Tuesday, March 18, 2014

Menghabiskan Baucer Buku 1 Malaysia

Assalamualaikum dan haii..

Bertuah jadi student zaman sekarang ye. Dapat baucer buku 1 Malaysia - Rm250 lagi. Syok giler. Walaupun aku bukanlah student lagi, tapi papa Saif masih bergelar student ye walaupun hanya part-time. So layak la dapat BB1M tu. Laki aku dapat BB1M, aku yang excited lebih.

So hari minggu sudah, papa Saif ajak la pi kedai buku. Hajat hati dia nak beli buku untuk kelas dia la. Aku pun dengan tak malunya dok pilih buku tu, buku ni. Sampaikan papa Saif pun confuse, eh ni BB1M sape sebenarnya nih? Hehehe..sorry la bang, ayang kalau masuk kedai buku mesti macam nak sawan. hehe..

Sudahnya, papa Saif tak dapat pun buku yang dia nak cari tu. Tapi kitorang perabihkan jugak baucer tu. Total harga semua buku lebih kurang RM300 lebih, tapi disebabkan pembelian bijak, dapat la diskaun so harganya jadik around RM200 lebih gitu. Pastu dapat extra lagi voucher RM50 tapi voucher RM50 tu tak nak guna terus, simpan untuk beli buku papa Saif yang tak kesampaian tu.

Ok, meh nak share sikit buku pe yang kitorang beli tu.

Buku yang aku pilih cuma "3 Tokoh Bakal Menakluki Dunia" dengan "Rasulullah Is My Doctor". Lain-lain tu semua buku pilihan papa Saif. "Riyadus Solihin" tu yang paling mahal tapi best tau content dia even tak baca pun lagi. Ngehehe.. Err..tak lupa, buku "Keseronokan Harimau" tu mestilah pilihan Saif. hehe..

Nanti ada book fair kat PICC plak kan? Aku rasa macam da start sawan bila nampak bunting iklan book fair tu. Aiiihhh..nak kena pergi jugak ni.




4 comments:

  1. ayu dulu 2 tahun dapat...tahun ni sbb dah habis belajar,makanya,tengok je la banner bb1m tu...

    ReplyDelete
  2. aaaa macam rugi je ni... minggu ni ada big bad box kat mines... 1 box RM99 (ada saiz dia).. isi la pennuh2 buku kat situ... aaaa leh pakai baucer buku plak tu..

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...