Tuesday, December 17, 2013

Selepas sebulan

Assalamualaikum dan haiiii...

Lama kan saya tak update blog. Bila lama tak update apekah ertinye? Ada 2 sebab je. Samada busy atau malas. Hehe..

So diam tak diam da sebulan saya berhijrah ke tempat baru memulakan penghidupan baru bersama papa Saif. Rutin harian automatik juga berubah. Ye la dulu uruskan diri sendiri ngan Saif je. La ni tambah plak papa Saif. 

2 minggu pertama hari tu best la sebab mak ada. Hari2 balik umah makanan da tersedia. Siap basuhkan baju n sidai lengkap pakej lipat semua. Memang terbaek! Hahaha..But then bila mak da balik, mulala rutin semua kena buat sendiri ye.

Mula2 ok je. Balik keja, masak..tu takde masalah. Semua keja no hal ble tanggung beres. Niat hati nak merajakan suami. 

Tapi start minggu lepas bila da start mabuk2...melepek je la kejanya. Actually kali ni rasa lagi kuat banding masa peknenkan Saif dulu, muntah2 setakat ni takde. Tapi badan dok berangin je, perut pun kembung bergelodak macam nak muntah tapi ble tahan lagi. Asal balik keja je, terus melepek. Energy totally out. Nak masak pun tak lalu sebab tak tahan bau minyak n menumis semua. Cuba jugak masak dengan bernafas guna mulut pastu saya sendiri gak yang mengah tak cukup napas.hahaha..

So terpaksa la meminta jasa baik papa Saif untuk bekerjasama buat kerja rumah bersama. Maknanya tak dapat la papa Saif fefeeling raja lagi ye. Mama nak iron baju keja sendiri pun tak lalu apatah lagi nak tolong ironkan baju papa. Semuanya sdn.bhd ye. Cuma bab basuh baju, sidai n lipat tu still tanggungjawab mama sepenuhnya. Papa surrender awal2. Takut tak menepati piawaian kononnya. Yela tu. Takpe la asalkan papa rela cuci pinggan mangkuk kuali periuk semua.

Bab masak je la ni jadi masalah..saya memang tak lalu nak makan, apatah lagi nak masak. Tapi takkan nak dibiar papa Saif tak makan jugak kan. Nak suh masak sendiri cam kesian bebenor. Da la sampai umah lmbat pastu nak kena masak plak. Hiii..serupa takde bini kat umah.

Cubalah..saya cuba masak petang ni..tapi xtau nak masak pe. Kalau makan cempedak goreng je as dinner, ok tak? Tu je yg lalu di tekak.hiiii...


6 comments:

  1. Tahniah ye sis..
    Semoga dipermudahkan perjalanan..
    Dikuatkan semangat sis ye

    ReplyDelete
  2. saya pun suka kalau mak datang...hihi..habis semua dia cuci..peti ais nampak baru ajer :D

    ReplyDelete
  3. sebulan dh ek....tak angin ke yang makan cempedak goreng nnt?

    ReplyDelete
  4. tahniah dear..lamanyaaa tak dgr citer..hehe...smuge urusan awak dipermudahkan ok :))

    ReplyDelete
  5. hahaha. kisah nyer lebih kurang cam kite preg dulu. tp cuma lalu makan pisang goreng. hari2 nak pisang goreng. huhuhu.

    ReplyDelete
  6. ada hikmah dapat hidup sebumbung nih..ada isi rupanya..saif bakal dapat adik ye..tahniah nadt..take care

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...