Tuesday, November 12, 2013

Mengemas Part 1

La ni da pukul 1.40 pagi. Rasa lapor la plak. Maunye tak, dari tadi bertungkus lumus dok mengemas. Tapi da kemas2 pun still rasa barang masih banyak. Ahhhh..apa la yg banyak sangat barang ni..

Lepas maghrib tadi saya da mulakan misi mengemas. Fasa pertama adalah playroom Saif. Mula dari sini sebab barang tak banyak.

Side play corner je. Side belah sana ada tilam n tv sengaja biar tak kemas lg.

Da siap side ni. Sekejap je.

Fasa 2-bilik tengah merangkap 'gudang' macam2 ada. Sejak interview saya takde mood nak menyusun atur sangat sebab takut2 kalau pindah da nak kena kemas lagi. Kan betul..

Majalah lama-jatuh hukum buang. Kotak ble isi barang lain.

Tengah berfikir2, majalah ni pun nak buang jugak ke tak. Rasanya da xbaca lagi da. Tapi kalau buang, nnt da xde benda nak letak dlm file holder tu, kosong je. Hehe..Ok la..K.I.V dulu..

Setel fasa 2 -antara barang2 yang da siap dipacking dlm kotak. Nanti angkut je sekali dengan rak tu.

Fasa 3-isi perut kabinet dapur. Benda2 yg memang da tak pakai terus hukum buang. Sayang nk buang botol2 ni tapi pejam mata je la buang, Saif da ada botol lain..

Some tupperware sumbat masuk kotak. Else sumbat dlm plastic bag je.

Stok makanan padatkan saja dalam bakul. Actually semua stok ni memang da dok dlm bakul so just susun2 semula je bagi pack semua. Ni baru 2 bakul. Ada 2 bakul lagi dlm kabinet tu yang saya tak keluarkan.

Bahan pewarna dan perasa baking sumbat dalam satu bekas.

Setel fasa 3-makin bertambah banyak kotak2 tu +plastik n beg isi tupperware. 


Ok..tu je la saya nak cerita. Ngantuk da..huwaaarrghhh...






6 comments:

  1. Selamat mengemas sis.
    Semoga semuanya lancar..

    ReplyDelete
  2. All the best nadt! moga mudah semua urusan :)

    ReplyDelete
  3. Selamat megemasss... Xl ma ros nk pindah plak.. Xsggup tgk kotak2 :(

    ReplyDelete
  4. Nadt..slmt bpindh.hope semua berjalan lancar

    ReplyDelete
  5. Ngeri ingat pengalaman pindah rumah. Letih sangat2.

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...