Wednesday, September 25, 2013

It's all about HOW..



Menjelang jam 11 malam tadi semasa saya mericih sayur untuk memasak hari esok, kedengaran orang belakang rumah tung tang tung tang di dapur juga. Kedengaran seakan bunyi mericih sayuran juga barangkali.

Seawal jam 6 pagi apabila saya memetik api dapur untuk memasak bekalan anak, kedengaran juga orang belakang rumah memetik api dapur dan tung tang tung tang kuali dan sudip berlaga. Goreng nasi barangkali.

Bezanya kami - dia adalah surirumah manakala saya suri bekerja.

Walaupun skop kerja kami mungkin berbeza, namun PERANAN dan RUTIN kami tetap sama.

Family & Parenting - It's not about WHERE and WHO you are, but it's all about HOW.

Oklah..to my dear little Saif..hari ni mama sediakan tomyam sayur dan ayam. Tak lupa juga buah pear kegemaran Saif. Walaupun mama bekerja, Saif tetap dapat merasa air tangan mama maka kasih sayang kita takkan pernah terputus. Oh ye jangan malas-malas minum susu yang mama bekalkan tu ye..


p/s : bz betul..copy paste aje status dari facebook..hoho.. 

5 comments:

  1. iyer kan nad..kerje atau suri rumah..sama jer kerje kene buat.. :)

    ReplyDelete
  2. patut lah mcm dh baca.haih~ xaci update blog cenggini~ wakakaka

    ReplyDelete
  3. Terharu baca... betul.kata aty tu.. dr pengalaman ayu yg peenah bekeeja selama 6 tahun.. dan now jadi fullltime housewife dah 3,tahun.... both mmg perlukan pengorbanan dan ketahanan fizikal dan mental... :)

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...