby memng kena makan banyak. Saya ade share tips sy bf anak dulu kat blog. Jemput la singgah. ;)

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah..kena makan nasi banyak2..air pun kne minum banyak..baru la hasil banyak..heheh..(pandai nasehat org die tu..hasil tenusu die pon merudum..ekeke)

    ReplyDelete
  11. terima kasih semua..mama saif kena usaha gigih lagi ni. InsyaAllah kalau dipanjangkan rezeki nak sampai 2 tahun. 9 months to go..gulpp!!

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...