Wednesday, October 2, 2013

Sambal Bilis Kawww Kawwww!!

Kan la ni setiap hari saya bawak bekal ke opis. Misi RM5 kekdahnya. Hehe..tapi serius rasa cam boring plak sebab menu bekal saya tu exactly menu bekal Saif ke rumah bs. So da namanya bekal untuk Saif so semuanya less salt. Buh sket je buat2 rasa. Pastu bila saya makan..brrrr..tawarrrr jeee..nasi goreng tawar..sup tawarrrr..brrrr..

Hubby cadangkan buat sambal bilis kering-kering. Buat sekali banyak stok seminggu terus. Orait gak tu. Tapi saya tak guna cili blend tu. Guna cili api! Nak bagi kawwww gituuu..

Bawang putih + cili api + ikan bilis = blend kasar = tumis garing n kering = kawwwwww!!!!!

Malam tadi makan sambal bilis ni dengan sup ikan. Perghhhh memang terbaekkk!! Da macam sambal hitam rasanya cuma versi takde belimbing buluh je.


11 comments:

  1. uihh chek tgk pun terliurrr...mkn dgn nasi panas222.. perghhhh :p

    ReplyDelete
  2. Tgk pun da menggiurkn.best ooo

    ReplyDelete
  3. idea bernas..da bosan kat opis ni tetiap kali nak lunch pk nk mkn apa..bol la jimat kl buat gini n sentiasa berselera..haha

    ReplyDelete
  4. Dahla tgh lapar nih..hadoiii...terliuq!!

    ReplyDelete
  5. huish faveret nie..sedap mkn ngn nasi panas2~terbaik!!!

    ReplyDelete
  6. yes, terbaik ni!!! nasi panas + telur mata kerbau sebiji... best!

    ReplyDelete
  7. Macam bekal yg mak kirimkan masa kita dok asrama dulu. Sedap kottt.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...