Friday, March 21, 2014

Puji Atau Bodek?

Assalamualaikum dan haii..

Minggu sudah kami pergi melawat saudara. Balik dari melawat tu, papa Saif kata "Eh..da gemuk ek si polan-polan tu."

"Hey..dia kan tgah mengandung. Memang la time mengandung jadi gemuk." Aku balas.

"Tapi ayang tak gemuk pun." Tambah papa Saif.

Aku speechless jap. Dalam diam kat seat belakang, aku senyum sorang2. Ngehehe..

Hari ni..tadi aku bukak channel 104, ada ulangan Romantika Syeikh Muzaffar dengan Dr Harlina. Time tu rasanya Dr Harlina baru lepas bersalin anak kedua sebab baby dia nampak kecik dan dia pun still in maternity leave.

Papa Saif kata "Eyy..da tak lawa da dia tu."

"Hey..kan dia baru bersalin tu. Memang la macam tu. Apa..asal da beranak je, gemuk je, tak lawa la? Abes, ayang pun da tak lawa la?" Balas aku berapi-api. Biasala hormon ibu mengandung memang cepat emo.

"Tapi ayang tak gemuk pun." Balas papa Saif.

Aku speechless lagi. Terus tukar channel lain.

Apapun niat papa Saif samada memang nak puji atau sekadar bodek nak sedapkan hati aku, aku anggapkan semua tu sebagai pujian la.hahaha..

Terus semangat berkobar-kobar nak cepat kurus lepas bersalin nanti.


2 comments:

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...