Wednesday, November 13, 2013

Mengemas Part 2

Fuuhhh..lega bila dapat bergolek kat tilam. Saif lena tido, langsung tak menguit. Good boy, senang mama nak mengemas. Malam ni sambung lagi keja mengemas. Kali ni saki baki khazanah dapur yang tak habis kemas semalam.

Hobi menyimpan kotak memang sangat berguna. Paling banyak kotak kiriman kerepek tu la sampai 17 kotak.huhu..

Sesi membungkus pinggan kaca. Mujur tak beli corelle lagi.hehehe..ni semua pinggan free beli ubat gigi. Ada gak yang tinggalan housemate dulu. 

Da clear kabinet dapur yang ni

Barang kaca bungkus satu kotak

Jangan lupa labelkan "handle with care!"

Ni plak stok makanan macam milo, teh, kopi dll. Saya tak minum sangat. Saya asingkan sket satu bekas isi minuman 3in1 je bajet cukup2 sampai hujung minggu ni

Frame2 pun da turunkan. Bungkus sebelum masuk kotak.

Masalah..ehm..nak buat macam mana ye nak hilangkan kesan hitam double tape tu..kikis confirm cat dinding pun terhakis..ehhhmmm..idea plz..

See..? Latest progress. Makin bertambah kotak. Ada yang sengaja saya tak solitape lagi sebab takut2 ada barang yg nak guna lagi..

Sekian..progress moving project hari ini. Jom tido..





6 comments:

  1. good progress..selamat menyambungberkemas sis..hehehe

    ReplyDelete
  2. mengemas nak pindah? sesuatu benda yg ciknaa sgt tak suka buat.. tapi utk hepi duduk sekali mesti jadi suka kan nadt? hoho..slmt mengemas..

    ReplyDelete
  3. penatnya nadt, sampai umah baru nanti ngemas lagi..hehe tp xpe, penat tapi bahagia, dh boleh duk satu family :)

    ReplyDelete
  4. paling penat mengemas nak pindah...tak sanggupnya...

    ReplyDelete
  5. Penat nampak kan.. Ya allah ros xsggup... Ni xlama nak kna pindah jugak :(

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...