Tuesday, September 10, 2013

Valid 3 Bulan Je Rupanya

Orang kata fully bf anak boleh jadi salah satu kaedah untuk mencegah kehamilan. Tapi bila baca info ini dalam majalah Pa&Ma, terkejut jugak saya.


Phewww..tak tau la plak macam tu rupanya. Baru ku tau. Nasib baik 44 hari abes je pantang, hari ke-45 terus period. So pencegahan kehamilan secara fully bf tidak boleh terpakai untuk saya even saya still fully bf hingga kini. Some mommies yang fully bf langsung tak datang period kan so kena selalu check la ye. Huhu..

Tetiba cerita pasal pencegahan kehamilan da kenape..hoho..saje je da share info yang mencuakkan ini. Maknanya lepas ni kena extra security la ye kalau tak nak melekat lebih awal. Tapi kalau da lekat jugak tu da memang rezeki Allah bagi, bersyukurlah..

p/s : Rasa cam lambat lagi nak bagi adik kat Saif..huhu..

9 comments:

  1. ea? hari tu cek kat ppum doktor tu kata 6 month... huhu..

    ReplyDelete
  2. ko muda lagi nadt, ok lah klu nak jarakkan sket, akak dah tuo ni pun x sedar diri..haha mak akak dh suruh nambah tapi buat masa ni x mampu dari segi fizikal n mental..penat..takut tak cukup tangan, tp klu ter ada jugak, kira rezeki la tu.

    ReplyDelete
  3. sgt2 merbahaya. kalu yg plan xnak baby dlm masa terdekat lps bersalin.sila awasi, lps 3 bulan tetiba lekat balik..kes tu jadi kat akak laaa... lps rayyan 7 bulan eehh tetiba pregnen. skrg pakai perisai dah.

    ReplyDelete
  4. hahahahahahaha yeke? baru tau jugak nadt!

    ReplyDelete
  5. tak puas lagi gomol Aisyah..babahnyer da mintak2..kehkeh..yana pun mcm nad..period terus lepas pantang..terlebih subur katanya..haha..nak selamat makan je la pil..hihihi..

    ReplyDelete
  6. haah la..selalu kalau p checkup anak tu, nurse gitau 6 months.tu pasal after 6 months kena tukar pil pulak..ontah laa..hehehee

    ReplyDelete
  7. Akk dtg period lps bersalinkan aish 10bulan..bulan ni xmai2 lg bestfrend akk nih..huhu

    ReplyDelete
  8. ok, baru tau jugak.. hehe..tengkiu info ni ya.. ;)

    ReplyDelete
  9. oooo baru tau gak.so kena jaga jaga ye semua~ hehehe

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...