Tuesday, October 8, 2013

Bento Tools

Assalamualaikum dan haiii..

Owh..Oktober adalah minggu busy sedunia bagi saya. Dengan nak siapkan paper exam, ganti plak kelas pensyarah lain yang pergi berkursus, makanya lebih seminggu blog ini tak berupdate. Rindu tak kat saya? Bahahaa...jangan perasan la nadt.

Ok la saya just nak cerita pasal hasil tangkapan saya di MrDIY minggu sudah. Saya bajet RM50 je. Hasil keseluruhan belanja..jeng..jeng..jenggggg.. RM50.50! Yeahhh..terlebih lima posen jeee..

Meh kita tengok apa je saya dapat beli dengan RM50.50 tuuuu..

 Always Low Price gituuuu..

 Taraaa..hasilnyaa..

Asingkan. Yang ni untuk mama. Alas plastik, penyangkut, pinky pillbox dan apron.

 Ni baru la bento tools untuk Saif!

Rilakkuma comel untuk bread or biscuit cutter

Rilakkuma again. Yang ni as rice mould

Bread cutter besarrr punye..

Kengkonon nak goreng telur bentuk love love gituuu..kahkah tetiba rasa cam poyo

Yang ni tak berapa pasti nak buat camne. Rasanya untuk roti. Takpe, boleh try n error kemudian

 Food pick yang ada cuma ni je. Tak berapa cun. Panjang plak tu takboleh nak cucuk kat roti or buah..aiii..kena beli lain nampaknya.. :p

Ok..tu je la hasil saya memborong selama sejam kat situ.Bolehla jadik basic bento tools kan. Tapi yang rumput-rumput hijau dengan mangkuk silikon tu takde. Frust.

Tapi hubby kata, "Takpela..lepas raya aji tu, abang takde kelas, cuti sem seminggu. Ayang turun la KL, nanti kita pi DAISO.."

Ya Allah..rasa cam nak melompat bintang je! Betapa suamiku memahami napsu napsi bini dia yang ntah ape2 ni. Thank you so much abang! Walaupun tak pi lagi tapi kefahaman dan pemahamanmu itu sungguh la menggumbirakan!

Excited rasa..tak sabo nak pi Daiso. Nak kena buat list ni nak beli ape je ni..hehehe...


p/s : Da start berbento tapi tak nak upload lagi sebab aksesori tak complete. Huhuhu..



11 comments:

  1. saya pun dah beli bentuk love tu.. tapi terkuar gak telur dia.. hehe.. DAISO pun best..

    ReplyDelete
  2. yes2....haha....sorga betul kan...ngeeee

    ReplyDelete
  3. bagusnya nadt... nk gi diy jugak lah

    ReplyDelete
  4. su paling suka pi my diy ni tau.mcm2 adoooooooooo

    ReplyDelete
  5. Sonok tgk barang...puas hati nad

    ReplyDelete
  6. wah bestnye.....xleh jadik ni,nak kene berbento gak nih...huhu

    ReplyDelete
  7. dah lama xbeli benda2 comel cenggini..hehe

    ReplyDelete
  8. Jemput ke blog sy...sy ada jual banyak barang2 menarik sesuai utk organizing dan utk keperluan harian...

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...