Saturday, March 1, 2014

Adik Saif

Assalamualaikum dan haii..

Rasanya macam tak pernah post lagi pasal adik Saif dalam perut ni kan. Kalau ada citer pun just sipi2 cerita menyelit kat entri lain. Asyik-asyik cerita pasal Saif je kan. Heheh..ok..ok..kali ni cerita pasal adik Saif je.

So sekarang ni da trimester kedua. Hari ni da 18 minggu 1 hari. Sekejap je plak rasanya da trimester kedua. Even aku jarang cerita pasal adik Saif ni tapi tak bermakna aku tak excited tau. Excitednya tetap sama macam mula2 mengandungkan Saif dulu cuma sebab da ada pengalaman sebelum ni so kurang sket la nak bercerita. Pengalamannya sama saja macam Saif dulu cuma badan lebih kuat, kurang sket muntah tapi hormon malas tu tetap menebal. Sehingga kini.hehehe...

Masa 8 minggu, aku dah pi buat buku merah. Due date InsyaAllah 1/8/2014. Tapi kat buku dia tulis 31/7 sebab memula aku tersalah bagi tarikh LMP aku, bila aku nak betulkan balik nurse tu cam malas nak betulkan. Dia kata takpelah beza sehari je. So aku pun, ok lah fine. Sticker buku tu pun asalnya color putih. Tapi bila aku tukar buat checkup kat klinik Presint 3, nurse tukar jadi color hijau kononnya sebab aku mengandung time anak belum 2 tahun. Pfftt..lantak la labu. Lagi 2 bulan anak aku 2 tahun, tukar balik sticker putih ble? Aku xbaper gemor bab-bab pertikai mengandung sebelum 2 tahun ke, lepas 2 tahun ke sebab semua tu kan rezeki.

Buku merah jangan lupa bawa..lalalala...

Bila bukak buku merah, mesti kena jumpe doktor untuk scan. Masa doktor scan pun due date pun sama 1/8 means perkembangannya seiring dengan tarikh tu la. Alhamdulillah.

Adik Saif 8 weeks. :)

Then masa 16 minggu hari tu, aku pi scan lagi. Just nak tau perkembangannya camne, sihat ke tidak kan. Bila scan, adik tengah tido telentang, elok je tido tak bergerak2. Tengok hearbeat ok, ukuran dia pun semua ok cuma besar sket tapi tu tak kisah pun sbb ukuran tu x tepat sbb ikut tangan doktor yg point ukuran tu kat mana kan. Yg penting sihat, air ketuban cukup, uri pun kat atas. Alhamdulillah.

Adik Saif 16 weeks. :)

Mengandung kali ni even hormon malas tebal tapi hormon nak melawa pulak membuak-buak. Dok la aku shopping beli baju baru, shawl baru. Shawl gitu! Tetiba mabuk nak bershawl bagai. Pastu bila tengok orang mekap lawa2, pakai lipstick cantik2, aku pun nak pakai lipstick gak!Padahal aku tak suka pakai lipstick pun selama ni. Tapi aku beli je, pakainya tak pun. Bibir aku sensitif, la ni pun tengah menderita bibir bengkak sampai terbelah bibir berdarah2. Penangan mengidam makan ketam walaupun tau bibir memang alergic kalau makan ketam. Hehe..

Pastu aku suka sangat tengok perempuan cantek2. Aku paling suka tengok Emma Maembong tu, tengok kulit putih melepak dia ngan bibir comel dia. Pastu tengok cerita yang pukul 7 tu la ni sebab nak tengok Intan Ladyana yang putih tu. Pastu..pastu..hampir setiap hari aku mesti nak stalk instag atau blog irine nadia. Comel kan dia, anak dia pun comel aku rasa cam nak makan2. Hahaha..pastu tiru irine nadia punye style shawl bagai.ngehehe..

Maybe ada aura anak gugurl kot kali ni. Hahahaha...Wallahualam. Aku geram je tengok anak gugurl orang pakai headband n gaun cantek2. Tapi papa Saif cam biasa la nak boboi. Kalau dok bincang pasal nama, cadangan nama dia semuanya nama boboi. Cadangan nama aku plak semuanya gugurl. Heheheh..takpe, kalau boboi ble jadi geng Saif bergasak. Kalau gugurl ble jadi geng Saif main masak-masak. Hehehe..

Plan untuk adik Saif pun da macam2 dibuat. Plan je la. Means hospital nak bersalin nanti kat mana, nak berpantang nanti macam mana, tu semua antara yang aku da simpan dalam otak. Cuma tang beli membeli je tak beli lagi sebab nak tunggu confirm boboi ke gugurl baru nak start membeli. InsyaAllah kali ni nak buat scan 4D plak. Tunggu 5 ke 6 bulan nanti kot baru pi scan 4D.

Ok..banyak gak citer ni. Nak sambung melayan anakanda Saif tercinta ni. Nak suap makan nasi. Bye.



3 comments:

  1. tahniah... mesti teruja lagi kan... doakan saya pulak...

    ReplyDelete
  2. semoga dipermudahkan segalanya..subhanallah, scan dah nampak baby walaupun kecik.. eksaitednya.. hope ada rezeki dapat baby jugak nanti

    ReplyDelete
  3. semoga apa y ko hajati akan tercapai..
    aku dulu suka melawa..bedak,mekap mmg tak lupa weh wp masa preggy tu aku alahan gatal2 & muka pon x pasal2 naik jerawat..solek tetap solek

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...