Tuesday, October 8, 2013

Nak Marah Tapi...

Bukan nak marah. Memang marah pun sebenarnya. Tadi memang saya tengah hot gilerrr..bertekak dengan apek kedai gas. Poyo giler apek tu, pasni jangan harap aku nak datang kedai ko lagi.

Ok..fullstop.

Tak nak berterusan marah. Nak berterusan marah pun tak boleh sebabnya ketibaan parcel ini. Pagi tadi memang papa Saif ada sms bagitau dia ada beli barang. Supposely tengahari ni barang tu da sampai. Memang kebiasaannya barang dia beli online akan dipos ke alamat opis saya sebab admin akan terima barang tu. So balik daripada bergadoh ngan apek keji tadi tu, terus ambik parcel dia bawak naik opis.

Beli gadget apa lagi ntah papa Saif ni. Suka sangat beli gadget online.

So saya pun sms la papa Saif bagitau barang dia beli da sampai. Then papa Saif suruh saya check tengok. Biasalah dia suruh saya check dulu barang dia beli takut rosak ke apa ke boleh pulang semula ke kedai. Mula-mula cam malas la nak check. Tunggu dia balik nanti dia check la sendiri ye dak. Tapi papa Saif suruh jugak saya bukak. Katanya "Barang untuk ayang.. :) " 

So saya pun bukak la parcel tu. Bukak-bukak je......

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 Handphone???

Hati da berdebor da masa ni. Tapi tak nak terlebih excited takut kecewa. Mana la tau kot hp tu dia beli untuk kakak dia ke, adik dia ke kan..mana la tau...

So saya sms balik tanya "Hp?"

Pastu tanya lagi "Biar betoiii??"

 "Betoiii laaa.." Balas papa Saif.

Ya Allah..kegembiraan apakah ini..Serius cam nak nanges. Memang da nanges pun. Giler terharu kot. Adehh..tisu da abes plak. Seb baik ada shawl ble kesat2 air mata ni..Hiiii..Thank you so much sayangggg!! Love you more more and moreeeeeee!!

Actually hp saya memang da problem kebelakangan ni. Tapi saya degil tak nak beli hp baru sebab rasa cam sayang duit kot. Lagipun saya da ada tab(tu pun hasil subsidi papa Saif..:)) , so hp ni just guna untuk sms and call je. Saya suruh papa Saif ambik hp lama saya kat umah dia kat KL. Hp lama tu pun papa Saif jugak yang bagi dulu. (^_^) Tapi minggu sudah dia bagi alasan kata tak jumpe hp lama saya tu. Rupa-rupanya...mmmm..senyum lebor je la..

Haa..dalam parcel tu, selain hp, ada jugak pendrive dengan ape benda ntah tu macam pemadam ke apa dengan macam butang baju melayu?? Memula ingatkan papa Saif beli tu jugak (sebab pendrive saya pun baru kena virus..hehe..) tapi rupanya tak. Free gift la tu kot dari kedai.

Free gift

Rasa sayang nak say goodbye kat hp ni. Dan dan hp baru sampai, tetiba hp ni berfungsi dengan elok plak..Aiihh..

Sms-sms antara saya dengan papa Saif. (^_^)


p/s : Terus hilang rasa marah tadi. Papa Saif ni memang suka buat surprise tauuuuu...bikin hati makin sayang.... Err...ni bukan kisah riak tau. Sekadar berkongsi rasa gembira, bahagia dan teruja! (^_^)




17 comments:

  1. so sweet.....suke wat surprise yeh papa Saif...hehe..fon Ienovo ni lah husband ain dok berkenan sgt.....tp ain x bagi dia beli...sbb fon yang sedia ada elok lagi....biasa la lelaki..suka kumpul gadget..huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. memula ingatkan dia beli external hardisk baru ke..hehehe..

      Delete
  2. Replies
    1. tak test lagi kak. nak kena cas dulu kan. tapi tadi saya on kejap, application semua lebih kurang cam samsung so saya assume ada fungsi android la kan.

      Delete
  3. sweet couple nih..bahagia jer rasa kalo dapat seperais..

    ReplyDelete
  4. kan dah dpt phone baru, x payah dah tampar phone lama tu..kihkih

    ReplyDelete
  5. Alolo..sweet nye papa Saif tu.. Untung badan...i tumpang happy for u dear.. =)

    ReplyDelete
  6. alamak nape kite pulak terharu baca..hehe

    ReplyDelete
  7. Pandai asben nad amik hati...terharu kan nad...cantik hp tuh sayang

    ReplyDelete
  8. Alahai sweet nye papa saif..bestnye :)

    ReplyDelete
  9. Untunglaaaaaa. Seronok daku yg tmpang baca ni oun!

    ReplyDelete
  10. bestnyer...terasa keterujaan tuh..bukan semua org dpt rasa cam nadt nih

    ReplyDelete
  11. bestnyerrr dapat surprise dari husband!

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...