Tuesday, September 3, 2013

Kotak Mainan Saif

Da lama saya berkenan dengan kotak mainan Qaleef yang rupe train biru tu kan. Aty kata dia beli kat Jusco. Tapi setiap kali pi Jusco mesti lupa nak cari kotak tu.

Pastu tengok plak kat blog Yana, pun Zafirah ada kotak mainan yang sama tapi rupa fire truck merah. Berkenan sungguh-sungguh.

Korang pi blog diorang, da berapa zaman diorang ada kotak tu? Yana punye entri 21 Jan 2013. Aty lagi la da zaman bila ntah punye entri saya pun da tak jumpa nak gali (jumpe dah..Oktober 2012 haa..lagi la da lama...sobss) Tapi saya plak baru nak terhegeh-hegeh beli kotak ni. Alaa..bagi la can mama nak jugakkk..

Asalnya saya letak mainan Saif semua dalam bakul merah IKEA tu. Tapi sebab segala macam khazanah sumbat dalam tu makanya bakul tu jadik senget, da jadik buruk rupanya. So kotak tu memang alternatif paling sesuai untuk gantikan bakul yang da senget buruk tu (alasan..).

So nak jadi cerita masa pi Manjaku Sg.Buloh, time nak bayar tu macam biasalah pompuan kan mata suka melilau-lilau tengok sana sini kot-kot ada barang yang boleh dicapai nak menambah beli lagi. Tetiba ternampak macam poster gantung atas kaunter tu. Katanya "Dengan pembelian RM30 ke atas, layak membeli kotak mainan bla..bla..bla..dengan harga RM29.90".

What?? RM29.90 je?? Layak ni layak..cepat-cepat berlari ambik kotak tu kat belakang padahal da nak bayar da masa tu. Tak fikir da nak color corak ape lagi da, nampak je color merah terus grab. Pastu buat muka seposen masuk queue semula nak bayar. Mesti orang yang beratur panjang belakang saya tadi tu menyumpah saya suka-suka je melambatkan operasi kaunter.huhu..ampun maap ye. alaa..bukan selalu jumpa offer camni. Peluang harus direbut!

Maka tercapai la impian saya nak buh mainan Saif dalam kotak tu. Saya harap dengan adanya kotak tu, Saif lebih mudah nak kumbah mainan-mainan dia semua. Sebelum ni dia susah nak kumbah mainan-mainan dalam bakul tu sebab asyik sangkut je kat net tu.(alasan je mama kan..).

Hati gembira. Meh kita layan gambo kotak mainan idaman mama Saif..

NENONGGG!!NENONGGGG!!Bomba nak lalu ni!

 Reaksi pertama Saif bila bukak kotak ni..Waaahhhh...ada harta karun

Tu da ape kena nak menyelit belakang tu plak..

Berkerut-kerut muka nak bukak tutup kotak tu

Bila segala mainan dikumbahkan..yeahhh!!Tercapai matlamat mama. Memang tu la yang mama nak Saif buat, kumbahkan semua mainan, yeahhh!! Good job Saif!

p/s : Tengok mainan Saif tu semua softoy da macam mainan gugurl plak. Baju pun pink! Alahaiii..nanti mama belikan mainan yang boboi ye..



5 comments:

  1. hahah..baju pun pink..comey jek boboi ni..btw, kotak tu mmg comeeyyy

    ReplyDelete
  2. murah. i tgk kt katalog rm 4+.++
    senang kan sumbat mainan anak dlm tu.
    xdalah nanti susahkan nk kemas balik.
    anak pun pndai, if nk mainan dia akn pergi kt storage box tu.

    ReplyDelete
  3. menan aisya tak sebanyak ni...tpi one day memang nak beli jugak... :)

    ReplyDelete
  4. xpe ..lepas ni mama beli mainan car,lorry,airplane ye saif...heheh...senang simpan mainan dlm box tu kan...xde lah sepah2...:)

    ReplyDelete
  5. Nadt...aty dulu pon cari kaler merah cegini...tp ade yg kecik jer..sbb mls nk carik dah aty beli jer bus kunen biru tu...boley laaaaa dr takde...heheh

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...