Saturday, October 26, 2013

Di Sebalik Kes 4 orang Yang Ditikam Di LRT Gombak

Dari hari tu nak cerita pasal ni tapi busy nooo..ni baru sempat nak cerita.

Saya dapat tau berita kes tu daripada group gojes petang rabu. Rasanya masa tu belum announce kat berita lagi. Hati jadi risau sebab papa Saif setiap hari naik lrt kat stesen Gombak tu.

Terus saya sms papa Saif.

"Tadi baca kat group gojes ayang diorang ada pos pasal kes 4 orang kena tikam kat lrt gombak. Tp seb baik da kena tangkap. Hati2 sayang..banyak orang gile sekarang ni."

Tau apa papa Saif reply?

"Oo ye ke. Tu la pemimpin negara banyak rasuah, rakyat jadi gile."

.......................................

Bunyi cengkerik..kriikk..kriikk..~

.......................................

Motip lakiku mengaitkan kes ni dengan rasuah?

p/s : kalau da suami kaki politik, ginilah..senyum kambing je la. Oh ye, seb baik hari kejadian tu, papa Saif drive kereta ke opis.


9 comments:

  1. hahaha... betul tu, banyak rasuah sampai rakyat jadi gila kekekeke..


    kes lelaki, sebab bahaya menuntut ilmu tak habis.. pastu tak boleh nak bawak sebab 'ilmu' tu tinggi sangat kan.. takutttnya.. lagi bagus belajar ilmu akademik dari belajar ilmu camtu.. ada kawan dia pernah menuntut ilmu yang tangan besi tu.. kalau tangan dia sepak/tampar orang, konfirm muka orang tu akan pecah (rosak/berdarah). gila ah.. tapi sekarang ni dah buang dah ilmu tu.. susah kalau ada ilmu camtu tapi perangai panas baran, memang boleh jadi benda tak elok.. huhu..


    apa-apa pun, syukurlah malaysia masih aman.. huahua..

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan.. jemput visit and follow me back :)
    http://wwweffafarhana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. nadt, faktor politik pon berkait gak. kalu dh rasuah sana sini, harga brg melambung naik, taraf hidup makin tinggi rakyat pun akan hilang pertimbangan.tu lah antara contohnya....

    ReplyDelete
  4. memang rasa x selamat dah kan? sana sini ada kes jenayah

    ReplyDelete
  5. ate dah kenapa ng laki ko ni????????? bahahahahahahah...gelak aku

    ReplyDelete
  6. budak tu salah menuntut ilmu...abg dia pun mat dadah...ape nak buat..budak2 baru nk up kalau tersalah ikut ajaran.camtu la jadinye...mental

    ReplyDelete
  7. pasnih semua harga barang naik.. lagi ramai la jadi gile sbb tekanan hidup. Cabaran2.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...